Samen strijden tegen MS

Geert de Bruin

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 16 februari 2019

Op 10 juni 2019 vindt voor de 9e keer Klimmen tegen MS plaats. Tijdens dit evenement beklimmen fietsers, handbikers en lopers 1 of meerdere keren de Mont Ventoux. Zij doen dit om geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

Samen strijden tegen MS

Ik fiets dit jaar weer samen met mijn tweelingbroer, Bas. Zijn vrouw Inez heeft sinds een aantal jaren MS, en dit is voor ons een manier om haar en andere MS patiënten te steunen in hun strijd. Voor Inez begon die strijd in 2013:

"Ik werd geconfronteerd met directe uitval in mijn gezicht en verschrikkelijke vermoeidheid, koortsuitslag in mijn neus en het gevoel dat ik ‘dronken’ was. Het eerste waar iedereen aan dacht is dat ik overspannen zou zijn... Ik voelde mij niet serieus genomen. Via de huisarts, KNO arts en virusremmers heb ik een tijdje aangemodderd. Dit had geen enkel effect.

Terugkijkend ben ik wel blij dat mijn 'rare klachten' in de loop der jaren nu te herleiden zijn.

Na een nieuwe aanval/opleving, kreeg ik uiteindelijk Prednison en binnen een dag was het zo veel verbeterd! Toen heb ik een 2nd opinion geëist bij VUmc. Hier ben ik bij Neurologie uitvoerig onderzocht en is in overleg een MRI gemaakt. De diagnose kwam toen ik mij weer top en gezond voelde en ik heb de boodschap MS dan ook helemaal niet zien aankomen. Ik voelde mij namelijk helemaal niet ziek meer!

De diagnose en het uitzoeken van medicatie is een intensief traject. Ik heb hierin vooral zelf keuzes mogen maken (uiteraard wel in overleg). Mijn medicatie doet zijn werk gelukkig goed. Uiteraard heb ik ook welbekende MS klachten zoals vermoeidheid en heb ik mijn leven moeten aanpassen (werk en privé) maar ik mag niet klagen.

Terugkijkend ben ik wel blij dat mijn 'rare klachten' in de loop der jaren nu te herleiden zijn. Ik ben positief ingesteld en probeer zo gezond mogelijk te leven en te sporten.

Ik kijk er enorm naar uit mijn steentje te mogen bijdragen!

Ook ik zal de Mont Ventoux met mijn schoonzusje en dochter (11) vanuit Bedoin op gaan lopen. Dit mooie project Klimmen tegen MS ligt mij dan ook na aan het hart. Onze sponsoring helpt echt in de onderzoeken en gaat niet verloren aan overhead. De organisatie van Moves/Klimmen tegen MS is integer en zeer betrokken. Ik kijk er enorm naar uit mijn steentje te mogen bijdragen!"

Geert: Voor mij wordt het mijn tweede deelname. In 2015 ben ik met Bas 3x de berg op gefietst, vanuit alle drie de plaatsen aan de voet van de berg. In 2016 (3x) en 2017 (4x) heeft Bas ook deelgenomen aan Klimmen tegen MS.

Dit jaar willen we iets uitzonderlijks doen. We willen de Mont Ventoux ieder 6x op fietsen. Dit betekent 270 kilometer fietsen op 1 dag, en 8800 hoogtemeters. Om dit te kunnen realiseren, starten we ’s nachts. Onze andere broer, Wilko, zal ons in de nacht begeleiden met de auto en gedurende de dag aanwezig zijn voor morele ondersteuning.

Ik heb vanuit de eerste hand, als hoofd op de revalidatiegeneeskunde van VUmc en nu als hoofd neurologie in het Dijklander Ziekenhuis, gezien hoe onderzoek bij kan dragen aan een betere behandeling.

We zoeken wel nog sponsoren voor onze actie. Alle bijdragen komen rechtstreeks ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar MS. Ik heb vanuit de eerste hand, als hoofd op de revalidatiegeneeskunde van VUmc en nu als hoofd neurologie in het Dijklander Ziekenhuis, gezien hoe onderzoek bij kan dragen aan een betere behandeling. Ons doel is om een MS vrije wereld een stap dichterbij te brengen.

Voor mijn schoonzus Inez, maar zeker ook voor toekomstige generaties. Bezoek de site van onze actie:
https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/ventoux-fighters-791

Wil je meer weten over Klimmen tegen MS? Kijk dan eens op de site www.klimmentegenms.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marja Adema schreef:

  Mijn grote bewondering voor mijn dochter Inez om de manier waarop ze met de MS omgaat. Ze vindt haar weg met haar eigen, positieve instelling! Veel liefde voor haar, en van mij krijgt ze alle steun die ze nodig heeft…

 • Invloed van de omgeving op mijn keuzes

  Nanda Felderhof

  De buren van de buren zijn aan het verbouwen. De hel voor mij. Continu geluid overdag en s'avonds. Helaas zijn het geen buren waar we veel contact mee hebben en ze com... › Lees meer

  Corona zelf ervaren

  Marieke van der Laan

  In juli 2020 heb ik te horen gekregen dat ik MS heb. Alles was en is dus nog redelijk nieuw voor mij. Op 11 maart 2021 ben ik positief getest op Corona. Ik heb mijzelf... › Lees meer