Mijn weg

Wouter Kreeft

MS & Hardlopen

Gepubliceerd: 18 maart 2020

Zijn naam is Wouter Kreeft en hij is geboren op 8 februari 1981. Hij woont in het pittoreske Ellecom nabij Arnhem met de bossen op nog geen 100 meter van zijn huis. In maart 2010 kreeg ik van de neuroloog de diagnose MS.

Mijn weg

Op de website van Rijnstate wordt MS omschreven als ”Multiple sclerose (MS) is een chronische hersenziekte. Bij MS ontstaan er ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg, het centraal zenuwstelsel. De ontstekingen komen en gaan over een verloop van tijd. MS is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat uw eigen afweersysteem de zenuwcellen in uw lichaam aanvalt”.

Ga je eigen weg en dan komen de dingen op je pad

Bij het bezoek aan de neuroloog wist hij 100% zeker dat genezen onmogelijk was, IK DACHT DAAR HEEL ANDERS OVER. Op het moment van de diagnose hoorde ik een stem vanuit mijn onderbewuste die zei: EN IK GA GENEZEN.”

In plaats van een progressief aftakelproces in te gaan (MS is het begin van het einde volgens de medische stand) ging ik aan de slag met mezelf. Met steun van een heel leger aan hulpverleners ga ik niet achter- maar vooruit. De diagnose was een optelsom van een hoop onverwerkte emoties die in lichaam en geest waren vast gaan zitten. En beiden moesten worden gereset.

Het is  december 2019 als ik besluit next level te gaan. Ik richt mij nu samen mijn fysiotherapeut Koen van Lith, van fysiotherapiepraktijk Miriam Donders, op een hardloopwedstrijd (5 kilometer) 22 maart in het Nederlands Openlucht Museum. In de volksmond ook wel bekend als rondje Nederland wat jaarlijks wordt georganiseerd door de Arnhemse atletiekvereniging Ciko’66.

Ik heb het besluit genomen om 5 km te gaan hardlopen

Nu ben ik hard aan het trainen voor deze challenge: 5 keer per week naar de sportschool, 3 keer per week hardlopen, 2 keer per week zelfstandig fysiotherapieoefeningen en één maal per week fysiotherapie.

In november 2019 heb ik het besluit genomen, in overleg met mijn fysiotherapeut, om eind maart een 5 km te gaan hardlopen. Twee mensen die ik goed ken hebben dit signaal opgepikt. Dankzij hen heb ik nu een team om mij heen gevormd die mij helpen om dit kenbaar te maken aan de buitenwereld.

Een facebookpagina (getiteld rondje van Wouter) gelanceerd, interview gehad met de webredactie van omroep Gelderland, gesproken met Sandy Krijgen en samen besloten om elkaars krachten te bundelen om een groter platform te bereiken.

Ik was zelf de regisseur bij mijn therapieën

Na mijn diagnose ben ik op aanraden van mijn moeder naar een ademhalingstherapeut, natuurtherapeut en een acupuncturist gegaan. Verder kon ik dankzij de diagnose gaan revalideren bij Klimmendaal: waar ik aan de slag ging met een logopediste, ergotherapeut en een fysiotherapeut.

Dit was voor mij het vertrekpunt voor mijn genezing. Gaande weg heeft alles zich vanzelf gewezen en ben ik mijn ziekte vanuit verschillende perspectieven gaan benaderen: continuering fysiotherapie, E(motionl)F(reedom)T(echnique), N(eurologisch) L(ingistisch) P(rogrammeren) chiropractie  en hersengolftraining.

Bij al deze therapieën was ik zelf de regisseur: ik was degene die de therapeut benaderde of  werd benaderd en met hem/haar aan de slag ging.. om de therapie te gaan doen.

Ik kan anderen hoop en inzicht geven in hun problematiek

Mij als persoon heeft het op alle vlakken sterker gemaakt: emotioneel, psychisch en fysiek. Verder heb ik gemerkt dat ik een inspiratiebron voor anderen ben hoe ik met de diagnose MS om ga. En het geeft mij een goed gevoel dat ik anderen hoop kan geven en nieuwe inzichten in hun problematiek kan geven.

Mijn advies/boodschap is: GA JE EIGEN WEG DAN KOMEN DE DINGEN OP JE PAD! Hoe dit werkt weet ik niet, MAAR ik kan uit eigen ervaring praten dat als je de regie over je eigen leven neemt, de dingen die je nodig hebt op je pad komen.

Voor meer informatie verwijs ik door naar de facebookpagina getiteld: rondje van Wouter. Verder ben ik bereikbaar op telefoonnummer 06 200 95 254 en e-mail: [email protected]

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Opgeven nooit!

Wendy van Wanrooij - Van Helvoirt

Een persoonlijke boodschap van Wendy valt in onze mailbox. Haar man Ger heeft MS en is in Nederland uitbehandeld. Zij mogen naar Mexico voor de HSCT behandeling. Maar ... › Lees meer

Mijn Leven met… met wat eigenlijk?

Suzanne

Suzanne schrijft ons vanuit Duitsland haar verhaal. Een onzeker verhaal. Want heeft zij wel of geen MS? En welke klachten en symptomen had... › Lees meer