Planning

Angela Snijder

MS & Mindset

Gepubliceerd: 5 oktober 2020

Tegenwoordig word zo goed als alles geplant hier in het dagelijkse leven. Routine en planning...ja dat is het toch wel...met onze gedeelde gezinsagenda en soms, ja heel soms wat spontaniteit erin gooien. Ik doe het lichamelijk en geestelijk goed op routine, en daarom heb ik mijn week planning bijna altijd wel goed in elkaar zitten.

Planning

Het zorgt ervoor dat alles rustig blijft in mijn hoofd en lichaam want voordat ik het weet heb ik 3 dagen nodig om bij te komen van wat spontaniteit, waar ik natuurlijk niet altijd de tijd voor heb. Lekker saai zou je zeggen...ja zo gaat dat tegenwoordig...was vroeger wel anders hoor, toen ging alles toch wat soepeler en spontaner...dat is de tijd dat ik ook gewoon nog lekker 10 uur achter elkaar kon door slapen en toch alles onbezorgd was.

De activiteit en de prikkels moeten toch verwerkt worden

Ik ben niet het type dat elke week in de stad moet zijn om te dansen en drinken, ik zit wat dat betreft ook echt wel heel graag thuis of op de camping met een lekker bakkie thee, maar soms is een feestje toch wel echt heel leuk.

Een feestje inplannen is ook wel een dingetje maar soms moet je het er gewoon voor over hebben vind ik  en als je het dan doet moet je het wel gelijk goed doen, dat het ook daadwerkelijk de moeite is . Een avondje gezelligheid, lekker dansen en wat wijn bijvoorbeeld 'kost' me 3 dagen jaja 1 avondje 3 dagen bijkomen.... De dag van een feestje doe ik bijna niks...want stel je voor dat ik de helft van de avond niet ga halen!  ja ook dat zou een dingetje zijn .

Als je het weet is het geen probleem maar het heeft me bijna 5 jaar gekost om daar achter te komen dat het zo werkt en dat de activiteit die je doet en de prikkels die je ontvangt toch verwerkt moet worden... een avondje wijnen en rummicubben met mijn vriendinnen is vaak alleen de day after wat akelig maar dat komt dan toch denk ik door de wijn...🥂

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wie gelooft mij?

Dyan

Drie jaar geleden naar de neuroloog gegaan, omdat als mijn reflexen getest werden rechts veel sneller ging dan links. Hersenscan gehad en daar waren 3 vlekken op te zi... › Lees meer

Zeilen met MS!

Redactie Platform MS

Of wij de zeiltocht van MS Vereniging Haarlem en MS Vereniging Noord Holland Noord willen promoten. Bij deze! Helaas zijn er slechts 12 plekken beschikbaar dus wees er... › Lees meer