Dankbaar!

Saar Vleugels

MS & Dankbaar

Gepubliceerd: 12 december 2016

De laatste maand van het jaar is al twee weken bezig. Van onze schrijvers krijgen we nieuwe verhalen binnen over hoe 2016 is verlopen, wat mooi, fijn of heel vervelend was, hoe men naar het nieuwe jaar kijkt en of er veranderingen waren op het gebied van MS. Onze Belgische vriendin Saar blikt terug en tevens vooruit. Lees mee!

Dankbaar!

Met de feestdagen in aantocht, beginnen vele mensen holder de bolder de perfecte cadeautjes te zoeken voor hun geliefden. Iets groots of iets kleins, blinkends of superzacht, wat zullen we dit jaar weeral kopen?

Ik heb alles wat ik nodig heb en voel me heel gelukkig!

Elk jaar zeg ik, ik moet niets hebben, want ik heb alles wat ik kan wensen! En ook al ben ik wat minder gezond dan iemand anders, toch mag ik op dit moment echt niet klagen. Dan denk ik: “Man, wat ben ik op dit moment toch zo gelukkig! Wat een zalig gevoel is dat. Hier moet ik van genieten, want geloof me, het is geen evidentie.”

Ik heb dit jaar eindelijk een medicatie gevonden die voor mij goed werkt. Geen opstoten, geen vreemde symptomen, gewoon MS, maar niet meer dan dat. Ik heb een evenwicht gevonden tussen Saartje zijn en MS hebben. Op donderdagavond naar de les, op vrijdag even een Tysabri gaan halen in de voormiddag en dan weer verdergaan met mijn routine. Ik voel me er heel goed mee, dus ben ik er enorm dankbaar voor!

Ook ben ik superblij met de opleiding die ik dit schooljaar ben begonnen en kan ik me er niet beter bij voelen dan dat ik me voel. Het ligt me 100 %! Ik kan het goed combineren met mijn hobby’s en mijn MS, wat geweldig is.

Alle fijne momenten intens beleven en er dankbaar voor zijn.

De lieve berichtjes en steun die ik heb gekregen van familie en vrienden, maar ook van mede-MS’ers, bloggers, lezers en verre kennissen. Het doet zo’n deugd! De fijne woorden en reacties die zo snel getypt of gezegd zijn, doen een mens goed en verwarmt oprecht mijn hart. Danku, danku, danku!!!

Dit jaar hoef ik geen pakje, want ik heb alles wat ik nodig heb en voel me heel gelukkig. Dus wat ik ga doen: er volop van genieten! Alle fijne momenten intens beleven en er dankbaar voor zijn.

Misschien is het nog een beetje te vroeg, maar hopelijk is 2017 even lief als 2016, zowel voor jou als voor mij! Ik wens je hele fijne feestdagen om van te genieten en een spetterend nieuwjaar!

Liefs

Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eindelijk de uitslag…

Annelies van der Heide

Het volgende verhaal van Annelies. Na haar diagnose MS is het nog niet gedaan met de gezondheid van Annelies. Vorige keer schreef ze over de abortus en het uitstrijkje... › Lees meer

Mystery Solved (MS)!

Lauren van Gestel

Hallo, Ik weet niet of je nog verhalen zoekt om te kunnen delen, maar ik schrijf ook een blog. Ikzelf ben 20 jaar oud en heb MS sinds mijn 17 jaar. Op mijn blog he... › Lees meer