Contractbreuk

Saar Vleugels

MS & Leven

Gepubliceerd: 28 september 2016

Vandaag een ander soort verhaal van onze Belgische vriendin Saar. Haar brief betreffende contractbreuk. Contractbreuk door heer/vrouw M.S.. Een herkenbaar stuk waar, denk ik, iedereen wel mee te maken heeft.
Hoe denk jij over de brief van Saar? En ben jij ook bereid om jouw brief en/of verhaal te delen met de rest van de wereld? Laat het ons weten! Nu eerst de brief van Saar!

Contractbreuk

Beste,

Graag zou ik me beroepen op contractbreuk. De heer/vrouw M.S. heeft zich namelijk niet gehouden aan de vooropgestelde afspraken. Het was de bedoeling dat we na vijf jaar geen contact meer met elkaar gingen hebben, maar helaas houdt hij/zij zich er niet aan.

Zelfs toen had ik er al genoeg van.

In het begin had ik gedacht dat het na vijf jaar toch zeker wel gedaan zou zijn tussen ons. Dat we ieder onze eigen weg zouden inslaan, zonder elkaar. Maar na twee jaar begon ik al een vermoeden te krijgen dat M.S. zich niet aan de regels ging houden. Al wenend vroeg ik aan mijn moeder of twee jaar leven met M.S. niet lang genoeg was. Zelfs toen had ik er al genoeg van. Ondertussen zijn we een paar jaar verder en verschijnt M.S. nog steeds in mijn leven. U kan wel geloven dat dat niet echt het plan was en dat hier dringend iets aan gedaan moet worden.

Vijf jaar continu opgescheept zitten met de heer/vrouw M.S. is echt geen lachertje, maar we proberen er het beste van te maken. Met een goede portie humor en positiviteit heb ik het zo lang kunnen volhouden. Oké, laten we zeggen dat als M.S. wat langer blijft, ik het ook wel zal overleven. Wel mede dankzij mijn vrienden en familie.

U zal denken, na zo lang te leven met M.S. in de buurt, ben je er toch wel een expert in, maar het tegendeel is waar. Elke dag is afwachten, zoeken en me neerleggen bij hoe ik me voel. Op 14 september 2016 was ons contract toch afgelopen, dacht ik. Hadden we niet getekend voor vijf jaar? Helaas vindt M.S. dit blijkbaar niet lang genoeg.

M.S. heeft het contract om gans het leven bij mij te blijven al ondertekend.

Nee, ik vind niet dat M.S. het recht heeft om nog langer in mijn leven te verschijnen, maar als hij/zij dan toch beslist te blijven, laat de volgende jaren dan een beetje gemakkelijker zijn dan de vorige, met een beetje meer stabiliteit en zekerheid. M.S. heeft het contract om gans het leven bij mij te blijven al ondertekend. Maar mijn handtekening ga je op dat papier toch niet vinden.

Oké, als het echt moet, zal ik wel iets ondertekenen, maar laten we dan beginnen met de volgende vijf jaren, met een optie “minder mag ook, indien geneesmiddel gevonden wordt.”

Vriendelijke Groeten,

Saar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MS en Sporten

Karin van Rooijen

Sporten is voor iedereen gezond en belangrijk, maar wanneer je MS hebt wordt dit niet altijd makkelijker om te doen. Niet alleen is je energie vaak beperkt, ook uitval... › Lees meer

Ongeluk

Saskia Saunier

19 juni 2012. Nietsvermoedend fietst Saskia die dag naar haar werk. Ze wil een weg oversteken en ziet opeens aan de overkant iemand geraakt worden door een graafmachin... › Lees meer