WMO

Margaret Akkerman

MS & WMO

Gepubliceerd: 27 september 2021

Ik ben Margaret Akkerman 41 en woon met mijn man en 2 kinderen van 12 en 14 in Oost-Souburg, dit is een dorp in Zeeland. Sinds 5 jaar heb ik MS en dat gaat echt met ups en downs, het wisselt echt heel erg hoe ik me voel. Inmiddels ben ik afgekeurd en je zou dan zeggen dat alles weer prima is, je zou zeggen je hebt de hele dag om alles te doen dus wat zeur je. Je huishouden en alles wat daarbij hoort heb ik het dan over.

WMO

Vanaf eind december 2019 ging het niet zo goed met mij, liep ik met een stok en zat vaak in een rolstoel (zelf aangeschaft) als we een dagje weg gingen of met de hond gingen wandelen. Het was echt zwaar om alles netjes in huis te krijgen want lopen ging echt slecht en mijn balans met staan en lopen ook.

Ze luisteren amper naar je, er kan echt heel weinig

Toen tipte iemand me over de WMO die zouden me met een ergotherapeut kunnen helpen om het wat makkelijker te maken. De ergotherapeut was echt top daar heb ik echt goed contact mee als het nodig is. Maar die gemeente met haar WMO wat een drama is dat.

Voordat je een afspraak hebt ben je weer weken verder en dan komt er eindelijk iemand langs dan heb je er dus nog niks aan. Ze luisteren amper naar je, er kan echt heel weinig. Ze komen langs om te kijken hoe je huishouden eruit ziet, wij hebben 2 kinderen en ik ben nog samen met mijn man al 20 jaar en nog steeds gelukkig.

Onze kinderen en mijn man hebben ADHD en best in een erge vorm, ze onthouden niks, zijn snel afgeleid en zien geen rommel. Helaas is dit bij mij anders en wil ik het graag netjes hebben hier en ben ik de hele dag moe. Ik slaap ook altijd tussen de middag anders red ik de dag niet en ben ik niet zo gezellig.

Helaas krijg ik geen hulp

De mevrouw vroeg gelijk hoe oud de kinderen waren en kwam met een lijstje wat ze op welke leeftijd zouden moeten kunnen doen voor je. Dat is dus best veel blijkbaar 😄 alleen die van ons kunnen dat dus niet, ze kunnen niet eens hun kamer opruimen. Daar moet ik bij blijven en steeds opnieuw zeggen wat ze moeten doen. Dit kost dus erg veel energie en die heb ik niet.

Mijn man werkt ook nog fulltime en daar moet hij 2 uur per dag voor reizen met de auto. Hij is dus niet veel thuis. Nu door de corona werkt hij 2 dagen thuis dus dat scheelt wel iets. Maar toen was dat dus niet zo.

De conclusie van de mevrouw van de WMO was dan ook, je man is gezond, je hebt "oude" kinderen (inmiddels 12 en 14) dus je hebt geen hulp nodig. Mochten we nou uit elkaar gaan dan zou ik wel hulp in huis krijgen. Helaas zit dat even niet in de planning.... Helaas heb ik dus geen hulp gekregen en mag alles lekker zelf schoonmaken en opruimen.

Je hebt helemaal niks aan de WMO

Ik wilde ook heel graag een scootmobiel en ik wist dat ze in de gemeente Middelburg een hele mooie hebben dat is net een scooter maar dan met 2 achterwielen. Echt heel mooi en ik ben nog jong dus op een "oudere" lelijk model zag ik mezelf dus niet rijden. Helaas wonen wij in gemeente Vlissingen dus dat mocht niet. Echt heel raar dat dat per gemeente anders is, dit zou overal hetzelfde moeten zijn vind ik.

Je hebt dus echt helemaal niks aan de WMO tenzij je gescheiden bent dan willen ze je pas helpen. Hier zou de regering echt eens serieus naar moeten kijken en per geval goed kijken wat er aan de hand is. Gelukkig gaat het met lopen bij mij een stuk beter alleen de vermoeidheid gaat niet over. Ik ben al blij als ik weer een dag gehad heb en probeer wel een te genieten van de dingen die wel kunnen.

Ik weet dat het veel erger kan, maar vermoeidheid is echt heel vervelend en je moet goed je dagen plannen dan is het te doen. Maar dan nog vaak ben ik zo moe en is mijn lichaam zo zwaar dat ik het liefst de hele dag in bed zou liggen maar dat kan niet want mijn gezin moet ook gewoon door en die hebben ook hulp nodig zodat alles hier op rolletjes loopt.

Dit is mijn verhaal over de WMO ik hoop dat jullie er iets mee kunnen....

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ondanks dat ik bijna niks zag met links…

Ferdi de Goede

Vorige week deelden wij het eerste deel van het verhaal van Ferdi. Hij heeft te horen gekregen dat hij een oogontsteking heeft welke mogelijk in de komende 15 jaar kan... › Lees meer

Ziek zijn en MS

Paula Smit

Op 4 september 2016 krijgen we een mail binnen van Paula Smit. En ondertussen ontvangen we op 31 januari 2017 inmiddels haar zesde verhaal. Paula is één van onze vaste... › Lees meer