OMS. Overcoming Multiple Sclerose.

Babet Kuckelkorn

MS & OMS

Gepubliceerd: 28 december 2018

OvercomingMS is niet alleen een dieet, het is meer dan dat; Een leefwijze! Babet de oprichtster van OMSNederland vertelt ons in korte, krachtige woorden haar verhaal.

OMS. Overcoming Multiple Sclerose.

Ik ben Babet Marie-Louise Bernhardine Kuckelkorn. Punt.
Babet in 5 woorden: positief, gepassioneerd, creatief, chaotisch en liefdevol.

Rollen: moeder, partner, vriendin, dochter, OMS-ambassadeur, vrijwilliger, trainer, coach, student, zus, patiënt en meer. Mijn proces in sneltreinvaart: ik was 23 toen ik al snel mijn zicht aan 1 oog verloor. Huisarts, spoedeisende hulp, neuroloog, MRI, kerstdagen... uitslag: ontelbaar veel vlekjes in mijn hoofd. MS! Bam!

Verdriet, angst en toen handelen. Stoppen met de opleiding, nieuwe ambities bedenken en door. Wakker worden en het leven gaat gewoon door. Ik besloot ook maar door te gaan. Zicht herstelde en mijn leven ging door.

Nooit meer beter worden. Tikkende tijdbom. Rolstoel. Doodgaan.

2 jaar later. Boas Maxim Triel. Mijn zoon werd geboren op 06-09-2014. Mooie zwangerschap. Bevalling voor in de boekjes. Moeder en kind maakte het goed. December na de bevalling check. Klachten? Ja, moe maar welke startende moeder niet. Komt goed. MRI. Kom maar niet voor de uitslag. Hoor je niks is het prima en anders bellen we.  

2 januari 2015. Anoniem nummer. Met dr Hupperts geen goed nieuws. Heel veel ontstekingen en nieuwe laesies. Ziekmelden op het werk en zo snel mogelijk langskomen om een plan te maken. Mijn genade klap. Niet de diagnose, maar het besef. Nooit meer beter worden. Tikkende tijdbom. Rolstoel. Doodgaan. De angst die ik toen voelde is onbeschrijfelijk. Hel zwarte bladzijde in mijn leven.

Nu. Doen. Handelen! Google: genezing MS. Bestaat niet. Au. Door zoeken. Doorgaan. Overcoming MS. Nog meer lezen. Stabiliseren is mogelijk. JA! Doen! Inschrijven mamarun hardloopgroep. Diëtiste MS anders gevonden. Meditatiegroep aangesloten. Keukenspullen kopen. Boeken kopen. Aansluiten bij internationale FB groep.

En zo ontstond OMSNederland.

Hoop! Alleen. De omslag was heftig. Geen chips, veel sporten, mediteren. De omslag werd lastiger. Dit voor altijd. My english is not very good, thank you.  Liefdevolle mensen om mij heen. Dankbaar, maar ze begrijpen het niet. Papa zei, ah poppetje maak het jezelf niet te moeilijk af en toe een beetje chocolade kan toch wel?. Goedbedoeld, maar het hielp me niet.  Idee: zelf een nederlandse oms groep beginnen! En zo ontstond OMSNederland. Ik vond Ewout. Hij had een omsnederland website. Ik nam contact op en toen hij toevallig in de buurt was spraken we af voor een bakje koffie.

Jij
Herkent mij
Ik hoor jou
Verlicht vlieg ik weg
Wij

OMSNederland groeide snel. De woorden van andere raakte me. We deden dit samen. Ik voelde me sterker dan ooit en werd: A woman on a mission. Mijn missie is dat alle mensen met MS kennis krijgen van OMS. Iedereen is vrij om zijn/haar keuzes te maken. De keuzes moeten er wel zijn. OMS is mijn keuze.

Liefs, Babet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Edith Loeve schreef:

  Wil graag mij aansluiten bij de OMS groep nederland Kan dat? Heb zelf MS en dat al 14 jaar.
  B.v.d.
  Edith

 • Tanja schreef:

  https://www.facebook.com/groups/1063443403677546/?ref=share dit is de link naar de Facebook pagina van Babet.

 • Damar schreef:

  Geweldig Babet!!! A woman on a mission!

 • OMS-er schreef:

  OMS leefstijl community is een hele fijne OMS Facebook groep:
  https://www.facebook.com/groups/532039397164819/

 • Mirjam Giphart schreef:

  K.R.A.C.H.T! Dat lees ik in je gefragmenteerde schrijfstijl en zo ken ik je ook! Mooi om te lezen dat je die kracht inzet om grip op je leven te houden!! En ik ben trots dat af en toe op mn te laten afstralen!

  • Narda maliangkay schreef:

   Leerde je kennen als een meisje nog….hongerig…wijs…lief….
   Nu af en toe iets gelezen….maar dit kwam binnen respect…volwassen en doortastend…wat mooi Babette…ik wens je succes wat een.mooii initiatief

 • MS & slaapproblemen

  Joeri Dwight

  Wie heeft er geen last van? Slaapproblemen. De een heeft moeite met inslapen, de ander ligt de halve nacht wakker van een onrustig lichaam. Vandaag een 'tip' van een e... › Lees meer

  “Ik denk wel eens aan euthanasie”

  Kim

  Robert heeft al vier jaar de diagnose MS als hij Kim ontmoet. Kim kent Robert dan ook niet anders dan dat hij 'ziek' is. Tijdens hun relatie praten zij regelmatig over... › Lees meer