Het nieuwe leven…

Angela Snijder

MS & Mindset

Gepubliceerd: 31 januari 2020

Ja... daar zat ze dan, nou ja, lag eigenlijk. Ze was bijna alles kwijt, haar gezondheid, haar baan, een groot deel van haar inkomsten, haar vertrouwen in haar eigen lichaam. Dat was niet de beste periode uit haar leven. Ze heeft ruim 3 maanden op de bank doorgebracht samen met haar hond... 3 maanden niks aan haarzelf gedaan... 3 maanden onder haar dekentje heeft ze liggend de hele winterspelen gekeken.

Het nieuwe leven…

Mijn man deed de boodschappen, zorgde ervoor dat dochterlief verzorgd werd en liet de hond uit. Ik was eigenlijk gewoon even helemaal weg, terwijl ik er gewoon als een zielig hoopje was, vol met zelf medelijden, niet zo goed wetend hoe ik weer bij 0 moest beginnen... Ik was immers 32 jaar, ik had een druk vol leven, racete overal naartoe, werkte ploegendienst.. Het was eigenlijk allemaal super.

Ik was een zielig hoopje met zelf medelijden

Nu was mijn lichaam ineens zwak en leefde we met post-its door het huis want ik kon niks onthouden. Bij  elke beweging die ik maakte met mijn nek onder stroom, kon stoffen niet meer voelen, als ik niet zag dat ik iets vast had wist en voelde mijn hand ook niet dat ik iets vast had.

Ja dan MOET je het acceptatie proces in... want dit is het. Toen wist ik het... Ik moest van die bank komen, weer wat aan mijn haar doen, wat make-up en op mijn fiets stappen (auto rijden durfde ik niet meer). Na alle blikken van medelijden en waarom heb je niet gebeld dan had ik je gebracht had ik geen boodschap aan, ik moest het zelf doen 💪

In die tijd ging het niet zo goed met mijn oma, ze was gevallen en kon toen niet meer opstaan... Het was een hoop gedoe. Ze durfde de trap niet meer op dus haar bed kwam in de woonkamer. Maar ja, douchen moest nog wel boven... Ze ging uiteindelijk verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Daar was ze langzaam aan het vereenzamen. Toen heb ik met oma afgesproken dat ik in ieder geval 2 tot 3 keer in de week bij haar zou komen om een bakkie bij haar te doen en wat huishoudelijke klusjes te doen.

Ik voelde me weer nuttig

Ik voelde me weer wat nuttig en oma was blij met haar gezelschap. Uiteindelijk is oma nog een keer gevallen, heeft ze wat botten gebroken en is toen bij me in de buurt komen wonen in een zorginstelling 😁. Vet gezellig natuurlijk 😉.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ketamine dag 3, 4 en 5

Ilona

Gedachtegang Dag 3: jippie we zijn op de helft nog 2 nachtjes slapen en dan mag ik naar huis. Vanavond komen Jesmay en Rich gezellig, toch wel gek hoe je je gezinnetje... › Lees meer

MS en de Antilliaanse Feesten

Marjel Maduro

Binnenkort delen wij het verhaal van Marjel; een verhaal over de diagnose. Zij is een plus size model, heeft MS en gaat graag naar Antilliaanse feesten. In dit verhaal... › Lees meer