methylPREDNISolon 1.000 mg in NaCl 0,9% 116ml

Joeri Dwight

MS & Prednisonkuur

Gepubliceerd: 27 juni 2016

WAT? Ja, we snappen dat een korte uitleg noodzakelijk is. In een besloten groep op Facebook zien we een foto van Joeri. Een MS'er waar het niet zo goed mee ging. Hij zat op het moment van de foto aan een prednison kuur. Infuus in zijn arm en opzuigen maar... We vroegen aan hem of hij iets meer kon vertellen over zo'n prednison kuur. En dat wilde Joeri wel!

methylPREDNISolon 1.000 mg in NaCl 0,9% 116ml

Hoi... zal me even voorstellen. Ik ben Joeri en 31 jaar en er is bij mij in 2008 MS geconstateerd. Heb eerst het middel rebif gebruikt, maar kreeg hier bij klachten. Tegenwoordig gebruik ik Copaxone. Heb in 2011 me eerste prednisonkuur gehad en was me zeer goed bevallen. Nu, 2016 ging het weer wat achteruit... Ik kan nog kleine afstanden lopen en gebruik daarnaast een rolstoel. Maar lopen werd weer slechter, liep als een beschonken, geen evenwicht of balans. Heb hier op contact opgenomen met me neuroloog voor de vraag voor weer een kuur.

Maar lopen werd weer slechter, liep als een beschonken, geen evenwicht of balans.

En vandaag 23-06-'16 heb ik weer 3 dragen prednison gehad via infuus, wat maar 2,5 uur duurden. Maar verneem nu al de voordelen, sta steviger, meer balans, energie +. Alleen om je lichaam denken; je geest wil wel. Maar je lichaam is nog steeds ziek. En je thermostaat wisselde af en toe, warm of koud, maar dat kan ook bij ieder verschillen. Je kan misselijk worden, dus even ontbijten van te voren. Zodat je wat in je maag heb. Maar het is Echt een super goeie boost! En persoonlijk tijdens de kuur geen klachten, alleen vreemde smaak in me mond door de prednison. Snoepje erbij... opgelost. En een btjuh zweven afentoe door de kuur.

Maar voor mij persoonlijk heb ik er weinig last van gehad, en heb ik er veel profijt in de aankomende tijd. Alleen wel het lichaam in de gaten houden want ben nog steeds geen superheld!

Dit was mijn stukje en hoop dat je er wat info aan heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Joeri schreef:

  Mijn lopen ging gwn echt bar, dus er moest wel iets gebeuren. En heb met goed overleg met me professor, heb ik besloten om kuur te nemen. Straks nog een nieuwe mri van hoofd en rug. En dan alles nog goed nabespreken.. Maar zal goed op me lichaam Letten:)

 • Crine schreef:

  Heb ook al vaak geprobeerd om mensen te waarschuwen geen kuur te nemen tenzij er wezelijk iets uitvalt. Benen, armen, spraak of zicht.
  Ik heb ze ook gehad, en vond het fantastisch. Knapte er snel van op.
  Nu, 1 tot 3 jaar later is mijn schouder, heup en knie versleten. Dus pas aub op

 • Chris schreef:

  Nou, wat een liefde en eensgezindheid hier πŸ™‚ Maar goed, mijn enige ervaring met Prednisolon was erg positief. Meteen na mn diagnose hebben ze het er in gegooid en het hielp me vooruit. Ik kon niets meer met mijn rechterhand: geen pen vasthouden, niet meer mn auto starten, laat staan mijn veters strikken. De ochtend na de eerste dosis prednisolon kon ik weer een deel van deze dingen. Ook het lopen ging meteen beter. Het voelde echt alsof ik Asterix was na het nemen van een toverdrankje πŸ™‚
  Het hielp mij dus. De eerste drie dagen enorm, daarna vlakte het tempo van herstel wat af, maar ik denk dat ik er wel een maand profijt van heb gehad. Ik had geen last met innemen. Ik had het dan een beetje koud (misschien ook wel door 3 uur aan een infuus) en ’s avonds was ik hyper. Volgens mijn vrouw zag ik eruit alsof ik pillen in had genomen:)
  In april kreeg ik mijn tweede MS-opleving, en ik mocht toen niet nog een keer mijn toverdrankje. Dat is te risicovol. Ik moest er toen zonder medicijnen uitkomen en dat duurde langer. Ik neem aan dat artsen het niet voorschrijven als je er zo stuk aan gaat.

