Rust

Moniek Geerts-Strik

MS & Acceptatie

Gepubliceerd: 7 juni 2021

De drie R’s: rust, regelmaat, reinheid. Rust, reinheid en regelmaat: het klinkt ouderwets, en dat is het ook. Florence Nightingale (1820-1910), grondlegger van de moderne verpleegkunde schreef als eerste over de 3 R’s als basis voor een algehele goede gezondheid. Vraag is: heeft ondertussen de moderne medische wetenschap de ideeën van Florence Nightingale overbodig gemaakt?

Rust

Nee, op een jachtige manier wordt de ene na de andere afspraak afgewerkt en tegelijkertijd voelt het alsof er nooit iets echt af is. Tijd voor de kinderen en familie moeten doelbewust ingepland worden en om het schuldgevoel weg te nemen worden deze momenten tegenwoordig aangeduid met ‘qualitytime’.

Als vanzelf verschijnt er een brede grijns op uw gezicht

Florence Nightingale zou zeggen: ‘begin elke morgen om 06.00 en eindig iedere dag om 22.00 uur’. Uw lichaam zal u dankbaar zijn. En als vanzelf verschijnt er een brede grijns op uw gezicht.😄.  Voor mij is dit erg herkenbaar. Door mijn ziekte woon ik in een woonzorgcentrum , Waar de Regelmaat en Reinheid automatisch worden gehanteerd . De derde R is iets wat ik zelf moet vinden en  me eigen moet maken.

Vinden van rust is erg moeilijk, alles moet altijd snel en alles moet in veelvoud. Vanmiddag, na de warme maaltijd zaten we met vier dames ff te bakken in de ☀️. Twee ervan zijn echte volhouders. Ik haakte af wegens te warm☀️☀️☀️. De ander kreeg bezoek en werd door verzorging naar haar huis gereden. We weten allemaal waar we wonen en we respecteren elkaar. Dit was een nieuwe belevenis voor me👳🏻‍♀️👳🏻‍♀️👳🏻‍♀️👩wel leuk 👍.

Moniek schrijft regelmatig op haar blog.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vriendinnen aan het woord

Marieke van der Laan

Op het moment dat Marieke al een lange tijd last had van tintelingen in haar vingers, zochten we er nog niks raars achter. Zelfs na de MRI, zochten we er nog niks acht... › Lees meer

Het is Herfstvakantie…

Paula Smit

Paula schrijft altijd verhalen met diepgang en een fijne boodschap. Vaak over keuzes maken en het moederschap. Kiezen om iets niet meer te doen omdat die je te veel ko... › Lees meer