Werk en MS

Sonja van der Vlist

MS & Werk

Gepubliceerd: 19 juli 2021

Werk is voor mij heel belangrijk, het vult mijn eigenwaarde en zelfrespect. En ik ben lekker bezig. Aan werken zitten meer factoren vast. Zoals: het is gewoon leuk (zeker als je werk hebt waar je je passie in kwijt kan), je bent sociaal bezig, je kan een verschil maken voor een ander en er moet natuurlijk brood op de plank komen.

Werk en MS

Van huis uit was ik verpleegkundige in het ziekenhuis en later toen de kindjes kwamen in de wijkverpleging. Ik heb acute zorg geleverd en ben gespecialiseerd verpleegkundige geweest in medische technisch handelen, ik werkte met infusen in o.a. palliatieve zorg. Tot het lot anders besloot en ik in 2006 de diagnose MS kreeg.

Werk is echt voor iedereen belangrijk

O jee wat nu? Dit was voor mij duidelijk. Ik heb mij terug getrokken uit het specialiste team. De bedrijfsarts vond dit niet nodig maar ik wel. Ik kreeg een baan aangeboden op de zorglijn van de zorgaanbieder waar ik werkte. Echter daar werd mij het werk onmogelijk gemaakt door eisen aan mij te stellen die niets met het werk zelf te maken hadden maar waar ik fysiek niet aan kon voldoen.

Na 2 jaar ziektewet heb ik ontslag genomen en ben ik gestart in 2012 met een eigen praktijk in mindfulness, stresscounseling en coaching. In 2022 bestaat mijn praktijk 10 jaar en heb ik inmiddels zo’n 1500 cliënten geholpen. Ik help dus nog steeds mensen maar nu anders. Maar dit was voor mij niet genoeg, er was meer nodig.

Toen kwam een functie als bestuurslid op mijn pad. Van 2012-2018 heb ik dit mogen doen, bij de Vacansoleil Foundation, dit gaf heel veel voldoening, dit vulde mij als mens en heb ik heel veel mooie dingen mogen doen voor mensen die hulp vroegen aan de Foundation. Werk is echt voor iedereen belangrijk, ook als werken niet zo vanzelfsprekend is zoals bij het hebben van MS.

Hier de website van Sonja's eigen praktijk.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omdat ik je moeder ben

Annelies van der Heide

Zodra je kinderen krijgt begint het gevoel van "het goede willen doen" voor je zoon of dochter. Een mooi gevoel. Soms ook lastig doordat je niet altijd kunt voldoen aa... › Lees meer

Vervroegde WIA-uitkering aanvraag

Annelies van der Heide

Afgekeurd worden, arbeidsongeschikt raken met een ander woord gezegd. Het zal als een bom inslaan bij de meeste mensen met MS. Van de andere kant ook wel opluchting. A... › Lees meer