MS & Feestje: Carnaval

Jose

MS & Feestje

Gepubliceerd: 29 maart 2019

Mijn naam is Jose en ik woon samen met mijn vriend Marc in Oisterwijk oftewel Döllekesgat tijdens het feest dat carnaval heet! Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover, carnaval barste vrijdagavond weer heerlijk los.

MS & Feestje: Carnaval

Wij startten dit jaar voor het eerst zonder zelf mee te spelen in het dweilorkest maar gewoon in een van de horeca gelegenheden waar het carnavalsfeest was samen met vele anderen en af-en-aan diverse spelende orkesten/dweilbands. De avond was zo om en mijn kussen voelde ik pas omstreeks 02:45u.

Zaterdag hadden we toegezegd onze diensten te verlenen tijdens het Veurtoeteren in Döllekesgat. Dit evenement dat voor het eerst zo groots werd opgezet, 5 podia door het dorp heen en met zo’n 30 dweilorkesten en bandjes die hun setjes wegspeelden per 20 minuten, had natuurlijk enige tijd-begeleiding nodig, en wij hebben ons daarvoor ingezet bij een van de podia. In de loop van de dag kwamen ook mijn zus zwager en nichtje nog even meevieren, heel waardevol en hier geniet ik onwijs van! ‘s Avonds met zus nog afgezakt in een andere kroeg waar het feest nog niet was afgelopen. Weer een ontzettend gave dag met alleen maar goeie bands en muziek, heerlijk!

Heel waardevol en hier geniet ik onwijs van!

Zondags is het optocht in Oisterwijk en hebben we de wagens, loopgroepen en andere activelingen aanschouwd langs de optocht en vooraf met onze “oude”  band nog een paar nummertjes meegespeeld. Na de optocht lekker samen wat gegeten en naar huis… het waren een paar lange dagen.

Maandag en dinsdag stond voor mij weer gewoon werken op het programma. Wekker op 06.00u en gaan. Ik werkte 40 uur en nu nog 32 uur per week, na mijn diagnose en herstelproces in december 2012.

Dinsdagmiddag werd ik echter door Marc gebeld op het werk, dat er gevraagd was of hij/wij dinsdagavond mee wilden spelen met de band in Tilburg (kruikenstad) en thuis in Döllekesgat voor de afsluiting… gewoon omdat het kan en we het van beide kanten toch wel fijn vinden om bij het samen te vieren en muziek te maken, zowel de band als wij.

Het waren een paar lange dagen

De carnavals zaterdag heeft er dus wel degelijk aan bijgedragen dat bij Marc en mij duidelijk werd dat ook muziek maken bij onze carnaval hoort en wij ons weer opnieuw hebben aangemeld bij de Zzzzzenderbijband in Oisterwijk… Volgend jaar dus zeker weer een muzikale carnaval maar nu met tenorsax voor mij en de sous’voor Marc.

Feestjes zijn leuk – Alaaf en blijf genieten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Zzzzzenderbijband schreef:

  En wij zijn blij dat jullie weer muziek komen maken bij ons. Muzikaal gezien, maar zeker ook voor jullie gezelligheid. Wij weten dat het spelen in de band een hele belasting is. Dus let goed op jezelf en trek op tijd aan de rem. Een keer niet repeteren of een optreden missen is niet erg.

 • Er is heel veel te doen over het rapport: “Medische crowdfunding”

  Bram Platel

  Journalisten van het Algemeen Dagblad, de NOS en anderen hebben hier (medische crowdfunding) verhalen over geschreven die tot boosheid en onbegrip hebben geleid bij me... › Lees meer

  Aanvraag

  Isabelle Hoppener

  Na zes weken volledige thuisisolatie zou je denken dat het went. Maar zo voelt het niet. Het blijft onwennig de deur niet uit te kunnen en beperkt te zijn tot man en k... › Lees meer