Kinderen weer naar school

Mascha

MS & Coronavirus / COVID-19

Gepubliceerd: 6 mei 2020

Mascha is moeder van Sarah van 8 en Owen van 5. Ze was erg benieuwd hoe ze het zou vinden dat de kinderen thuis zouden zijn van school. Ze vond het spannend maar tegelijkertijd dacht ze: niet te veel over na gaan denken maar ga het gewoon beleven. En dat deed ze. Ze heeft gelijk een structuur in huis opgehangen zodat de kinderen een houvast hadden aan de invulling van de dag.

Kinderen weer naar school

Elke dag wilde ik de kinderen om 9 uur beneden hebben zodat we om half 10 konden beginnen met het huiswerk. Stiekem is dat uurtje later voor mij super fijn, net even wat rustiger opstarten. Als we om 9 uur beneden waren, gingen we eerst even een rondje lopen buiten zodat de kinderen nog even de speeltuin in konden.

Toen kwam Corona en werd ik vrolijker want ik had weer een doel

Hoe langer de quarantaine duurde hoe meer we onze draai vonden. Ik vind het ook leuk om te zien wat ze leren. De jongste zit nog in groep 2 dus die leert spelenderwijs. Dus daar bedacht ik steeds leuke activiteiten voor met de thema’s die school aan gaf. Ik merkte dat ik vrolijker werd. Heerlijk met elkaar samen lunchen en iedereen om me heen en de kinderen dingen aanleren.

Voor Corona zat ik minder goed in mijn vel. Ik werd niet echt meer ergens blij van. Eerst ben ik bezig geweest met het proces dat werken niet meer lukte, daarna bezig geweest om de IVA voor elkaar te krijgen en daarna hoefde er niets meer. Ik was daar blij mee, maar hoe meer weken er verstreken merkte ik dat ik toch minder goed in mijn vel kwam te zitten maar ik kon mijn vinger er niet op leggen. Dus de revalidatiearts was al met me mee aan het denken wat de beste hulp zou zijn.

En toen kwam Corona en werd ik vrolijker want ik had weer een doel, de kinderen les geven. Dus dat heeft toch iets positiefs gebracht voor mij, ik weet nu welke kant ik het op moet zoeken om mij weer fijner te voelen. Tegelijkertijd is het natuurlijk ook intensief. Ik kan met thuis les geven minder goed mijn rust pakken want er is altijd iemand om me heen.

Het gaat mij weer meer rust in de tent brengen

Dat ze weer naar school mogen vind ik voor de kinderen heel fijn. Eindelijk weer een beetje ritme zoals ze het gewend zijn en hun vriendjes om hun heen. En voor mij gaat het ook weer meer rust in de tent brengen. Wat niet weg neemt dat ik de gezelligheid wel ga missen.

Gelukkig word het voor ons langzaam afgebouwd. Elke dag gaat er een ander kind naar school. Het liefste had ik ze op dezelfde dagen naar school maar dit heeft ook weer zijn voordelen want nu kan ik er langzaam aan wennen dat het rustiger word.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MS en stress

Arno de Bruin

Reeds geruime tijd, sinds 1986, ben ik bekend met de diagnose MS. Ik had destijds duidelijk evenwichtsstoornis, bijvoorbeeld merkbaar bij het starten met fietsen. Heb ... › Lees meer

Een blik in de toekomst

Ilona

Zoals ik vorige keer al vertelde moet er wat hulp komen omdat er kans op instortingsgevaar gevaar is. Door corona had ik alleen telefonisch contact gehad met de ambula... › Lees meer