Waarom Esmée klimt tegen MS…

Esmée van Campenhout

MS & Klimmen tegen MS

Gepubliceerd: 3 april 2019

De afgelopen weken hebben wij meerdere verhalen gedeeld over Klimmen tegen MS en waarom het evenement zo 'verslavend' is. En wie kunnen dit beter uitleggen dan de deelnemers zelf. Vandaag het verhaal van Esmée van Campenhout.

Waarom Esmée klimt tegen MS…

Mijn naam is Esmée van Campenhout, ik ben 19 jaar en ik woon in Terneuzen. Ik zou graag mijn verhaal willen delen over KtMS. In 2018 heb ik voor de eerste keer meegedaan aan Klimmen Tegen MS. Ik wilde er al heel lang aan meedoen, maar afgelopen jaar heb ik het pas echt gedaan. Mijn oma is op 52 jarige leeftijd overleden aan MS en dat was voor mij de motivatie om mee te doen aan dit mooie doel. Ik vind het ontzettend belangrijk dat er meer geld komt voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.

De dag zelf was ook weer ontzettend emotioneel.

Voor mijn oma is het al te laat, maar dat betekent niet dat mensen die nu MS hebben geen recht hebben op genezing, integendeel zelfs!! Daar zet ik mij graag voor in!! Ter voorbereiding ben ik naar de sportschool geweest en heb ik buiten gefietst met mijn vader. Ik genoot daar erg van, want op die manier hadden mijn vader en ik meer vader-dochter momentjes. Van dag tot dag heb ik toegeleefd naar de dag van het evenement.

Toen ik meer dan 500 euro had opgehaald, was ik dan ook ontzettend trots op mezelf en erg dankbaar voor alle donaties. Tijdens de trainingsdag had ik het erg zwaar. Ik was erg emotioneel en daarom heb ik mijn moeder tijdens een pauze opgebeld. Zij gaf mij weer extra steun en zei dat ik het kon! Wat een telefoontje met mijn moeder wel niet kon doen, dat was super fijn. Toch had ik het gevoel dat ik niet de juiste fiets had en daardoor de berg nooit op zou komen. Ik had namelijk een mountainbike geleend van een vriend, maar dat viel mij ontzettend zwaar.

De dag na de trainingsdag arriveerden mijn ouders in Frankrijk, zij hadden namelijk beloofd dat ze mij aan zouden komen moedigen. Ik ben meteen naar een fietsverhuur gegaan om een racefiets te huren. Tijdens de ECHTE dag is gebleken dat die fiets veel beter was, het ging me makkelijker af dan met de mountainbike. De dag zelf was ook weer ontzettend emotioneel. Mijn ouders die me aanmoedigden en die ik tegenkwam op verschillende punten, de ketting van mijn oma rond mijn pols gewikkeld en haar foto op de achtergrond van mijn telefoon. Zo was ze toch een beetje bij me.

We kunnen en mogen niet vergeten hoe ernstig Multiple Sclerose is...

Daarnaast was het ook erg indrukwekkend om zoveel mensen te zien die zich inzetten voor hetzelfde doel. Mijn doel was om de berg twee keer op te fietsen, maar het is uiteindelijk maar 1 keer gelukt. Het was allemaal erg overweldigend en emotioneel. Toen ik de top bereikte en mijn ouders zag staan deed dat erg veel met mij. Het was een ongelofelijke en onvergetelijke ervaring. Daarom doe ik dit jaar weer mee! Ik ben trots dat ik kan zeggen dat ik nu al 715 euro sponsorgeld binnen heb.

Dit jaar wil ik dan ook echt twee keer proberen de top te bereiken. Mijn ouders, zus en mijn oom en tante gaan ook mee naar Frankrijk om mij te supporteren! Ik ben super blij dat ik dit nog een keer kan en mag doen voor mijn oma en voor alle andere mensen die lijden aan MS.

We kunnen en mogen niet vergeten hoe ernstig Multiple Sclerose is en daarom is dit zo’n ontzettend goed doel! Op school moesten we ook een profielwerkstuk maken en ik wilde het heel graag over MS doen, zodat ik te weten zou komen wat mijn oma heeft moeten doorstaan en wat vele anderen op dit moment moeten doorstaan. Na 6 maanden er aan gewerkt te hebben is hij eindelijk af en ik ben zoveel wijzer geworden! Veel mensen onderschatten deze ziekte en door deel te nemen aan Klimmen tegen MS kom je echt te weten waar je voor loopt of fietst.

Dit was mijn verhaal.

Groetjes Esmée van Campenhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • joop en gery van Wijngaarden schreef:

  Esmee Wij wensen je heel veel succes en Wij gaan je volgen .

 • Jan van Gulick schreef:

  Chapeau Esmee. Wat een prachtig verhaal. Ik hoop dat het voor velen en m.n ook leerlingen en studenten een aanmoediging is zich in te zetten voor dit fantastische doel. Blij dat je ook dit jaar weer deel bent van team Scholen VO Zeeuws Vlaanderen. Veel succes op 10 juni a.s

 • Vulkaan

  Annelies van Oost

  Het laatste deel in deze serie over de belevenissen van Annelies. Haar traject bestond uit ups en downs en was onnoemelijk zwaar. Maar haar website heet niet voor niet... › Lees meer

  Story of my life

  Isabelle Hoppener

  Gisteren was het zover! De kogel was door de kerk, de knoop werd doorgehakt en het uur der waarheid brak aan.... Totaal onhandig werd ik door het Erasmus gebeld net to... › Lees meer