MS. Krachtig, sterk en mooi

Sabrina

MS & Mindset

Gepubliceerd: 20 december 2017

In onze berichtenbox op Facebook ontvangen wij een bericht van Sabrina. Ze wilt heel graag schrijven voor Platform MS. Uiteindelijk stuurt ze onderstaand verhaal. Een verhaal over MS maar ook over het leven! Dank je wel, Sabrina!

MS. Krachtig, sterk en mooi

Om mezelf maar even voor te stellen, ik heet Sabrina, 29 jaar oud en inmiddels 4 jaar geleden gediagnosticeerd met MS. De ziekte heeft me totaal verrast en zoals jullie je kunnen voorstellen, niet op een positieve manier!

Na een avondje bij vrienden ben ik met hevige hoofdpijn vertrokken, op naar huis... Echter nog voor ik veilig thuis kon komen kreeg ik een black-out zoals ze dat dan noemen, in de auto! Zelf kan ik me er niks meer van herinneren maar eenmaal in het ziekenhuis begon de zoektocht naar de aard van mijn black-out op die ene dag, die ene avond.

Er moest iets veranderen want MS leidde mijn leven, in plaats van dat ik mijn leven leidde met MS.

Migraine -> uitgesloten, tumor -> uitgesloten, de ene onderzoek na het andere en ja hoor, een aantal maanden na al mijn intensieve onderzoekjes kwam daar MS naar bovendrijven!
Ik was in shock, verbouwereerd, wist niet zo goed wat ik hier allemaal van moest vinden. Ik voelde me lichamelijk prima en toch bleef de neuroloog herhaaldelijk zeggen dat het toch echt MS was. Na enige tijd van bezinking heb ik een second opinion aangevraagd bij een andere arts in een ander ziekenhuis en ook daar bleek het 'T geval, ik heb MS!

Zelf had ik nooit van Multiple Sclerose gehoord, misschien eens van horen zeggen maar nooit van dichtbij hoeven meemaken. MS begon bij mij echt pas te leven nadat ik me steeds meer en meer ging verdiepen in de ziekte die ik dan klaarblijkelijk zou hebben volgens de neurologen. En wat ik tegenkwam op het internet was angstaanjagend, somber en negatief. Ik las stukken waarin men hun zicht verloor, in een rolstoel belande en nog veel meer.
Mijn huwelijk was al even niet meer zo fijn als voorheen en de ontdekking van mijn MS maakte het er niet beter op. Ik was somber, at niet meer en vergat een korte periode te leven.

Ik stortte me volledig op het werk want dat is waar ik goed in was en me nog enigszins gelukkig voelde tot ik op een dag op gesprek moest komen bij mijn inmiddels ex werkgever, mijn baas merkte dat het niet goed met me ging, ik maakte werkweken van 60 uur en was inmiddels graatmager geworden, tegen anorexia aan. Dit was voor mij, mijn EYE opener, want mijn baas en ik hadden al die jaren een onwijs goeie band opgebouwd, ik zijnde als zijn Personal Assistant, en toen ik daarom ook de zorgen in zijn ogen zag sloeg er bij mij iets om! Er moest iets veranderen want MS leidde mijn leven, in plaats van dat ik mijn leven leidde met MS.

Want zoals we allemaal weten is het leven onvoorspelbaar en kun je er maar beter van genieten zolang als het nog KAN!

Ik nam drastische maatregelen en ging weg bij mijn inmiddels ex-man, ging op mezelf wonen, heb hulp gezocht in de vorm van therapie en begon dingen te doen waar ik altijd van droomde maar nooit echt de tijd voor had om te doen! Reizen was altijd een passie en die ben ik toen ook gaan nastreven. Ik pakte mijn spullen en ging voor het eerst in mijn leven alleen op reis, iets waar ik alleen van had durven dromen maar door angst me had laten ontnemen! Deze reis, naar Tioman, Azië, staat dan ook inmiddels in mijn top drie aan mooiste reizen die ik ooit heb mogen maken en dat zijn er inmiddels wat. Ik heb altijd gezegd dat ik minimaal 100 landen bezocht zou willen hebben alvorens ik sterf en ik kan je vertellen dat ik goed op dreef ben, heb het 42ste land inmiddels net achter de kiezen:-).

Ondanks de reisjes, uitstapjes en al het andere is er ook een moeilijke periode in mijn leven geweest, een periode waar ik kampte met een eetstoornis, verdriet en angst maar dat heb ik weten te overwinnen. Ik wil hiermee niet zeggen dat ik nooit meer mijn momenten heb want die heb ik zeker wel echter ben ik nu sterker als ooit te voren, zelfstandiger als ooit te voren en geniet ik meer van alle dingen die ik doe en onderneem!
Positiviteit heeft mij rust en kalmte in mijn leven gebracht! Ik ben een meid met MS maar heb besloten mijn leven te leiden zoals ik die wil en niet mijn leven te leiden zoals MS dat zou willen!

Ik ben KRACHTIG, ik ben STERK, ik ben MOOI! Dit zijn de woorden die mij op de been houden en mij elke dag weer stimuleren met een lach door het leven te gaan! Want zoals we allemaal weten is het leven onvoorspelbaar en kun je er maar beter van genieten zolang als het nog KAN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geliefde of verzorger?

Floris

Sinds een paar weken ben ik lid van MSweb.nl en haar forum. In het begin was ik op zoek naar ideeën, ervaringen, gelijken en 'mooie' verhalen. En ik ben alles tegen ge... › Lees meer

Wietske hackt tijdens HackAMSterdam

Wietske Lutgendorff

Tijdens de #MSHackathon in mei van dit jaar, ontmoeten we Wietske Lutgendorff. Een persoon welke zo ongelooflijk enthousiast is als het gaat om innovatie, techniek, zo... › Lees meer