Janine vertelt… #WereldMSDag

Janine Dorrestein

MS & WereldMSDag

Gepubliceerd: 31 mei 2017

Een verhaal van Janine over Wereld MS dag. Elke laatste woensdag van mei is het Wereld MS dag. Maar elke dag leven MS'ers met MS. Elke dag sloopt deze zenuwslopende ziekte hen. Delen jullie haar verhaal? Alstublieft..?

Janine vertelt… #WereldMSDag

Ik kreeg de diagnose op 21 oktober 2002. Geen verrassing, want ik wist het al voor mezelf. Vier jaar eerder had ik mijn eerste heftige schub, maar daar werden nog geen conclusies aan gehangen. Mijn neuroloog gaf aan dat het waarschijnlijk eenmalig was. Maar mocht het binnen 10 jaar terugkomen, dan was de kans dat ik MS had groot. Eind september was het zover...

We zijn inmiddels 15 jaar verder. De ellende speelt zich op dit moment vooral af IN mijn hoofd. De beschadigingen zijn op de MRI goed te zien. De buitenwereld ziet een stuk minder. Dat maakt het soms wat lastig. Mijn hoofd draait overuren om dagelijkse taken uit te voeren.

Voor mij is dat tot nu toe het lastigste om te accepteren...

Prachtig dat een brein zich zo kan herstellen dat het nieuwe routes voor het doorgeven van signalen aan kan maken. Alleen duurt het verwerken van informatie dan veel langer. Bij een teveel aan informatie raakt mijn hoofd door al die langere omwegen steeds verder achter en kan die de informatie niet bijbenen. Dan ben ik overprikkeld.

Voor mij is dat tot nu toe het lastigste om te accepteren en mee om te gaan. Het is altijd en elke keer weer een onaangename verrassing.

#ikenMS #wereldMSdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De MS levenservaringen (deel 1)

Marian Böhmer

We deelden een oproep naar ervaringen met mijn MS. Marian reageerde met het ervaringsverhaal. Het leven met MS is sinds haar diagnose een grote ervaring. Elke dag weer... › Lees meer

Deel 2: Ambulant begeleiders, wat moet je daar nou mee?!?

Ilona

Met de ene dame kon ik het in eerste instantie iets beter vinden als met de andere dame. Maar over het algemeen waren het 2 leuke spontane en meedenkende dames. Die be... › Lees meer