Resultaten nieuwe medicatie

Marjan

MS & MRI Scan

Gepubliceerd: 18 november 2022

Zoals jullie al konden lezen in mijn verhaal, neem ik sinds september 2021 andere medicatie, namelijk tecvidera. Om te kijken of deze medicatie wel aanslaat, nemen ze een half jaar later een MRI scan. Opeens was die dag daar, 21 februari. Eerst nog gaan werken, met goed wat stress om dan in de namiddag onder de scanner te gaan.

Resultaten nieuwe medicatie

Maar dan is het zo ver, ondertussen wel al een kalmeringspilletje ingenomen, zodat ik rustig blijf, want ik heb claustrofobie dus ik haat het om in die tunnel te gaan liggen! Ik begon terug tot 100 te tellen en zo voort om me rustig te houden, maar deze keer was ik redelijk suf dus viel het goed mee in die tunnel :) Maar natuurlijk was ik wel blij dat het er op zat!

Automatisch moet ik enkele tranen laten

En week later zouden we de resultaten bespreken, maar nu had de dokter onze afspraak geannuleerd en konden we pas 3 weken later gaan! Nu was gisteren, 17 maart eindelijk de dag dat we het gaan horen. Ik en mijn vriend rijden naar het ziekenhuis in Mol, en ik ben altijd blij dat hij dit samen met mij doet en aan mijn zijde staat. Met een bang hartje stappen we binnen, en automatisch als de dokter begint te praten over mijn MS, moet ik enkele tranen laten. De confrontatie, de schrik die ik opstapel, moeten er even allemaal uit maar dat is OK.

Er was 1 ontsteking bijgekomen, wat nog geen reden is tot paniek. Bij deze medicatie, duurt het even voor ze volledig in het lichaam word opgenomen en zijn werking doet, vandaar dus gelukkig maar 1 vlekje erbij, wat op zich nog goed is, want het hadden er ook meer kunnen zijn! Natuurlijk gaan ze dit nu opvolgen en mogen er tegen de volgende keer, binnen een half jaar als ik terug onder de scanner moet geen vlekjes bij komen want dan is het een ander verhaal.

Uiteindelijk is dit dus geen slecht nieuws, en blijven we er in geloven. Ik voel me ook goed, ik ga geregeld sporten en voel geen nare dingen. Enkel mijn duim blijft voos, en zolang het dit is kan ik hier vrede mee nemen en geniet ik volop van dit leven. De lente en die zonnige dagen komen er aan, waar ik alleen maar van kan en ga genieten!:)

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van vreemde klachten tot diagnose MS – Deel II

Gonny

In deel II vertelt Gonny ons dat de blaasproblemen niet over gaan. Als de uroloog het ook niet meer weet, wil hij verder kijken middels een MRI. Hierna volgt de diagno... › Lees meer

Negatief of juist positief

Tamara Tiemissen

Wat een lastige vraag. Want in eerste instantie ben ik erg geneigd kei hard (en ja ik ben een Brabander) te roepen dat er niets positiefs aan is.  Mijn ms verhaal begi... › Lees meer