Ik raak hem bijna kwijt…

Kim

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 28 augustus 2021

Ik word wakker van niks. Het is stil, ik heb het koud. Ik voel naast me en ik ben alleen. Mijn telefoon vertelt me dat het midden in de nacht is. Vreemd, maar misschien is ‘ie effkes piesen. Ik dommel weer weg, maar ik concludeer wel dat er niemand terugkomt.

Ik raak hem bijna kwijt…

Ik heb geen zin om te gaan kijken, maar ik maak me zorgen. Ondertussen ben ik natuurlijk klaarwakker. Ik besluit te appen: “alles oke?” Vrij snel krijg ik reactie: “ja hoor, kom zo.” Oke. Ik val weer in slaap en de rest gaat aan me voorbij.

Hij praat zo enthousiast en veel dat ik jaloers word.

Voor degenen die hem niet kennen, als Rob enthousiast is dan praat hij hard. En veel. En bij voorkeur op een moment dat jij nét even wat anders te doen hebt en dus niet je volle aandacht erbij hebt. En als je niet luistert loopt hij gewoon achter je aan, dus je hebt eigenlijk gewoon weinig keuzes.

En zo komt er dus ’s ochtends veel te vroeg een uitgebreid verhaal over ene Saarki, die van alles meemaakt én MS heeft, en nu aan de vooravond staat van een stamcel-avontuur. Hij praat zo enthousiast en veel dat ik jaloers word. Wie is deze chick die het hartje van mijn man sneller doet kloppen? Ik besluit dus met Rob mee te kijken. Er zijn zo’n 40 afleveringen van ongeveer 20 minuten te bekijken wanneer wij haar vlogs ontdekken.

Ik irriteer me.

Ze vertelt lief, vol enthousiasme en vol emotie. En we herkennen haar verhaal, de pijn die soms niet te dragen is en alle klachten die je emmer soms doen overlopen. En deze stoere mevrouw gaat iets doen waar wij nog amper van gehoord hebben, maar wat haar hopelijk haar leven terug gaat geven. Wij gunnen het haar direct.

En Rob begint haar fanatiek te volgen. Ik raak hem bijna kwijt aan Saarki, want elke aflevering wordt zorgvuldig bekeken en alles wordt uitgeplozen. Als Rob iets doet, doet hij het goed. Ik slaap de volgende nachten alleen en er kan alleen nog over haar gepraat worden. Ik irriteer me. Wist ik veel dat zij het balletje deed rollen dat mij uiteindelijk mijn man terug zou geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ramona schreef:

  het verhaal

 • Twee plannen

  BBQ Bell

  Even alvast wat sintinkopen doen bij de Kruidvat en dan Griekse yoghurt kopen bij de Jumbo. Meer niet, voor een niet ziek persoon, de normaalste zaak van de wereld en ... › Lees meer

  MS-Mama

  Marlies Scheveneels

  Afgelopen week heeft Marlies ons meegenomen in haar 'MS' leven. Een week vol met liefdevolle foto's, krantenknipsels, medicatie en haar boekje. Ter afsluiting van haar... › Lees meer