Mooie woorden & sporten

Marieke van der Laan

MS & AcceptatieLiefde

Gepubliceerd: 25 maart 2022

Marieke en ik hebben nu zo'n 2,5 jaar een relatie. Vorig jaar juli werd ons leven even totaal stilgezet door de diagnose van Marieke. Het waren even moeizame dagen, maar ondanks de vervelende diagnose zijn we nog steeds samen en is onze relatie alleen maar sterker geworden. Ook al heeft Marieke nu MS, we doen nog altijd leuke en gezellige dingen.

Mooie woorden & sporten

Soms heeft ze wel eens mindere dagen, maar dan doe ik mijn best om haar op te vrolijken. Als het mij niet lukt, dan is Tommy (hond) er altijd nog om mij daarbij te helpen. Ondanks dat ze een sterke vrouw is steun ik haar elke dag door dik en dun.

Ik ben elke dag onwijs trots

Marieke is mijn powervrouw en ik ben elke dag onwijs trots op haar hoe ze omgaat met haar ziekte. Vaak hoor je slechte verhalen over MS, maar Marieke laat aan mij zien dat je ook met MS nog steeds een 'normaal' leven kan leiden. Ik hield van haar hoe ze was en ik hou nu nog steeds evenveel van haar.

Hier vertel ik zelf verder over sporten: Sinds mijn 5e heb ik op atletiek gezeten. Helaas ben ik daar sinds januari mee gestopt. Dit kwam deels door MS. Ik was erg fanatiek met kogelslingeren, deed dit met veel plezier 3x in de week. Ben zelfs 3e geworden op een NK. Helaas merkte ik dat ik door de tintelingen in mijn vingers minder plezier had dan ervoor.

Na het sporten waren deze tintelingen altijd erger. Niet per se pijnlijk, maar wel heel vervelend. Ik heb mede daardoor besloten om te stoppen, maar ben daarvoor in de plaats de sportschool in gegaan! Iets waarvan ik eerlijk gezegd niet had gedacht het zo leuk te vinden. Ik probeer 3x in de week te gaan en haal hier ook veel voldoening uit.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kan ik nog wel voor mijn kinderen zorgen?

Wendy Feys

4 jaar geleden, enkele dagen voor mijn 39ste verjaardag zag ik een vlek voor mijn linkeroog...ik sloeg er niet direct acht op en dacht dat het aan mijn brilglazen lag ... › Lees meer

Wazig zicht

Maaike Meijer

Maaike heeft iedere zomer last van klachten aan haar ogen. Wazig zicht. In haar familie komt MS voor, maar door artsen wordt het steeds afgewimpeld. Lees hier haar ver... › Lees meer