Ik ben een gelukkig man…

Freek

MS & Gezin

Gepubliceerd: 20 november 2020

Ik ben iemand geweest die probeert om positief te zijn en de betere kant van de dingen te kijken. Ik heb altijd achterover kunnen leunen en objectief zo ongeveer alles te kunnen bekijken. MS heeft een klein beetje van het fysieke deel van mij ontnomen en verpest, maar het heeft geen enkel stuk van MIJ weg genomen. Ik ben niet dezelfde persoon die ik was voordat dit allemaal begon, maar eerder een beter persoon juist vanwege deze wilde reis en ik ben zonder twijfel een gelukkig man.

Ik ben een gelukkig man…

Een ironisch feit is dat toen ik 18 jaar oud was ik Mono (mononucleose, ziekte van pfeiffer ) kreeg EN ik ben geboren en getogen in El Paso, Texas. Lucky Strike 1 & 2. ( El Paso Texas behoort tot 1 van de 4 cluster regio’s in Amerika waar MS relatief veel voorkomt en waar een metaal smelterij jaren in gebruik is geweest ) Zou dat één van de reden kunnen zijn dat ik MS heb? Ik zal waarschijnlijk nooit weten of geboren en getogen zijn in en rond El Paso de oorzaak was van mijn MS. Wat ik wel weet, is dat als het een bijdragende oorzaak was of zelfs de oorzaak, het allemaal in mijn verleden is en dat ik er niets aan kan doen.

Het verleden definieert niet de persoon die ik nu ben

Zal er ook een Lucky strike 3 zijn voor mij ? Wie weet….

Wat ik wel weet is dat ik NU leef en ik kan me alleen zorgen maken over wat me te wachten staat. Het verleden is geweest en daar kun je niet bij stilstaan. Mijn verleden speelde een rol in de persoon die ik ben geworden, maar het is niet wat de persoon definieert die ik nu ben. De persoon die ik ben, komt van de mensen, ervaringen en de gebeurtenissen die mijn leven hebben gevormd.

Toen mijn zoon werd geboren kon ik ondanks mijn werk en de chaos die dit met zich meebracht toch veel tijd met hem doorbrengen. Toen ik vervolgens moest stoppen met werken, nam de tijd die ik met hem doorbracht toe, en hij zou juist daarom moeten kunnen opgroeien tot een betere en zorgzamere man, en daar ben ik nu dankbaar voor.  Ik heb hem elke dag kunnen vertellen dat ik trots op hem ben en hoeveel ik van hem houd. Wat een geluksvogel ben ik dat hij mijn zoon is.

Mijn vrouw heeft nooit de houding gehad van "boo-hoo, kijk eens wat we verloren zijn", maar eerder de houding van "ok, hoe gaan we ermee om?"  Ze heeft me altijd gesteund bij het bestrijden van deze ziekte. Het heeft niet alleen haar maar ook mij sterker gemaakt.

Ze heeft haar gevoel voor humor geen moment verloren en ze “plaagt” me nu nog steeds bij elke kans die ze krijgt, net zoals ik bij haar doe. Mijn vrouw en ik kijken allebei naar de toekomst, wetende dat alles goed komt, wat het ons ook brengen mag. We lachen zoveel mogelijk en genieten elke dag samen omdat we gezegend zijn. Nogmaals, wat ben ik een gelukkig man om haar als mijn vrouw te hebben.

De tijd wacht en stopt niet, dus verspil geen tijd en zet door

Wat betreft MS heb ik nooit tijd gehad voor mentale problemen, ik probeerde alleen de fysieke te behandelen. Ik weet zeker dat, helemaal in het begin, ergens in mijn achterhoofd allerlei emoties waren en dat ze zich misschien zelfs tot een of twee gedachten hebben gemanifesteerd, maar als je het grote geheel zorgvuldig kunt onderzoeken, leer je om ermee om te gaan.

Als jij je arm breekt, dan laat je hem repareren en je gaat verder met je leven, anders gaat het leven aan je voorbij. Als een probleem overweldigend lijkt, deel het dan op in een paar kleinere en ga ze stap voor stap aan. Dan is het makkelijker om ze op te lossen. De tijd wacht en stopt niet, dus verspil geen tijd en zet door.

Ik ben nooit boos geworden omdat niemand me dit heeft aangedaan, en wat voor doel zou dat hebben? Ik heb zeker niet boos omdat ik weet dat ik ben opgegroeid in El Paso, Texas en dat dat het de vierde cluster is. Niemand heeft het positieve bewijs dat een metaalsmelterij mijn MS had kunnen. Voor mij persoonlijk maakt het echt niet uit.

Het was meer een opluchting om te weten wat er aan de hand was

Ik ben ook nooit verdrietig geweest omdat ik MS heb. Waarom zou ik dat doen, ik heb alles wat ik nodig heb. MS heeft mijn leven een beetje veranderd, maar ik ben het niet kwijtgeraakt. Ik ben blij met hetgeen ik heb in mijn leven.

