Stress!

Saar Vleugels

MS & Medicatie

Gepubliceerd: 28 december 2020

Na een dikke maand afwezig te zijn van mijn blog (shame!), ben ik terug! Maar… ik heb een goed excuus, want man, wat een stressvolle periode is dit! Als ik het allemaal opsom, vraag ik me toch af hoe ik het allemaal kan bolwerken… Mijn stresspotje is aan het overkoken!

Stress!

Ik zal beginnen bij het begin… Volgende week staat een nieuwe Lemtradakuur op de planning. Deze keer zal ik vier dagen opgenomen worden in tegenstelling tot de zes dagen van vorig jaar. Helaas (maar begrijpelijk natuurlijk), is er deze keer geen bezoek toegelaten. Dat worden enkele dagen om boeken te verslinden en Netflix series te bingen! Ik moet zeggen dat ik er normaal niet erg tegenop kijk.

Ik moet ervoor zorgen dat het stresspotje niet volledig overloopt

De vorige kuur viel goed mee, dus veronderstel ik dat het deze keer ook wel oké komt. Maar… die verdomde corona hoefde er nu echt niet bij! De Lemtrada vernietigt mijn witte bloedcellen, mijn immuunsysteem dus. Zonder een heersende pandemie is het al lastig en akelig om hiermee om te gaan tijdens de weken na de kuur. Wie heeft er nu ook een functionerend immuunsysteem nodig? Mmm, dat geeft toch een hoop extra stress!

Daarnaast ben ik al een hele tijd aan het studeren voor mijn examens. Excuseer? Examens? Zijn die dan niet in januari? Jawel hoor, maar met de Lemtrada kuur die mooi midden in mijn blokperiode valt, heb ik plots veel minder tijd. Daar komt nog bij dat ik voor de kerstvakantie ook al enkele examens heb en nog wat projecten die af moeten.

Ja, het was mijn eigen keuze om veel vakken op te nemen dit jaar, maar een Lemtradakuur krijgen tussen de examens door is best pittig lijkt me! Daarom had ik ook contact opgenomen met de MS kliniek om het te verplaatsen naar de Paasvakantie. Helaas ging dit niet, dus moet ik me erover zetten. Gelukkig ben ik goed in plannen en heb ik een mooi schema gemaakt met alle leerstof.

Elke dag is wel iets

Normaal gezien heb ik tijd te kort om het allemaal te studeren, ik heb een week van de Kerstvakantie geblokkeerd om toch wat rust te hebben na de Lemtrada. Maar omdat ik vrij plichtsbewust ben, zit ik al voor op schema. Oef! Dat geeft wel een beter gevoel. Helaas is het heel moeilijk in te schatten hoe de kuur gaat verlopen en of ik er veel last van ga hebben achteraf. Ook eist het studeren en “doorzetten” zijn tol en ben ik altijd heel moe. Zodra de examens gedaan zijn (lees:begin februari), ga ik in winterslaap!

Naast dit alles zit ik nog met die snelwerkende schildklier waarvoor ik op controle moet. Bovenop dit alles is het deze week weer tijd voor de maandelijkse bloedafname voor mijn Lemtrada en krijg ik vrijdag nog een coronatest. Het is elke dag wel iets! Corona heeft onze familie helaas ook niet overgeslagen, dus is het elke dag afwachten hoe de toestand is.

Ja, het is me allemaal wat! Het zijn inderdaad goede redenen om even een pauze te nemen en ervoor te zorgen dat het stresspotje niet volledig overloopt. Doordat er zo veel gesloten is, is het ook niet evident om genoeg ontspanning te nemen of om eens wat leuke dingen te doen. Hopelijk is deze stressvolle periode toch snel voorbij!

Liefs,

Saar (Blog van Saar)

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

methylPREDNISolon 1.000 mg in NaCl 0,9% 116ml

Joeri Dwight

WAT? Ja, we snappen dat een korte uitleg noodzakelijk is. In een besloten groep op Facebook zien we een foto van Joeri. Een MS'er waar het niet zo goed mee ging. Hij z... › Lees meer

Het verhaal van Feline

Feline dePoortere

Zoals eerder gedeeld met jullie zijn wij aan het samenwerken met MS-liga Vlaanderen vzw Jongerenwerking. Een jongeren beweging welke zich bezig houdt met de ervaringen... › Lees meer