Martijn vertelt over zijn Klimmen tegen MS

Martijn Verhoef

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 23 maart 2019

Klimmen tegen MS is hét evenement van MoveS. De afgelopen weken hebben wij meerdere verhalen gedeeld over Klimmen tegen MS en waarom het evenement zo aanstekelijk is. En wie kunnen dit beter uitleggen dan de deelnemers zelf. Vandaag het verhaal van Martijn Verhoef.

Martijn vertelt over zijn Klimmen tegen MS

Begin januari 2018 belt Rosalie mij op: "Mart, ik zie al een paar dagen niks door mijn linker oog. Ik ben bij de huisarts geweest en heb nu een verwijzing naar de oogarts...wordt vervolgd."

Eenmaal bij de oogarts aangekomen, sloeg hij na een korte check direct alarm. Een reeks van foto’s en een MRI scan volgde waarna zij het nieuws kreeg waar we allemaal bang voor waren; mijn lieve zus van nog maar 25 jaar heeft Multiple Sclerose (MS). Voor haar, ons als familie en vriendenkring stond de wereld plots even stil. Twee letters die je leven in één klap op zijn kop kunnen zetten, het jaar kon niet slechter beginnen. Er heerste angst en onzekerheid in mij.

Let’s climb, met souplesse of met pap in de benen… maar vooral op karakter!

In eerste instantie wist ik nog maar weinig van deze ziekte en ik begon mij direct in te lezen over de eigenschappen en de mogelijke oorzaken van MS maar ook de stand van zaken van de onderzoeken naar de behandeling en mogelijke genezing. In maart las ik een artikel via de BBC over een doorbraak in de behandeling van de ziekte. Dit bericht gaf mij hoop en geloof voor Roos in de behandeling en het overwinnen van deze ziekte. Echter weet ik dat er nog veel meer onderzoek nodig is en dat dit slechts een lichtpuntje is. Er is dus nog heel veel meer geld nodig om verder onderzoek mogelijk te maken. Dit gaf mij de motivatie om hier mijn steentje aan bij te dragen.

Het idee en enthousiasme van Martijn om in beweging te komen tegen MS verspreidde zich al gauw door de vrienden- en kennissenkring. En zo is er een team ontstaan waarvan de leden gedreven zijn om de Mont Ventoux één, twee of drie keer op de fiets te bedwingen.

Wat is het doel dat je hoopt te bereiken?

Ons doel is om geen steentje maar een rots bij te dragen! Met de sportieve uitdaging van Klimmen tegen MS willen we zoveel mogelijk geld bij elkaar klimmen voor Stichting MS Research. Met de opbrengst willen we de mist rondom deze ziekte een klein beetje optrekken. Hiervoor willen we voor Rosalie maar zeker ook voor de stichting het uiterste uit onszelf halen! Ons eerste doel was het bedrag van EUR 500,- per teamlid bij elkaar te fietsen, maar eigenlijk willen we liever richting EUR 6.000 of zelfs nog meer! Je moet de lat hoog leggen en voor Roos kan deze lat niet hoog genoeg liggen. Let’s climb, met souplesse of met pap in de benen… maar vooral op karakter!

Waarom moeten mensen juist jouw actie steunen?

Deze ziekte kan iedereen overkomen. Oud maar ook jong, vage kennis, vriend/vriendin maar ook je directe familie. Daarom stappen wij op 10 juni op de fiets en gaan we ons ‘het snot voor de ogen’ klimmen tegen deze rotziekte, voor Roos en alle andere patiënten. Steun ons en daarmee Martijns zus in haar strijd voor een zo goed mogelijk leven met deze ziekte!

Wil jij ook mee doen met Klimmen tegen MS 2019? Schrijf je dan nu in via de site!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Achteruitgang

Ben de Groot

Hier ben ik weer, een vervolg van het vorige verhaal, wat geschreven is in april 2019. Nu september 2020, 1,5 jaar later is er alweer veel veranderd en gebeurd in mijn... › Lees meer

Het einde van het begin…

Floris

Het nieuwe verhaal van onze oprichter, Floris. Een verhaal over 2018. Een verhaal over 2019. De groei. De enorme community die wij met elkaar... › Lees meer