StarGamers: Gamen tegen MS

Tessa

MS & StarGamers

Gepubliceerd: 22 februari 2018

StarGamers. Een groepje vrienden welke gaan gamen voor het goede doel. Dit jaar gaan zij gamen voor het Nationaal MS Fonds. Waarom? Omdat Rianne, de dierbare vriendin van Tessa, MS heeft. Tessa zal samen met Rianne een challenge gaan doen. Een challenge om geld op te halen. De challenge; de MS-hug. Daar waar Tessa er nog mee kan stoppen, daar het voor Rianne regelmatig voor zeer pijnlijke situaties zorgt...

StarGamers: Gamen tegen MS

Mijn naam is Tessa (27) en al een aantal jaar de lieftallige vriendin van Rowdy (35). Rowdy is de bedenker en oprichter van StarGamers. Vorig jaar kwam Rowdy met het idee een streaming evenement te organiseren en daarbij geld in te zamelen voor een goed doel door te gamen. Maar wat moest het goede doel worden? Wij zijn goed in gamen. We hebben de fijne motoriek om al die kleine knopjes in te rammen.

Dus na wat nadenken en brainstormen leek het ons een goed idee om te gaan gamen voor mensen die dit niet (meer) of minder goed kunnen omdat hun spiertjes niet (meer) mee werken. Toen hebben we gekozen voor het Beatrix Spierfonds. 5 dagen lang is er gegamed, challenges uitgevoerd en geld opgehaald. Dit jaar moest er natuurlijk een nieuw evenement komen en is er besloten voor een ander goed doel te gaan.

Na chronische alvleesklierontsteking incluis een zware operatie kreeg zij nog geen twee jaar later MS als nieuwe diagnose erbovenop.

Wie zijn die StarGamers eigenlijk? Toen Rowdy SG (StarGamers) op ging zetten heeft hij gekeken wie hij allemaal kent die net zo dol zijn op gamen als hij is. Zo ontstond er een leuk clubje game-nerds. Niet alleen werd er aan SG gewerkt maar er werden ook barbecues georganiseerd en inmiddels feestjes.

Bij gamen alleen blijft het echt niet. Riri (Rianne) die er in het begin bij zat maar even weggeweest is is daardoor een dierbaar vriendinnetje van me geworden. Zo zijn er meer SG-ers die ik diep in mijn hartje gesloten heb maar laten we het even bij Riri houden. Riri was goed en wel weer terug bij SG toen zij helaas weer ziek werd. Na chronische alvleesklierontsteking incluis een zware operatie kreeg zij nog geen twee jaar later MS als nieuwe diagnose erbovenop.

We hoefden geen doel meer te kiezen. Dit moest het worden. Als een gebaar van liefde naar onze Riri gaan wij ons inzetten voor het Nationaal MS fonds. Maar Riri is niet de enige die we kennen met MS. Zo had de moeder van een van onze SG-ers ook MS. Ik heb vriendinnetjes die een familielid met MS hebben.

We gaan dus streamen, challenges doen en geld inzamelen. Het is nogal een organisatie. Maar laat ik eerst even vertellen wat de bedoeling is; 23 tot en met 25 februari vind het evenement plaats. We gaan in principe 3 dagen lang van 12.00 tot 00.00 uur gamen en de hele wereld kan mee kijken! Als er na die tijd SG-ers zijn die nog willen streamen gaan ze gewoon nog even door.

De MS-hug challenge. Wat klinkt dat lief en leuk zeg. Tot je er over gaat lezen...

Maar ja, hoe halen we nu geld op met dat gestream? Rowdy heeft alles en iedereen in de game wereld aangeschreven om ons alstublieft spullen te doneren die we kunnen veilen. Er worden, weet ik veel hoeveel, pakketjes samen gesteld en deze gaan geveild worden via Facebook. Voor iedere gamer is er wel een pakketje! Daarnaast kan er tijdens de streams geld gedoneerd worden in ruil voor een challenge. Denk hierbij aan met ovenwanten aan gamen, handen aan de controller vast getapet, stroom schokjes krijgen en - uuuhm - noem maar op. We hopen hiermee een mooi bedrag op te halen voor het Nationaal MS fonds.

Wat echt anders is dan vorig jaar is VROUWENDAG! Jaja, dit jaar komt er een vrouwendag. Wat inhoud dat de vrouwen gaan streamen. Natuurlijk ga ik samen met Riri streamen. We hadden een bijpassende challenge gevonden. De MS-hug challenge. Wat klinkt dat lief en leuk zeg. Tot je er over gaat lezen. Ik vind dat ik deze moet doen! Met Riri naast me. Niet om er een superduper informatief blokje van te maken maar Riri kan wel vertellen wat ik mee maak en wat ik voel. Hoe vaak zij dit meemaakt. En wat zal ik blij zijn dat ik het kan stoppen wanneer ik het niet meer trek!

Lieve strijders, dit evenement wordt niet alleen voor mijn lieve vriendinnetje Riri maar dit wordt voor jullie allemaal! En ik hoop echt dat we een mooi bedrag op kunnen halen en jullie kunnen steunen in jullie strijd!

Veel liefs, Tessa

Doneren? https://www.sterktegenms.nl/team/stargamers 

Live meekijken? https://www.twitch.tv/stargamersnl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Artsen en communicatie

Jamie Alyssa

Artsen, je krijgt vaak met ze te maken in spannende en onzekere tijden in je leven. Je wilt dan ook dat ze helder zijn en je goed informeren. Mijn ervaring is helaas, ... › Lees meer

Dankbaar!

Saar Vleugels

De laatste maand van het jaar is al twee weken bezig. Van onze schrijvers krijgen we nieuwe verhalen binnen over hoe 2016 is verlopen, wat mooi, fijn of heel vervelend... › Lees meer