Van alleskunner naar rolstoelartiest

Aime Bakx

MS & HSCT

Gepubliceerd: 18 augustus 2016

Dagelijks zijn wij op zoek naar dat ene verhaal. Een verhaal waarmee we jullie kunnen inspireren op het gebied van leven en leren omgaan met MS. Onlangs werd een bericht van Aime Bakx op Facebook dusdanig vaak gedeeld dat ook wij weet kregen van Aime en zijn vader Gerard Bakx. Ik vroeg aan Aime of hij zijn verhaal wilde vertellen...

Van alleskunner naar rolstoelartiest

Mijn vader heeft MS (Multiple Sclerose), deze ernstige ziekte verergert met de dag. MS is een zenuwziekte, de signalen komen niet meer aan of verzwakken. Hierdoor heb ik mijn vader zien verzwakken met de tijd. Volgens doktoren is hij uitbehandeld… Nu is er een stamcel therapie die hem toch kan helpen. In Nederland wordt deze niet gedaan bij MS patiënten.

Hij is van alleskunner naar rolstoelartiest gegaan.

Nu kan deze stamcel therapie wel in het buitenland gerealiseerd worden, wij willen deze therapie in Mexico realiseren. De kosten zijn alleen zo hoog dat wij dit niet kunnen betalen. Ik ben een crowdfunding begonnen met mijn moeder, zus en vader samen. Mijn stiching is "De Enige Optie" (www.enigeoptie.nl). Ons doel is 70,000 euro in te zamelen.

Ik ben Aime Bakx, sinds 5 augustus 20, net dus. Ik woon thuis samen met mijn moeder en vader. Ik heb mijn vader zien verzwakken, van 10 km lopen naar 5km, van 5km naar 5m. Ondertussen zit Gerard alleen nog maar in een rolstoel en is hij blij als hij zelfstandig de auto inkomt. Dit proces blijft zich voortzetten en is lastig te bevatten. Ik ben gelukkig erg positief ingesteld en heb dus ondanks deze lastige situatie nooit de hoop op gegeven. En nu is daar een potentieel middel om mijn vader beter te maken.

Mijn vader… Gerard Bakx. Hij is van alleskunner naar rolstoelartiest gegaan. Skateboarden is zijn grootste passie geweest en hij heeft zeker wat records op zijn naam staan. Naast skateboarden was hij teakwondo leraar 2e dan, en nu nog steeds heeft hij zijn eigen bedrijf Bakxprojectevents waar hij mensen in beweging zet, laat samen werken en hun hun grenzen laat aanspreken. Of te wel hij inspireerde, hij motiveerde en activeerde mensen en nu nog steeds.

Zonder haar had ik mijn stichting niet kunnen realiseren.

Maar hoe is dat nou? Gerard - de buitensport instructeur - in een rolstoel. Ik run nu samen met mijn vader ons bedrijf en we zijn alleen maar dichter bij elkaar gegroeid! En iedere groep die ik tot nu toe mee heb gemaakt heeft de diepste respect voor mijn vader! Het draaide altijd om controle van het skateboard, controle van zijn lichaam. op zijn skateboard leek Gerard te vliegen. Hij had een ongekend goed balans en was heel lenig. Voor groepen was hij een rare man en een stuiterbal, maar toch wist hij ze altijd mee te nemen in zijn positieve energie en de dag succesvol te laten verlopen.

We wonen thuis met zijn drieën, grote zus is het huis uit en maakt dit moment een wereldreis. Mama werkt 4 dagen per week en staat daarnaast altijd voor ons klaar. Zonder haar had ik mijn stichting niet kunnen realiseren.

Ons doel is 70,000 euro te verzamelen om mijn vader/vriend/collega/held weer te laten lopen.

Dit is mijn verhaal. Aime Bakx.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • antoinet schreef:

  Respect voor jullie ❤

 • Rust

  Moniek Geerts-Strik

  De drie R’s: rust, regelmaat, reinheid. Rust, reinheid en regelmaat: het klinkt ouderwets, en dat is het ook. Florence Nightingale (1820-1910), grondlegger van de mode... › Lees meer

  MS & Seks: de mening van MS’ers

  Nienke Dekkinga

  Praten over seks. Het is en blijft moeilijk. En toch willen wij dit meer bespreekbaar maken. Een aantal weken geleden deelden wij de enquête van Nienke Dekkinga. En nu... › Lees meer