BFF MS

Sanne Molenaar

MS & Leefstijl

Gepubliceerd: 29 oktober 2021

Beste BFF, Afgelopen zomer hebben wij elkaar leren kennen. Ondanks dat het geen zonnig weer was konden wij genoeg tijd met elkaar doorbrengen. Het begon met een knallende ruzie, gek genoeg, maar naarmate ik je heb leren kennen ga ik je steeds meer waarderen. Dagenlang hebben we gesproken over wat ons bezig houdt in het leven. Wij kwamen erachter dat we veel overeenkomsten hebben maar ook heel verschillend zijn.

BFF MS

Jij vertelde dat je graag vroeg naar bed gaat en het heerlijk vind om een film kijken. Ik ben gek op feestjes, muziek en maak het graag laat. De gezelligheid van andere mensen maakt mij blij en het liefst plan ik mijn week vol met leuke activiteiten. O, een heerlijke wafel met chocolade of een softijsje kun je mij voor wakker maken.

Na een week vergeef je mij weer en zijn we weer de beste maatjes

Grappig toch dat ik daar zo dol op ben en jij het liefst de hele dag groente en fruit eet. Als ik dan toch een heerlijk taartje naar binnen schuif dan ben je er gelijk om mij te vertellen hoe slecht dat is en dat ik beter voor mijzelf moet zorgen.

Soms luister ik niet goed naar je en daar heb jij een hekel aan. Dit laat je dan ook goed merken door de volgende dag niet naar mij te luisteren. Dan voel ik mij alleen en afhankelijk. Je helpt mij dan niet met de meest simpele activiteiten en ben ik blij als ik na het avond eten mijn bed in kan. Ik kan dan het beste volgen en een leuke film opzetten.

Je bent namelijk zo ontzettend koppig, als ik je probeer te negeren dan maak jij er zo een hele week van. Soms weet ik ook niet waar je boos om bent en probeer ik erachter te komen. Ik probeer dan radeloos al je adviezen op te volgen maar dan nog is het niet goed. Na een week vergeef je mij weer en zijn we weer de beste maatjes.

Net zoals onze initialen zijn wij elkaars spiegelbeeld

Jij bent het soort mensen dat maar blijft plakken, waar ik niet vanaf kom. Ik probeer je vaker te vertellen dat er meer mensen zijn waarmee ik om wil gaan maar dat laat jij niet toe. Ook ergens wel erg lief, dat je zo gek op mij bent. Ik weet dat je verder niemand anders hebt en mij uitgekozen hebt als beste maatje, levenspartner. Tegelijk denk ik ook dat ik veel van je kan leren.

Nu we elkaar een aantal maanden kennen weet ik dat je het beste voor mij wilt. Na een drukke dag vertel je mij dat ik rust moet nemen, ook als ik te ambitieus ben, dan vertel je dat gelijk. Sporten vind je of heerlijk of vreselijk, dit weet je bij jou maar nooit. De beste versie van jou is creatief en heeft veel humor, ook kan je ontzettend van het leven genieten, zelfs van de kleinste dingen, de zon vind je heerlijk maar de hitte niet.

Wij zijn allebei dol op koken en we ontdekken de laatste tijd allerlei nieuwe gerechten, een beetje van jou en een beetje van mij. Tegelijk laat jij heel duidelijk weten als je je dag niet hebt en bepaal jij hoe de dag verloopt. Daar kan ik nog wat van leren. Net zoals onze initialen zijn wij elkaars spiegelbeeld.

Je laat mij zien hoe je gestructureerd en gezond door het leven kan gaan en hierdoor intens gelukkig kan zijn met jezelf. Soms kan ik je niet uitstaan en begrijpen wij elkaar niet, dat geeft niet. We hebben nog genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Jij zal er altijd zijn.

Liefs SM

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ilze Abramsen schreef:

  Mooie, soms herkenbare verhalen, ik wil ook graag mijn verhaal eens delen, maar dat is iets waar ik best even over moet nadenken.. het is zo veel, mooi, verbazend en soms griezelig.. maar dan weer rustig.. het heet leven met ms denk ik.

 • E-mail aan MS verpleegkundige

  Froukje

  Ik wilde je eigenlijk mailen met een paar vragen over de symmetrel, maar dat komt later wel. Ik ben hier nog niet mee begonnen namelijk omdat ik een paar onduidelijkhe... › Lees meer

  Werk & MS

  Anke Papen

  Via de oproep 'MS & Werk' krijgen wij veel reacties. De verhalen kunnen jullie de komende periode dan ook verwachten van ons. Wij beginnen met het verhaal van Anke... › Lees meer