Ik raak hem bijna kwijt…

Kim

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 28 augustus 2021

Ik word wakker van niks. Het is stil, ik heb het koud. Ik voel naast me en ik ben alleen. Mijn telefoon vertelt me dat het midden in de nacht is. Vreemd, maar misschien is ‘ie effkes piesen. Ik dommel weer weg, maar ik concludeer wel dat er niemand terugkomt.

Ik raak hem bijna kwijt…

Ik heb geen zin om te gaan kijken, maar ik maak me zorgen. Ondertussen ben ik natuurlijk klaarwakker. Ik besluit te appen: “alles oke?” Vrij snel krijg ik reactie: “ja hoor, kom zo.” Oke. Ik val weer in slaap en de rest gaat aan me voorbij.

Hij praat zo enthousiast en veel dat ik jaloers word.

Voor degenen die hem niet kennen, als Rob enthousiast is dan praat hij hard. En veel. En bij voorkeur op een moment dat jij nét even wat anders te doen hebt en dus niet je volle aandacht erbij hebt. En als je niet luistert loopt hij gewoon achter je aan, dus je hebt eigenlijk gewoon weinig keuzes.

En zo komt er dus ’s ochtends veel te vroeg een uitgebreid verhaal over ene Saarki, die van alles meemaakt én MS heeft, en nu aan de vooravond staat van een stamcel-avontuur. Hij praat zo enthousiast en veel dat ik jaloers word. Wie is deze chick die het hartje van mijn man sneller doet kloppen? Ik besluit dus met Rob mee te kijken. Er zijn zo’n 40 afleveringen van ongeveer 20 minuten te bekijken wanneer wij haar vlogs ontdekken.

Ik irriteer me.

Ze vertelt lief, vol enthousiasme en vol emotie. En we herkennen haar verhaal, de pijn die soms niet te dragen is en alle klachten die je emmer soms doen overlopen. En deze stoere mevrouw gaat iets doen waar wij nog amper van gehoord hebben, maar wat haar hopelijk haar leven terug gaat geven. Wij gunnen het haar direct.

En Rob begint haar fanatiek te volgen. Ik raak hem bijna kwijt aan Saarki, want elke aflevering wordt zorgvuldig bekeken en alles wordt uitgeplozen. Als Rob iets doet, doet hij het goed. Ik slaap de volgende nachten alleen en er kan alleen nog over haar gepraat worden. Ik irriteer me. Wist ik veel dat zij het balletje deed rollen dat mij uiteindelijk mijn man terug zou geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Ramona schreef:

  het verhaal

 • Barstensvol geluk

  Natascha

  Ons laatste verhaal van vandaag op Wereld MS Dag is deze gelukkige column van Natascha. Over hoe je met alles wat je meemaakt in je leven moet leren "shinen". Natascha... › Lees meer

  Frustratie om de gehandicaptenparkeerkaart

  Heleen

  Onder de collega-rolstoelers zijn er vast mensen die behoefte hebben aan een gehandicaptenparkeerkaart voor passagiers. Dan zijn er vast mensen die met veel ellende en... › Lees meer