Wat ontkenning en schuld betreft, ik heb nooit ontkend dat ik MS heb, vooral niet nadat ik het bewijs heb gezien. Het was meer een opluchting om te weten wat er aan de hand was. Schuld kwam nooit in me op, behalve toen ik dat tweede stuk chocolade had, sorry schat. Wat angst betreft, was er misschien een beetje angst door het in het begin niet te weten wat er komen gaat, maar een uur nadat we de diagnose ontvingen hebben we ons plan opgesteld en dat was dat.

Niemand heeft tijd voor al deze onzin, het is tijd om verder te gaan en het is tijd om te leven. Mijn oom Mike zei altijd “Piss or get off the pot” ( Stop met verspillen van tijd en ga door ) en die uitdrukking geldt nog steeds.

Ik weet zeker dat ik elke stap of hink die ik maak, plezier zal hebben

Zelfs tot op de dag van vandaag zijn de enige zorgen die ik heb mijn vrouw, en dat is wat mij betreft een goede zaak. Wat de andere vijf stadia van verlies of hoe je het ook noemen wilt zijn, niemand heeft tijd voor die onzin; ontkenning, woede, verdriet, depressie en schuldgevoelens…. Het zal wel.

Dit is de weg die ik afleg en hoewel het niet helemaal de weg is die ik gekozen zou hebben, vind ik het prima. Kom maar op, ik kan er mee omgaan. MS vermoordt me niet en ik ben een sterker persoon geworden om al deze onzin te moeten doorstaan.  Er is een oud gezegde, "what doesn't kill you makes you stronger"  (  "wat je niet doodt, maakt je sterker” ) en van waar ik nu sta moet ik het daarmee eens zijn. Waar ik over 10 jaar ben, ik heb nog geen idee, maar ik weet zeker dat ik elke stap of hink die ik maak, plezier zal hebben.

Ik heb zoveel mensen gekend die constant in het verleden leven en niet in het heden. Ze praten altijd over "wat als" en niet waar ze zijn of waar ze naartoe gaan. Je zou in het heden moeten leven en een toekomst plannen.  Gewoon “mee bewegen met de rest” kan nooit in de buurt komen van HET leven. Spijt is en zal altijd hun beste metgezel blijven en verblindt ze om te kunnen inzien hoe het leven eruit zou kunnen zien. Ze kunnen nooit vooruit kijken en zien wat de toekomst voor hen in petto kan hebben, behalve meer spijt.

Blijf niet stilstaan bij het verleden, onthoud het en leer ervan, want er wacht een toekomst op je

Onthoud met betrekking tot de toekomst dat toekomstige plannen die zijn gemaakt dat ze kunnen veranderen , dus wees flexibel ook al is je lichaam dat misschien niet.

Blijf niet stilstaan ​​bij het verleden, onthoud het en leer ervan, want er wacht een toekomst op je. De toekomst biedt zoveel mogelijkheden en ze kunnen zeker geweldig zijn. Je verleden is precies dat, plan je toekomst en leef in het heden. Dat is wat ik probeer te doen bij elke stap die ik zet op ieder moment en elke dag.

Er wordt gezegd dat "een positieve houding niet al je problemen oplost, maar het is de moeite waard het te proberen toch? Ik tel nog steeds elke dag mijn zegeningen omdat mijn vrouw mij nog steeds als haar echtgenoot ziet, niets meer en niets minder. Ze ziet dat het dezelfde man is waarmee ze trouwde, dezelfde man is die ze elke dag nog steeds plaagt, en dezelfde man is waar ze nog steeds van houdt.

Wat kan iemand nog meer vragen dan een gezin dat van hen houdt?

Ik ben gezegend dat mijn zoon mij als vader ziet en voor hem is al het andere gewoon een onderdeel van het leven. Niets van dit alles heeft ooit het feit veranderd dat hij van me houdt.

Ik ben gezegend omdat ik mijn familie elke dag kan vertellen dat ik van ze hou en ik zie dat zij ook van mij houden in de manier hoe ze naar me kijken, met me praten en me behandelen.  En tot mijn eigen verbazing wordt dit iedere dag beter. Wat kan iemand nog meer vragen dan een gezin dat van hen houdt?

Ik kan alleen maar zeggen dat ik gezegend ben en ... ik ben echt een gelukkig man!

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mijn diagnose – MS en kanker

Céline

Céline heeft ons al eerder kennis laten maken met prachtige foto's van haar. Céline heeft namelijk niet alleen MS, maar ook nog eens een zeldzame vorm van kanker. Op h... › Lees meer

oMSlag in mijn leven

Andie

Andie is nog druk bezig met haar studie toen een aantal vreemde klachten zich openbaarde. Op haar 19e kreeg zij de diagnose MS. Zonder zich uit het veld te laten slaan... › Lees meer