The Silver Lining – Leven met MS

Alexander van Waes

MS & Vlog

Gepubliceerd: 27 juli 2019

Via onze partner MS Vereniging Nederland komen wij in contact met Alexander van Waes. Een Belg welke sinds vier jaar de diagnose MS heeft. In het dagelijkse leven was Alexander monteur, cameraman en regisseur maar helaas is hij gestopt met werken. Zijn passie heeft hij nu omgezet naar The Silver Lining. Nieuwsgierig?

The Silver Lining – Leven met MS

Mijn naam is Alexander en ongeveer vier jaar geleden kreeg ik de diagnose van MS. In het begin probeerde ik gewoon verder te leven als voordien, maar ondertussen kan ik de ziekte niet meer negeren. Ik ben intussen al een half jaar gestopt met werken en vrees dat mijn comeback er niet meer van gaat komen. Ik werkte meer dan 10 jaar als zelfstandig monteur, cameraman en regisseur en deed mijn job heel graag. Ondertussen heb ik twee dochtertjes van 2 en 4 en alle energie die ik nog over heb is voor hen, hoewel ik nu voel dat ik ook nog iets voor mezelf nodig heb.

In plaats van op de zetel te gaan liggen van zodra de kids niet thuis zijn, ga ik nu op zoek naar kleine dingen die ik nu wel kan doen...

Dus ik heb lang nagedacht over hoe ik toch nog een verschil kan maken en hoe mijn situatie mss een verschil zou kunnen maken voor mensen in dezelfde situatie, hoe klein ook. De laatste maanden heb ik veel geslapen en gerust en voel ik dat het makkelijk tot zelfmedelijden en depressie kan leiden. Ik geloof ook echt dat dat een negatieve impact op de MS heeft en daarom heb ik het idee van “The Silver Lining” bedacht. In plaats van op de zetel te gaan liggen van zodra de kids niet thuis zijn, ga ik nu op zoek naar kleine dingen die ik nu wel kan doen, waar ik nooit tijd zou voor gehad hebben of aan gedacht zou hebben toen ik nog aan het werk was. Ik doe dit nu al een tijdje en voel me toch wel een pak beter dan wanneer ik “the couch potato” lifestyle aan’t leven was.

Dus “The Silver Lining” gaat echt over op zoek gaan naar deze kleine dingetjes, momentjes die leuk, nuttig of nieuw zijn en niet allen mijn leven beter maken maar ook dat van de mensen rondom mij. Ik heb mezelf de laatste weken af en toe gefilmd en het in een vlog gegoten. De eerste reden waarom ik ben beginnen filmen is omdat ik natuurlijk niet weet hoe ik eraan toe zal zijn wanneer mijn dochtertjes wat ouder zijn en echt zullen begrijpen wat deze ziekte inhoud. Ik wil graag dat ze zien hoe ik was mocht ik de komende jaren fel achteruitgaan. Het heeft allemaal even geduurd maar intussen staan de eerste paar filmpjes online op volgende link: The Silver Lining.

Voor mij werkt dit systeem dus echt wel goed

Het was een andere MS patient, die zelf aan een soort opvangsysteem aan het werken is voor mensen die hun diagnose net kregen, die dit een leuk idee vond en vond dat ik het moest delen met andere patiënten.

Mss geeft het wel een kleine boost om te leren naar de positieve kant te kijken en hen ook de energie te geven om ook de mensen rondom hen hier en daar te helpen. Ik deed onlangs de tuin van de buren en ze waren hier heel blij mee, en ik dus ook. Voor mij werkt dit systeem dus echt wel goed en wie weet heeft het voor anderen en hun omgeving hetzelfde effect.

Als jullie ook geloven in het feit dat dit kan helpen stuur de link dan door naar mijn medelotgenoten en wie weet zet dit wel iets in gang waar mensen in mijn situatie toch iets beter van kunnen worden. Als jullie nog vragen hebt, laat maar weten. Ik heb tijd ;-)

Cheers,
Alexander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Judith Pronk schreef:

  Hoi! Wat voor soort MS heb je?
  Ik zelf heb rr ms nu 3 jaar en 3 schubs gehad.
  Heb 2 jongens 6 en 8 en bezig te scheiden.
  Heb 25 jaar onderneming met personeel gehad. Nu dus 3 jr niet meer en elke keer als ik een leuke oproep baan vind gaat mn energie naar -10.
  Maar op de bank blijven liggen werkt idd ook niet en ja daar word je heel deprimerend van.

  Groetjes Judith

  • Alexander schreef:

   Hey Judith, ik heb RRMS, maar intussen al bijna twaalf jaar. Ik voel dat het langzaam achteruitgaat, maar hopelijk blijf ik functioneren zoals nu. Jij weet dus wat het is om elke dag te vechten, maar aan opgeven ben ik
   nog lang niet toe. Ik kan me inbeelden dat je scheiding heel wat zwaarder weegt bij jou dan bij een gewone sterveling, maar hopelijk vind je de kracht om niet te plooien. Kinderen zijn veel werk, maar zeker mijn grootste motivatie om te blijven vechten. Ik hoop dat je ze ook genoeg energie kunnen teruggeven en weet dat je met hen het mooiste al gemaakt hebt. Dat overtreffen is toch niet mogelijk ! Hou je sterk en stuur maar een mailtje als je even een opkikkertje nodig hebt. Je weet, wij geven wat we kunnen. Dikke knuffel, Alexander

 • Bieke Ghekiere schreef:

  Dag Alexander,
  Ik heb begin dit jaar mijn diagnose gekregen.
  In september verhuizen we van een appartement in de stad naar een tuin met een huis.
  Ik ben kok, en ben altijd gefascineerd geweest door hoe we ons voedsel verbouwen.
  Ik kan eindelijk een moestuin beginnen!
  Ik ga bij de opzet ervan zoveel mogelijk rekening houden bij wat nog kan komen.
  Maar kan natuurlijk niet alles voorzien.
  Als je me wil volgen tijdens dat proces: geen probleem.
  Onze toekomstige tuin is nu een grasvlakte. Dus bomen, bloemen, struiken, moestuin,… Er moet vanalles gebeuren.

  • Alexander schreef:

   Hey Bieke, dat lijkt me leuk. Ik heb intussen zelf ondervonden hoe goed het is om buiten te werken. Mss moeten we dan in september es afspreken
   en zien of we iets samen kunnen doen. Laat uw gegevens achter op the Silver Lining en dan spreken we es af !
   Cheers en tot snel, Alexander

 • Wat ik wel kan

  Paula Smit

  Paula schrijft in haar nieuwe blog over het onprettige gevoel dat een brief van het UWV haar geeft. Het legt de nadruk op wat zij niet kan in plaats van wat zij wel ka... › Lees meer

  Coaching bijeenkomst

  Sanne Molenaar

  Theeleut momentje… Voordat ik op het idee kwam hier coaching aan te koppelen, vond ik het belangrijk dat mensen met elkaar konden verbinden. Op het platform kwamen er ... › Lees meer