Een half jaar later

Marjan

MS & Ervaringsverhalen

Gepubliceerd: 21 oktober 2022

De tijd vliegt! In mei, dat lijkt nu al zo ver weg, ben ik samen met mijn vriend 12 volle dagen naar Zakynthos geweest. Een Grieks eiland, en zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan! Wat deed dat deugd om gewoon ff te rusten, te genieten met ons twee, vele mooie (blauwe) grotten te zien vanop de zee met een privé kapitein, tussen de schildpadden te zwemmen, een ritje op de quad te doen en een deel van het eiland te zien en zoveel meer onder een stralende heerlijke hete zon!

Een half jaar later

Als ik er aan terug denk, word ik instant gelukkig! Eenmaal terug thuis en met de zomer die in aantocht was, kwamen de afspraken en geplande feestjes maar bij en bij op die agenda! Niet dat ik er niet van genoten heb, maar soms voelde ik wel dat het allemaal wat té druk voor me was en ik mezelf wat achterna holde. Met gevolg dat ik de laatste weken vaak nà mijn werkdag op de zetel moest gaan liggen en een dutje moest doen. Ik kon en kan nu nog precies dutjes blijven doen!

Mijn lichaam was soms zo moe

Intussen was het bij mij ook beginnen kriebelen om lessen te gaan volgen van bloemschikken, en vond ik een cursus in Westerlo van 10 lessen als Florist. Ook dat er nog bij, elke woensdag tot half 10 les, ik lag laat in mijn bed, moest vroeg opstaan. Maar ik vond dit zo leuk en leerrijk, dat ik er van genoten heb! Ook al was mijn lichaam soms zo moe.

Op maandag 4 juli was mijn verjaardag, naarmate je ouder word stelt dit minder en minder voor en toch voelt dit altijd een beetje als iets speciaals en sta ik toch wel graag in de kijker die dag.

Op dinsdag, was het een iets minder leuke dag en moest ik terug onder de MRI scanner. Donderdag moesten we dan uiteindelijk langs gaan bij de neuroloog voor de resultaten hier van! Best spannend, omdat ik jullie al vertelde, dat ik de laatste tijd zo moe ben en soms terug een vapeur krijg tussendoor. Dus ik had wel een beetje bang!

Wat een opluchting!

Maar dat was voor niets nodig, want alles zag er goed uit. Er zijn geen nieuwe ontstekingen bij gekomen wat wil zeggen dat deze medicatie, de tecvidera aanslaat bij mij!

Wat een opluchting! Ik kon me geen mooier verjaardagsgeschenk wensen! We zijn dus goed bezig, en ik krijg hier terug energie van :) Dat is positief!!

Laat die mooie zomer met al die afspraakjes maar komen.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Topsport

Amy

Als ik er aan terug denk, hoor ik het geknisper van de herfstbladeren onder mijn voeten. De intense geur van dennen, brengt mij daar weer, de magie van de Veluwe. Waar... › Lees meer

De beloning

Merel

Merel date online. Met haar MS struggles besluit ze toch weer online te gaan daten. Na duizenden swipes is er een match. Unieker nog, een virtueel gesprek. Is dit dan ... › Lees meer