Warrior

Tessa

MS & MS Warrior

Gepubliceerd: 20 april 2018

Na 6 jaar heeft Tessa nog steeds geen medicijn gevonden wat bij haar aanslaat. Maar ze is heel stellig. Ook al ben je ziek en ook al kun je niet meer alles wat je voor de MS kon,  je kunt bereiken wat je maar wilt. MS; So What! Haar slogan is "I'm a warrior" en daar zijn wij het roerend mee eens. Al onze verhalenvertellers zijn warriors. Sterk en altijd in gevecht met hun ziekte.

Warrior

Waarom zie je er altijd zo moe uit? Waarom ga je nooit mee uit? Vragen waar ik pijn van in mijn buik krijg. De buitenwereld hoeft het niet te weten. Ik ga toch niet zielig doen? Ik ben helemaal niet zielig! Alleen maar een meisje van 19 die MS heeft, niks mis mee toch? Op mijn twaalfde begon het, vermoeidheid. Ach zal vast aan de pubertijd liggen, dachten wij. Maar de vermoeidheid bleef. Tot ik op mijn vijftiende opeens door mijn benen heen zakte. Vast mijn voet verkeerd neergezet. Dat gebeurde weleens vaker.

Steeds kleine mankementen. Armen die de lucht niet meer in wilden en struikelen over mijn eigen benen. In november 2015 was ik 17 jaar oud. Op school stalde ik mijn fiets altijd in de fietsenstalling maar die dag ging het helemaal verkeerd. Met fiets en al belande ik tussen de rekken. Het voelde niet goed en meldde het meteen bij mijn lieve moeder. Daarop werd ik meteen doorgestuurd naar de neurologie waar de hel begon. Alles was nieuw voor mij. Wat is neurologie en wat houdt dat in? Waarom moet ik uit de kleren en waarom moet ik rare bewegingen maken? Al die vragen spookten door mijn hoofd.

In twee jaar tijd 6 verschillende medicijnen en nog geen werkend medicijn voor mij.

Met spoed naar de MRI, stress stress stress. Waar maakt iedereen zich toch zo druk om? Nou die vraag kan ik helaas nu wel beantwoorden. Alles ging zo snel. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Op naar de VU Amsterdam voor de officiële diagnose. Medicijn na medicijn. Na een allergische reactie voor prednison (niet handig) naar een nieuw medicijn. In twee jaar tijd 6 verschillende medicaties en nog geen werkend medicijn voor mij. Ja, je leven veranderd compleet. ja, veel dingen kan ik niet meer. Maar je hebt het zelf in de hand en kan je er het beste van maken. Ja ik heb MS en ben ziek, SO WHAT?! Je kan alles bereiken als je er achter staat voor de volle 100%. I am a Warrior.

Liefs Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jessica schreef:

  ❤️

 • Enrico schreef:

  Waauw das jong. Ik was28. (8j geleden)
  Deed eerst
  rebif verslechterde
  avonex teveel bijwerkingen
  copaxone verslechterde
  gilenya remde niet
  nu lemtrada & fampiraa geen vershil wat ok is denk ik
  stay with the fight {O}

 • Waarom vind je het niet erg om in een rolstoel te komen?

  Floris

  Zijn vrouw heeft MS en samen hebben zij een dochter van 5 jaar. Inmiddels wonen zij al bijna vier jaar in een eengezinswoning nadat zij verhuisd zijn uit een gelijkvlo... › Lees meer

  Rokjesdag! Tijd om te gaan rennen!

  Marieke Oosterom

  Rokjesdag. De dag dat er wordt gerend voor Stichting MS Research. Hardlopen om geld op te halen voor onderzoek naar MS. Ook Marieke gaat mee doen met de Rokjesdagrun. ... › Lees meer