Wintertijd

Angela Snijder

MS & Leven

Gepubliceerd: 6 november 2020

Wintertijd dat is toch niet helemaal mijn ding. 😑 Het uurtje verzetten heb ik niet zo’n last van, dat zie ik toch een beetje als een mind fuck... Wij verzetten hier de klok al jaren aan het begin van de avond. Wat ik wel stom vind aan de wintertijd is dat het zo vroeg donker wordt... En dat je weet dat het weer kouder gaat worden, ik hou niet van kou en mijn lichaam al helemaal niet!

Wintertijd

Ik vind het stom dat we van die korte dagen hebben. Ik vind het stom dat de wintertijd zo lang duurt voelt, veel langer dan de zomertijd. Het enige wat ik altijd leuk vind in de winter is kerst 🎄. Als de boom weer gezellig neer wordt gezet en het gezellig samen zijn met eten ondanks dat we dat natuurlijk meerdere keren in het jaar doen, maar toch omdat die kerstboom er staat is het gezelliger...

Ik kom er eerlijk voor uit, ik heb er een pest hekel aan

Zo leuk dat ik het altijd vind om die boom gezellig op te tuigen, zo blij ben ik ook altijd weer als ik dat ding weer in rap tempo mag afbreken 😁. Ja de winter...jeeej! 😑 Dan hebben we oud en nieuw gehad, iedereen de beste wensen wensen en dan komen die lange maanden... In november/december hebben we het super druk... Sint Maarten, Sinterklaas, voorbereidingen voor kerst, kerst en oud en nieuw en dan...

Dan hebben we een paar maanden niks... Ik begin altijd in februari alvast met mijn 1e 'lente schoonmaak' in de hoop dat dat het proces versnelt naar de lente toe... Vol gas weer naar het mooie weer. Ik zal ook nooit op ski vakantie gaan... Buiten het feit om dat ik met de 1e gips vlucht terug kom, heb ik ook gewoon een pest hekel aan sneeuw... Ja, ik kom er eerlijk voor uit... Ik heb er een pest hekel aan 😝 Dus dat... Geef mij de zomer maar...

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ivon schreef:

  Helaas heb je door de corona regels al vele beperkingen, maar we blijven hopen dat ook dit overgaat…………

 • Het ergste wat er ooit tegen mij gezegd is

  Rita Rethmeier

  Rita schrijft ons over het ergste wat er ooit tegen haar gezegd is. Ze vindt het fijn om het even van haar af te schrijven. Ze heeft zelf 3 jaar MS ervaring, maar ze d... › Lees meer

  Angst

  Anna van Brussel

  Op social media leven vele verhalen van verschillende mensen. Mensen met MS. Anderhalf jaar geleden begonnen wij met het delen van verhalen van MS'ers en hun naasten. ... › Lees meer