#GrunnMoveS: ArenA MoveS

Ard Hofman

MS & Grunn MoveS

Gepubliceerd: 17 mei 2017

Grunn MoveS. Volgens ons de grootste MS community uit Groningen. Ard Hofman schreef in december zijn eerste verhaal voor Platform MS. En na één verhaal wilt men altijd weer een tweede verhaal delen. Zo ook Ard. Lees mee...

#GrunnMoveS: ArenA MoveS

Weet u het nog, mijn verhaal van 7 december? Intussen is er heel veel gebeurd, na de plaatsing van mijn verhaal op Platform MS was het even rustig. Een gezellige drukke decembermaand met hierin gelukkig ook het vinden van een passende baan.

Na deze maand is de rem eraf gegaan en draait de Grunn MoveS express op volle toeren! Te beginnen met de toezegging van de CSG scholen in Groningen. De deelname van een leerling aan de vorige editie (niet geheel toevallig mijn zoon) heeft veel indruk gemaakt op de school. Er is verteld wat de ziekte MS is en wat dit inhoudt en door de hele school is er met een sponsorloop geld ingezameld voor Klimmen tegen MS. Door deze acties is er veel begrip gekomen voor chronisch zieken. Maar ook om dankbaar te zijn voor de dingen die jij wel kunt, terwijl er misschien een ander is die dit graag ook zou willen maar het simpelweg niet kan. En het allerergste, je kunt het vaak niet zien, waarom het niet kan.

We gaan met CSG en 30 leerlingen naar Klimmen tegen MS en misschien ook naar ArenA MoveS.

Maar het allermooiste was dan misschien toch het gevoel van saamhorigheid. Een positief gevoel om samen in beweging te komen. In dit geval voor Klimmen tegen MS.

Dit gevoel is veel besproken er zou meer mee moeten gebeuren… Na regelmatig contact; "Ja, goed idee, dat moeten we eigenlijk doen". Naar het; "We maken een afspraak en gaan het dan bespreken". Hoe doen we het dan? Oh, je wilt met alle vestigingen? Maar dat zijn heel veel leerlingen. Daar moet de directie over beslissen. Tot eindelijk begin dit jaar de toezegging komt: We gaan met CSG en 30 leerlingen naar Klimmen tegen MS en misschien ook naar ArenA MoveS.

Maar eerst plan 1, we regelen onderdak en voeding, verstrekken informatie. Zorgen voor veilige fietsen, organiseren trainingen en een medische keuring, eigen fietskleding en sportshirts. De leerlingen zijn nu aan de beurt, wat moeten zij doen? Veel kilometers maken, wandelen en fietsen door weer en wind, het mooie weer komt later.

Op de verschillende scholen zijn verschillende activiteiten. De een bruist van energie en ideeën. Weer een ander doet het bedachtzaam, misschien wel onzeker. Er wordt een gele trui ingesteld voor die leerling die het verdient om koploper te zijn, door misschien een goed idee of aandacht voor een ander.

Naast de deelname van de CSG zijn er ook dit jaar weer Groningers die de Kale berg gaan beklimmen. Naast enkele oud deelnemers die voor het 2e jaar meegaan, zijn er nu ook weer nieuwe leden die lopend of fietsend de strijd tegen de berg maar vooral ook tegen MS aangaan. Het eerste jaar dat we wandelaars mogen leveren aan dit bijzondere doel.

Iemand die bekend is en wat gepresteerd heeft, iemand die kan helpen om Grunn MoveS te laten groeien in naamsbekendheid

Ook ben ik al een tijdje bezig met een project waarin middels een fiets duidelijk wordt gemaakt hoe het is om MS te hebben. Er is door een Facebook oproep een oude Batavus beschikbaar gesteld. Deze fiets zal in uiterlijk niet zo afwijken van een normale racefiets. Maar hij zal moeilijk te sturen zijn, heeft een slecht evenwicht en schakelt niet goed. Drie leerlingen van de opleiding mediastiek aan de Hanzehogeschool Groningen gaan dit vastleggen op film en maken hier hun afstudeeropdracht opdracht van.

Ik ben benieuwd, de film wordt ons met een rode loper en première getoond.

Voor promotie doeleinden was ik al een tijdje op zoek naar een geschikte ambassadeur. Iemand die bekend is en wat gepresteerd heeft, iemand die kan helpen om Grunn MoveS te laten groeien in naamsbekendheid en het liefst ook uit Groningen komt.

Kom ook in beweging tegen MS, ben jij een Groninger of heb je een link met Groningen?

En dat is gelukt, met trots kan ik melden dat we met de 19 jarige Chris Huizinga een meervoudig wereldkampioen als promotor hebben. Hij zal daar waar het past bij onze activiteiten zijn. Samen kunnen we groeien en de grote sportieve uitdaging aangaan. Hij als teamgenoot van Sven Kramer en wij als gemotiveerde deelnemers. Samen strijden we voor het ultieme doel.

Nu snel weer verder met de voorbereidingen van de 1e GrunnMoveS fietstocht en deelnemers zoeken voor ons team tijdens ArenA MoveS. Wie gaat er met team Grunn mee?

Kom ook in beweging tegen MS, ben jij een Groninger of heb je een link met Groningen (we stellen geen hoge eisen) aanmelden bij ons team kan hier ArenA MoveS (Grunn MoveS)

Met sportieve groet,

Ard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik moet leren!

Maaike Bakker

Een nieuw verhaal van Maaike. Een verhaal over het leren leven met MS. Over depressies inclusief suïcidale gedachtes. En wat er gebeurt er dan met je? Hoe ga je hierme... › Lees meer

De dag die mijn leven veranderde

Paul

Wij van Platform MS proberen te helpen door verhalen van én over MS'ers te publiceren. Onlangs kregen we een berichtje van Paul met hierin zijn verhaal. De dag van de ... › Lees meer