De nieuwe uroloog

Ilona

MS & Klachten

Gepubliceerd: 1 juli 2022

Er is weer zoveel gebeurd. Simpel weg de tijd niet om het op te schrijven. Dus vandaag een kort maar krachtig blogje over de uroloog van de Bergmankliniek. Gelukkig kon ik daar vrij snel terecht en Ingrid was mee voor mentale steun en extra oren. Normaal ben ik heel erg bezig met zo’n bezoekje maar nu niet. Zo kwam ik er een dag van tevoren mee dat ik eigenlijk een plas dagboek moest invullen.

De nieuwe uroloog

Helaas… was het niet gelukt maar intussen heb ik dat al 80 keer gedaan dus ik weet wel wat er uit zou komen. Ook moet je dan een plastest doen maar op een meet wc. Op een of andere manier was ik er totaal niet met mijn hoofd bij. Had braaf thuis geplast voor we weggingen. Oeps, daar zit je dan op de meet wc en maar hopen je kunt plassen. Uiteindelijk wel gelukt om er wat er uit te krijgen.

De volgende keer toch beter aan mijn eigen gevoel vasthouden

Nou even wachten in een luxe wachtkamer. De uitstraling is toch wel anders als in het ziekenhuis. Mochten we naar binnen bij de vrouwelijke uroloog. Het was een beetje een afstandelijke dame en ze had arts die stage liep bij zich. Ze vroeg netjes of het goed was en dat was ook OK. Bij binnenkomst even zo kort mogelijk ons verhaal gedaan en zo min mogelijk emoties erin toegelaten want daar schiet je niets mee op.

Mevrouw katheteriseert u nog? Nou soms maar alleen als ik denk dat het nodig is. Maar dat is prima. Hè? Oké…..Eigenlijk, het advies was 3 keer per dag maar er kwam niets uit. Dan is het toch nutteloos. Ehh ja dat vond ik ook daarom ben ik het minder gaan doen. Wat voor medicatie gebruikt u nu? Dit en dit maar ik zou graag onderhoudende medicatie willen tegen de blaasontstekingen om het een beetje in te dammen. Tuurlijk mevrouw dat is toch logisch?

Oh ja? We proberen eerst een hoge dosis dan kunnen we daarna kijken of het lukt met afbouwen. Goed idee? Ja ik schrijf u deze voor en dan gaan we zes weken proberen en dan zes weken later wil ik u even om te evalueren.(ik was echt even uit het veld geslagen)

Ik was echt even uit het veld geslagen

Kan u in de onderzoekstoel komen? Ja, het duurt wat langer dan de gemiddelde Nederlander maar het kan; zei ik niet erg enthousiast. (ohh nee daar gaan we weer). Dat is goed om te weten. Er is nu geen onderzoek nodig. JIPPPIIEEEEE. Op andere dagen werk ik in het VU. Graag wil ik u daar mee naar toe nemen. Daar zitten veel specialisten op het gebied van MS. Vind u dat goed? Ehh ja graag. Ik zou graag de medische gegevens willen opvragen.

Nou zei ik dat is prima maar ik wil liever geen overleg met de oude uroloog daar hebben we niet zo’n goede ervaring mee. Ik heb alleen uw medische gegevens nodig ik hoef geen gesprek met de andere uroloog. Dat is duidelijk. Goed dan spreken wij elkaar als alle informatie compleet is en u de onderhoudende medicatie heeft uitgeprobeerd. De administratie maakt een afspraak met u.

Ingrid en ik zaten in de lift gebeurde dit nu echt..? Ze luisterde echt..? Ze ondernam meteen stappen..? Mag ik bij het VU. Wow, waarom hadden we dit ook alweer niet eerder gedaan. Wat een opluchting een last viel van mijn schouders af. Diezelfde middag zat er al een belafspraak in mijn mail. Wat een verschil! En wat denk je …de afgelopen weken geen blaasontsteking te bekennen. Volgende keer toch beter aan mijn eigen gevoel vasthouden?

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Xippie, de zorgrobot

Ilona

Ik vergeet mijn pillen steeds en ook steeds meer afspraken of ik maak dubbele afspraken of zit gewoon rustig thuis als je eigenlijk acupunctuur hebt. Helaas wordt je g... › Lees meer

Lau naar Moskou

Laura Koot

Lau naar Moskou... Dat klinkt als een nieuw avontuur. Dat is het ook, maar niet eentje waar Laura van droomde. Dromen waarmaken, avonturen beleven dat is wat zij wilt ... › Lees meer