Krabben doet pijn!

Nanda Felderhof

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 6 juni 2022

Jeuk is vervelend. Jeuk hebben we allemaal weleens. Zonder nadenken krabben we dan op de plek waar het jeukt en dan gaat het wel weer. Ook ik. Maar dat gedachteloze is dan heel snel weg.

Krabben doet pijn!

Ik heb namelijk al maanden iets vervelends. Als ik jeuk heb aan mijn armen of benen doet krabben heel erg veel pijn. De pijn voel ik vanbinnen onder mijn huid. Het is dus niet de huid zelf die ik voel maar echt daaronder. Ik krab ook zeker niet hard, het is al bij zacht krabben.

Ik blijf mezelf pijn doen, want jeuk is ook niet alles

De pijn blijft ongeveer een halve minuut hangen. En dan verdwijnt hij weer en voel ik er niets meer van. Het stomme is dat ik het krabben onnadenkend doe en ik dus niet denk misschien moet ik deze jeuk anders oplossen. Lastig.

Tijdens mijn laatste schub had ik pijn bij aanraking. Als ik mezelf aanraakte, of iemand anders deed dit dan deed het pijn! Ook dit was alleen bij mijn ledematen het geval. Het schijnt een MS symptoom te zijn. Een hele vervelende! Ik denk dat mijn pijnlijke krabben daar vandaan komt. Een restverschijnsel wellicht?

Het gebeurt dus regelmatig dat ik mezelf krab en daarna au roep en probeer de pijn te dempen (wat niet lukt).

Ik hoor een enorm creatieve oplossing graag

Is er iemand (met of zonder MS) die dit herkend? Daar ben ik dus benieuwd naar. Misschien is er wel iemand met een enorm creatieve oplossing. Dan hoor ik die heel graag. Tot die tijd blijf ik mezelf vast af en toe pijn doen, want jeuk is ook niet alles.

(Terwijl ik dit schrijf voel ik ineens overal jeuk... nu niet krabben!)

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Cindy schreef:

  En wrijven… doet dat ook pijn?
  Ik heb geleerd jeuk te negeren omdat het gewoon erger werd al ik krabde.
  Nu is het zelfs zo dat ik op bepaald plaatsen niet eens voel dat ik krab, de jeuk blijft waar ik ook krab. Dus heb ik geen keus dan de jeuk te tolereren…

 • WMO aanvraag

  Anja Stoffelen

  Ik zal mij eerst voorstellen ik ben Anja Stoffelen 41 jaar oud en woon samen met mijn partner, hond en 3 katten. Ik heb de diagnose MS sinds oktober 2017 maar waarschi... › Lees meer

  Het beste middel voor mij

  Maureen Korving

  Al jaren weet ik dat ik MS heb en gebruikte Copaxone. Daarna ben ik overgestapt op Tysabri (Natalizumab) welke ik iedere 4 weken in het ziekenhuis toegediend kreeg. To... › Lees meer