Een depressie? Ik?

Marian Böhmer

MS & Depressie

Gepubliceerd: 14 augustus 2017

Na onze oproep om verhalen te delen over depressie en om hier vooral niet te lang zelf mee rond te lopen, druppelden de verhalen binnen. De lading van de verhalen mag dan soms zwaar en negatief zijn, het helpt wel enorm om het van je af te schrijven en om dit te delen met andere mensen. Op die manier weten zij ook dat een depressie geen taboe hoort te zijn. Lees mee met het verhaal van Marian...

Een depressie? Ik?

Toen ik 30 september 2015 om 13.00 uur van de arts in het (voor mij) verre Amsterdam te horen kreeg dat ik wel MS had en wel de Primair Progressieve vorm zag ik het even niet meer. Ik ben thuis gekomen, dat wel, maar kan me de reis niet meer zo goed herinneren. Eigenlijk direct daarna ben ik begonnen met regelen. Ik ben daar namelijk retegoed in!

Ik wil me weer sterk voelen, ik wil er weer tegenaan kunnen.

Ik moest verhuizen want de trap ging niet meer. Er kwam een scoot mobiel, een rollator,een trippelstoel,
een invalide parkeerkaart en plaats, een regiotaxi pas en een Valys pas en een huishoudelijke hulp. In die tijd voelde ik me ijzersterk. Immer positief en mijn gedachte was: Het is zo en niet anders, we doen het er mee. Echter, nu ben ik uitgeregeld, ik heb alles wat ik nodig heb. Nu kom ik pas echt aan mezelf toe.

Kwam in een negatieve spiraal waar ik niet meer uitkwam. Ik bleef er maar in hangen. Ik heb een euthanasie verklaring opgesteld, dacht als ik dat heb gedaan kan ik het misschien van me af zetten. Dat was niet zo. Het word donker om je heen, kan nergens meer echt van genieten. Toch blijf ik alles doen wat ik behoor te doen. Ik weet dat als ik op de bank ga zitten het dan gebeurd is met me.

Het eeuwige sterke vertrouwen houden dat het wel goed komt met me. Ik heb hulp gezocht. Ik wist dat er iets moest gebeuren maar ik kan dat niet alleen. Ik heb eerst anti depressiva gekregen. Het nadeel daarvan is dat het ongeveer de eerste 6 weken je nog verder naar beneden kan halen, maar na een week of 6/7 moet het gaan werken. Ik zit pas is week 4/5. Moet nog even afwachten.

Maar ik blijf het vertrouwen houden dat het goed komt.

Ik word inderdaad nog van onder naar boven geslingerd. Maar ik blijf het vertrouwen houden dat het goed komt. Ik wil me weer sterk voelen, ik wil er weer tegenaan kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Marien schreef:

  Marian! Goed dat je hulp zocht want idd je kan het niet alleen (voor een regeltante een ‘ding’, denk ik…). Veel sterkte en extra veel op donkere momenten!

 • Productieve weekjes: de hulp app

  Ilona

  Het zijn hele productieve weekjes geweest. Dus nog helaas niet veel tijd gehad om te bloggen. Terwijl er eigenlijk heel veel te bloggen is. Er gebeurd ook zoveel in ko... › Lees meer

  De zetel

  Saar Vleugels

  Eén van onze vaste schrijvers is Saar Vleugels. Een Belgische meid welke ook haar eigen blog heeft. Ze schrijft mooi en op een bepaalde manier 'dromerig'. Misschien da... › Lees meer