Klimmen tegen MS: Onze deelname in 2017

Henry Dijk

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 9 maart 2019

Na onze tweede deelname aan Klimmen tegen MS in 2017 heb ik (Henry Dijk, 54 jaar en sinds 2015 de diagnose MS) het volgende verslag geschreven over de emotie, die het meedoen aan dit geweldige evenement met zich meebrengt. Misschien willen jullie na het lezen van mijn verhaal ook mee doen..?

Klimmen tegen MS: Onze deelname in 2017

"En dan zit je ineens weer achter in je tuin in Krimpen aan den IJssel mijmerend over onze deelname aan Klimmen tegen MS. Wat is het een bijzondere week geweest ! En wat zijn er in de afgelopen week een hoop emoties voorbij gekomen.

De ontlading bij alle deelnemers bij de start in Sault.

De stress van de laatste voorbereidingen in Nederland en de trip naar Vaison la Romaine met het hele gezin/familie (inclusief oma van 74). Hebben we alles wel bij ons ? En gaat het onderweg goed met 4 auto's en een aantal minder ervaren bestuurders in het drukke Frankrijk.

De twijfel als je merkt dat het fietsen naar Entrechaux (ophalen startbewijzen) 2 dagen voor de klim niet lekker gaat en je weet dat de Ventoux een nog veel grotere uitdaging gaat worden. Hoe zal het gaan op de dag dat we met z'n allen naar boven gaan? Ga ik het wel halen ?

De spanning bij mijn zoons Kjeld, Yannick en Jesper (en hun vriendinnen) en mijn zwager Ben op de dag dat het echt moet gaan gebeuren. En natuurlijk ook bij mij zelf!
De ontlading bij alle deelnemers bij de start in Sault. Nu ga je beginnen aan de klim, waar je maanden voor hebt getraind en waar je lange tijd naar toe hebt geleefd.

Met een brok in mijn keel klim ik weer op mijn fiets voor de laatste kilometer.

Het vertrouwen als je gedurende de klim merkt dat het toch goed gaat en dat je bij Chalet Reynard voelt dat je nog iets over hebt voor de laatste 6 loodzware kilometers.

De ontroering bij het monument van Tommy Simpson. Juist op het moment dat ik samen met mijn zwager Ben en zoon Kjeld daar stop, wordt het plaatje met de naam van Arnold van Emmerik op het monument bevestigd. Het Facebook-bericht over hem heeft mij doen beslissen voor de tweede keer te gaan deelnemen aan Klimmen tegen MS. Arnold had MS in een zware vorm, wilde de top van de Mont Ventoux met Klimmen tegen MS nog een keer bereiken en besloot dat najaar euthanasie te laten toepassen.

Precies op dat moment bij het Simpson-monument schijnt de zon als een symbool voor zijn aanwezigheid tussen de mistflarden op de top van de Kale Berg. Met een brok in mijn keel klim ik weer op mijn fiets voor de laatste kilometer.

De pijn in je benen gedurende de laatste kilometer als de verzuring behoorlijk begint toe te nemen.

Het is mooi om te ervaren dat de deelname aan Klimmen tegen MS je gezin heel dicht bij elkaar brengt.

De euforie als je merkt dat je het 'gewoon' gaat halen ! Fietsend op de top aankomen en de emotie als je snikkend in de armen van je vrouw Marika valt.

De trots op mijn zoons Kjeld, Yannick en Jesper en mijn zwager Ben, die allemaal de top hebben gehaald en hun eigen strijd hebben geleverd.

De dankbaarheid voor een prachtige week in Frankrijk. Het is mooi om te ervaren dat de deelname aan Klimmen tegen MS je gezin heel dicht bij elkaar brengt. Aan Marika, mijn vrouw wil ik zeggen, het was weer geweldig. Jij hebt ervoor gezorgd dat deze week perfect is gelopen!

De waardering voor de organisatie van Klimmen tegen MS en alle vrijwilligers, die wederom een fantastisch evenement hebben verzorgd. En in het bijzonder Edwin en Cindy van Wijngaarden, die al jarenlang met passie en bevlogenheid er voor zorgen dat de strijd tegen MS onder de aandacht van steeds meer mensen komt! De eerste plannen voor volgend jaar worden alweer gesmeed!"

Het is een event, dat je pakt en dat je een ervaring voor de rest van je leven geeft!

Tot zover de tekst uit 2017. Bij het smeden van plannen is het niet gebleven. Wij doen namelijk dit jaar als team Henry’s Heroes voor de vierde opeenvolgende keer mee aan Klimmen tegen MS. Het is een event, dat je pakt en dat je een ervaring voor de rest van je leven geeft!

Met vriendelijke groeten,
Henry Dijk

Wil jij ook mee doen met Klimmen tegen MS 2019? Schrijf je dan nu in via de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vrijwilligerswerk

Marian Böhmer

Sinds mijn dochter, nu 27 jaar, naar de basisschool ging doe ik vrijwilligerswerk. Ik was een deel afgekeurd met mijn fybromyalgie en ik had mijn handen meer vrij. Voo... › Lees meer

Acceptatie

Nanda Felderhof

Je ziekte accepteren. Accepteren dat je MS hebt. Accepteren dat je iets niet meer kan. Wat is dat? Wanneer weet je of je bovenstaande hebt bereikt? Als je er niet meer... › Lees meer