Mooie woorden & sporten

Marieke van der Laan

MS & AcceptatieLiefde

Gepubliceerd: 25 maart 2022

Marieke en ik hebben nu zo'n 2,5 jaar een relatie. Vorig jaar juli werd ons leven even totaal stilgezet door de diagnose van Marieke. Het waren even moeizame dagen, maar ondanks de vervelende diagnose zijn we nog steeds samen en is onze relatie alleen maar sterker geworden. Ook al heeft Marieke nu MS, we doen nog altijd leuke en gezellige dingen.

Mooie woorden & sporten

Soms heeft ze wel eens mindere dagen, maar dan doe ik mijn best om haar op te vrolijken. Als het mij niet lukt, dan is Tommy (hond) er altijd nog om mij daarbij te helpen. Ondanks dat ze een sterke vrouw is steun ik haar elke dag door dik en dun.

Ik ben elke dag onwijs trots

Marieke is mijn powervrouw en ik ben elke dag onwijs trots op haar hoe ze omgaat met haar ziekte. Vaak hoor je slechte verhalen over MS, maar Marieke laat aan mij zien dat je ook met MS nog steeds een 'normaal' leven kan leiden. Ik hield van haar hoe ze was en ik hou nu nog steeds evenveel van haar.

Hier vertel ik zelf verder over sporten: Sinds mijn 5e heb ik op atletiek gezeten. Helaas ben ik daar sinds januari mee gestopt. Dit kwam deels door MS. Ik was erg fanatiek met kogelslingeren, deed dit met veel plezier 3x in de week. Ben zelfs 3e geworden op een NK. Helaas merkte ik dat ik door de tintelingen in mijn vingers minder plezier had dan ervoor.

Na het sporten waren deze tintelingen altijd erger. Niet per se pijnlijk, maar wel heel vervelend. Ik heb mede daardoor besloten om te stoppen, maar ben daarvoor in de plaats de sportschool in gegaan! Iets waarvan ik eerlijk gezegd niet had gedacht het zo leuk te vinden. Ik probeer 3x in de week te gaan en haal hier ook veel voldoening uit.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog één keer op avontuur

Maartje den Hartog

Mijn droomreis waarmaken. Hei allemaal! Ik heb voor 12 weken een camper gehuurd. Door corona zal het een uitdaging zijn om in Noorwegen te komen, maar dan ga ik in ied... › Lees meer

Van kwaadaardige tumor naar MS

Janwillem Putting

De dag 16 juni 2017. Een dag die Janwillem nooit meer zal vergeten. Het was op een vrijdag om 12.10 uur in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Hij werd bij de neuroloo... › Lees meer