Trots op mijzelf!

Yvonne Bischops

MS & Acceptatie

Gepubliceerd: 10 juli 2017

Een paar weken geleden ontvingen wij het verhaal van Yvonne. Hoe zij het advies van haar neuroloog naast haar neerlegt en geen medicatie gebruikt. Hoe zij ondanks het advies van haar neuroloog toch twee pubers heeft en nog altijd wandelt met haar honden. Lees mee met het verhaal van Yvonne...

Trots op mijzelf!

Wie had dat ooit gedacht 22 jaar geleden na de diagnose; laatste keer mijn schaatsen aan en het ijs op... En dan begint het wachten op een rolstoel.

Trots op mezelf en trots op dat ik te eigenwijs voor MS ben!

Ik heb het allemaal meegemaakt; mijn ogen, trillingen, gevoelsstoornissen, gezichtspijn, evenwichtsstoornissen, en dus niet kunnen lopen, spasme...(don’t remind me). Het advies van de neuroloog was; hop, aan de medicatie en kinderen raden we af gezien de kans voor schubs groter is.

Medicijnen daar begin ik niet aan. (Wel twee keer een 5-daagse Prednisonkuur gehad.) Ennnn inmiddels hebben we twee geweldige “eigenwijze” pubers van 12 en 14 ;-). En twee mega lieve honden waar ik me suf mee loop...

Ik luister naar mezelf en sport (spinning) zelfs nog na al die jaren. Tis wel een kwestie van keuzes maken! Trots op mezelf en trots op dat ik te eigenwijs voor MS ben! Maarrrr... Ik ben me als geen ander bewust dat het heel anders kan...

Mijn dierbaren weten dat ik MS heb en de rest daarvoor moet ik teveel uitleggen.

Proost op een goede gezondheid!

Yvonne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • B.W BWHEUVELINK schreef:

  Mijn inzien is zo, dat als je bij de negatieve feit neerlegt, dan wordt het steeds slechter, alles kan ook van buitenaf gestuurd worden, ik was volledig hersendood, alle zintuiglijke verbindingen met mijn hersens waren weg, onbegrijpelijk voor de wetenschap, maar alles is weer terug, alhoewel wel in grote termijne, dus ook onbekende hulp kan je redden, ik hoop bij jou het ook beter gaat worden.

 • Ina van der Slik schreef:

  Wat fijn voor je en goed van je, de verschijnselen kennen we allemaal, hoop dat je zo door kan gaan

 • Eric schreef:

  Ynonne, ik vind het fijn om iets te lezen over iemand die trots is op wat ze ondanks de diagnose heeft kunnen bereiken
  Dank je wel.

 • Lenneke schreef:

  Mooi Yvonne!

 • Kayleigh zevenhoven schreef:

  Yvonne wat kan jij mooi schrijven! Ben trots op je!
  De honden laten jou ook wel een beetje uit haha
  Xxx

 • Francien Bisschops schreef:

  Yvonne. Petje af voor je verhaal. Knap gedaan.

 • De volgende schooldagen

  Ilona

  Na de drie 'wen' dagen was het weekend. Laten we zeggen dat het zowel voor Jesmay als voor mij best wel een heftige week was. Waren ook allebei zo moe van alle indrukk... › Lees meer

  Mission Sabotaged

  Tamara van Malsen

  Eindelijk dé grote dag! De dag van de uitslag. De telefonische afspraak die ik had staan was pas tegen de middag. Gelukkig was mijn dochter thuis en heeft zij me de oc... › Lees meer