  • Joeri schreef:

   Mijn ervaring was ook erg positief met de eerste keer, dus toen mijn lopen erg achteruit ging, en er meer verschijnselen verergerde.. heb ik overlegd met mij neuroloog voor een nieuwe kuur. Het is nu een week terug, maar voel me eigen er nog steeds erg goed onder πŸ˜€

   • Chris schreef:

    Haha gaaf! Het mag tot 6 weken doorwerken he? Ik hoop dat je er lang profijt van hebt en niet nog een keer hoeft

 • annette schreef:

  Helaas gaat het bij sommige mensen de verkeerde kant op. Ik ben misschien een uitzondering. In maart 2007 kreeg ik de diagnose MS. In mei kon ik amper 5 meter lopen. In mei kreeg ik toen mijn eerste prednison boost en in juli de tweede en laatste en toen i.c.m. immunoglobuline. Nu loop ik met gemak 5 km.

 • Joeri schreef:

  OkΓ© ik snap, en was voor mij echt wel nodig. En ik geloof ook wel dat er veel nadelen aanzitten. Maar ik heb er aankomende tijd wel veel aan. Dan neem ik de risico’s ook.

 • Joeri schreef:

  Jmmr van reactie, en jij bedoelt morfine. En is niet voor de hobby, en is mijn beslissing.

  • Marian schreef:

   Joeri,
   Het is algemeen bekend dat prednison botontkalking in de hand werkt. Bespreek het maar eens goed met je neuroloog of MS
   verpleegkundige.
   Bovendien kun je er behoorlijk in gewicht van aankomen. Opgeblazen gevoel.
   Nee, het is geen pre(t)kuur

   • nathalie schreef:

    Bij mij niks botontkalking. Al onderzoeken genoeg gehad het jaar na zo’n kuur. En als je tijdens de kuur een week goed op je eten let, kom je er niet van bij, ik toch niet. En geen pretkuur? Ik heb er niets bijwerkingen ofzo van

   • Bram schreef:

    Inderdaad… Mensen hebben hun eigen visie… En dat mag ook! Wat ik wilde doen is enkel waarschuwen, maar dat word dan wat verkeerd opgevat… Ik voelde me ook goed die moment hoor, maar achteraf wel alles kapot. Haf ik het toen maar uitgezeten! Ik denk dat je het zelf moet meemaken voor je je vertrouwen er in verliest. Al een geluk geeft het niet bij iedereen botontkalking.

  • Bram schreef:

   Ik spreek toch duidelijk van predisnol en niet van morfine denk ik? Ik weet wel over wat ik spreek beste joery! Het in je lijf laten spuiten van cortisone brengt serieuze risico’s met zich mee….En mss (voorlopig) niet bij jou waar ik heel blij voor ben maar mijn leven en toekomst zijn er wel door kapot! Jij spreekt hier van veel profijt in de aankomende tijd, wel, ik hoop het echt voor jou…. Maar Het kan ook wel eens helemaal anders uitpakken… En dat zeggen de meeste er niet bij tot het daadwerkelijk verkeerd loopt…. Ik heb er gewoon een probleem mee dat predisnol hoog aangeschreven word en wil ook gewoon. Iedereen waarschuwen wat er met mij is gebeurd. Dat neemt niet weg dat het in sommige gevallen echt wel wenselijk is. Maar dan moeten er toch verdomd goeie redenen zijn als je de risico’s weet. als jij nu in zo’n momentje zit dat het echt nodig is dan wens ik je zeker het beste toe. En dit is niet persoonlijk naar jou bedoeld hoor, meer in het algemeen

 • bram schreef:

  gek dat dit hier in een positief daglicht word gezet!
  predisnol is de grootste rommel ooit, het helpt je ms helemaal niet, het geeft je een boost!

  na mijn 3e kuur op 25jarige leeftijd waren na 3 maanden beide heupen kapot door kopnecrose veroorzaakt door predisnol! resultaat -> 2 heup-protesen!
  leuk daar sta je dan…. 3 boostjes verder …..

  predisnol geven ze normaal om je comfort wat te verbeteren tijdens je laatste dagen, vb bij kanker ,…..

  niet aan mensen die nog een heel leven voor hun hebben!

  je bent gek als je dit in je lijf laat spuiten!

  • nathalie schreef:

   Heb al 8 keer zo’n kuur gehad en geen enkel negatief effect op mij. Heeft mij er elke keer bovenop geholpen. Heb nu 23 jaar ms maar niemand ziet het, ik kan gewoon alles terug

 • Een bijna pijnloos leven door thc

  Nadine Dekker

  Laatst hebben wij een poll geplaatst of mensen cbd of thc olie gebruiken. Vandaag het verhaal van Nadine. Ze zag de oproep en gebruikt zelf thc olie. Er heerst toch we... β€Ί Lees meer

  MS tip: vind een MS buddy

  Trevis Gleason

  Wanneer je een of twee mensen in je leven hebt die β€˜echt’ begrijpen wat het betekent om MS te hebben kan dit een groot verschil maken. β€œJe hebt een ongeneeslijke, waar... β€Ί Lees meer