What if – Wat als….?

Suzanne Joof-Aries

MS & Acceptatie

Gepubliceerd: 2 augustus 2021

Wat als ik naar de dokter ga en hij zegt dat ik geen suiker of chocolade mag hebben? Nee ik wacht nog even en geniet nog lekker van mijn eten..... Diabetes. Wat als mijn tientallen vage klachten uitgelegd worden als slechte conditie, stress, overgewicht, ouderdom? Nee ik wacht nog even, het zal wel over gaan... MS (Multiple sclerose)

What if – Wat als….?

Wat als die gevoeligheid voor licht tijdens het autorijden, tijdens concert/bezoeken en mijn korte "reset" gevoelens er gewoon bij horen? Nee ik wacht nog even, is toch niks ernstigs en de meeste mensen hebben dat toch ook?.... Epilepsie

 

Wat als ik ga douchen.....En ik krijg een aanval?

Wat als ik op het balkon de dode bloemetjes eruit aan het halen ben .... En ik krijg een aanval?

Wat als ik ga autorijden of lekker weg met scooter.... En ik krijg een aanval? Oh nee wacht, minstens 1 jaar na de laatste aanval mag ik toch niet meer autorijden....

Wat als ik met het openbaar vervoer reis, hou ik dat lichamelijk vol?

Wat als ik op het werk ben en er gebeurd iets?

Wat als blijkt, dat ik het werken lichamelijk en geestelijk niet meer aankan?

Wat als ik me niet goed voel, bij welke ziekte moet ik het plakken en wat te doen?

Wat als ik na een jaar goed ingesteld te zijn met de medicamenten weer alles mag? Voel ik me dan veilig? Is mijn lichaam niet te ver achteruit gegaan in die tijd?

Wat als ik anders geleefd zou hebben, zou het dan anders zijn?

 

Wat als..... ik weer kan leven, zonder deze vraag 24 uur per dag in mijn hoofd te hebben.....

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ivon schreef:

  Mijn overtuiging is, je weet pas of je iets kan als je het hebt uitgeprobeerd……hierbij geldt wel dat de uitdaging reeel moet zijn?! Best lastig hoor…Ik vind zoveel interessant en moet toch keuzes maken als r 2 activiteiten op eenzelfde tijd zijn……

 • Vervroegde WIA-uitkering aanvraag

  Annelies van der Heide

  Afgekeurd worden, arbeidsongeschikt raken met een ander woord gezegd. Het zal als een bom inslaan bij de meeste mensen met MS. Van de andere kant ook wel opluchting. A... › Lees meer

  Marcel rent voor MS

  Marcel Pothuizen

  Wanneer iemand in jouw omgeving MS krijgt dan ontstaat er verslagenheid. Een machteloosheid. Een zus die ziek is - chronisch ziek - en jij, als broer, kan er niets aan... › Lees meer