MS; de onbegrepen ziekte

Melanie Lodder

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 26 mei 2017

Een verhaal schrijven voor Platform MS is echt onwijs gaaf. Maar wat is er nog gaver? Juist, het schrijven van een eigen boek. Melanie heeft het gedaan. Zij heeft een eigen boek geschreven over haar MS. Met als titel; MS, de onbegrepen ziekte. Lees mee met haar verhaal...

MS; de onbegrepen ziekte

Ik ben begonnen met het schrijven van een autobiografie nadat ik zelf in het begin van de diagnose Multiple Sclerose tegen veel zaken aan ben gelopen. Het opschrijven van mijn ervaringen begon als therapie maar nu ik alles op papier heb gezet hoop ik anderen te kunnen helpen in hun zoektocht naar antwoorden. Met mijn boek wil ik lezers meenemen en inspireren in mijn zoektocht de onbegrepen ziekte Multiple Sclerose beter te leren begrijpen.

Vanaf dag 1 dat ik de diagnose Relapsing Remitting Multiple Sclerose kreeg te horen stuitte ik op vragen, heel veel vragen. Wie kon mij verder helpen? Waar kon ik terecht? Deze ziekte is al zo lang bekend maar toch weet je de weg naar de juiste steun niet te vinden. Daarnaast moet jij het een plek geven en er mee leren omgaan maar ook je omgeving. De vraag die ik mezelf stelde, hoe ga ik hiermee om? Blijf ik stilstaan of ga ik vooruit en probeer ik alles wat ik nog wel kan te doen? Ik heb voor het laatste gekozen en mijn leven omgegooid en bemerk nu aan mezelf dat ik veel meer kan dan ik eigenlijk had gedacht. Ik geniet meer van alles wat ik uit het leven kan halen. Alles waarvan ik dacht tijdens mijn schub dat ik dit niet meer zou kunnen doen.

Het schrijven van een boek is 1 ding maar het dan openbaar promoten is een ander verhaal.

Ik denk soms dat het leven niet aan toevalligheden verbonden is. Er gebeurt iets op een moment in je leven om je wakker te schudden. De diagnose heeft mij destijds letterlijk wakker geschud. Ik dacht alleen ik ga alles anders doen. Het denken en het doen zijn twee verschillende dingen. Het heeft tijd gekost om alles een plek te geven en nog steeds worstel ik weleens met mezelf en mijn gevoel.

Het schrijven van een boek is 1 ding maar het dan openbaar promoten is een ander verhaal. Hier komt lef, moed en kracht bij kijken net als het openbaar publiceren van je verhaal. Nu ben ik er klaar voor mezelf te willen laten zien. Want ik denk juist dat ik het verschil kan maken. Gelukkig ben ik op dit moment gezegend met de kracht wat ik nog wel allemaal kan en wie weet gaat het nog heel erg lang goed en blijft het verloop stabiel. Daarom wil ik graag een voorbeeld zijn voor anderen dat je ondanks de diagnose Multiple Sclerose echt nog heel veel uit het leven kan halen. Je hebt diagnose gekregen maar bent niet de diagnose.

Daarom doe ik ook mee aan "Klimmen tegen MS" en ga ik de kale berg beklimmen, ruim 21 km op 5 juni en die berg die ik ga beklimmen die staat voor mij ook synoniem aan de berg die ik zelf in mijn leven beklommen heb om te komen waar ik nu sta.

Ik wil daarom graag mijn verhaal delen met andere lezers en hoop dat ze steun aan mijn boek vinden, geïnspireerd worden en vooral de kracht ook weer uit zichzelf halen als ze die kracht ergens zijn verloren.

Groet,

Melanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bianca Jansen schreef:

  Respect!

 • Jane schreef:

  Ik ben super trots op je Melanie!! Ik bewonder je enorm hoe jij in het leven staat en om je lef hoe jij vanalles onderneemt. Je bent gewoon een TOPPERTJE! Xx Jane

 • Een vriendin met MS

  Febe

  Febe schrijft ons over vriendschap en MS. Haar vriendin Carla, is overigens ook een verhalen verteller bij Platform MS.