MS & D.R.U.K.

Natascha

MS & feestdagen

Gepubliceerd: 11 december 2018

Natascha reageert op een oproep van ons. Wij vragen nu de feestdagen eraan komen onze lezers hoe zij aankijken tegen deze dagen. Is het fijn? Of juist teveel van het goede. Natascha vertelt ons haar kijk op de feestdagen. Wil je meer van Natascha lezen? Zij heeft ook een eigen blog.

MS & D.R.U.K.

Toen de herfst langzaam op gang begon te komen en de pepernoten alweer volop in de winkel lagen, las ik begin oktober op de Facebook pagina van Platform MS een oproep betreffende de decembermaand.

December begint met de D van D.R.U.K. Bij alle letters van dit woord kan ik uitleggen waarom december en druk voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Ik besloot om te reageren. Ik kijk namelijk helemaal niet uit naar de feestdagen. Ik krijg meteen een reactie terug. Er is ook ruimte voor negatieve verhalen, maar misschien kun je er een positieve draai aangeven? Nou, dat wordt dan een "feestelijke" uitdaging.

Laat ik beginnen dat ik me beslist niet wil profileren als een Scrooge. Ik houd echt wel van gezelligheid,  een sfeervol huis en mooie momenten met familie en vrienden. Maar waarom kijk ik dan niet uit naar de zogenaamde gezelligste maand van het jaar? December begint met de D van D.R.U.K. Bij alle letters van dit woord kan ik uitleggen waarom december en druk voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Druk: de hoofdreden waarom ik niet gecharmeerd ben van deze maand. Ik houd namelijk niet van druk. Druk in huis door alle kerstversieringen. Druk in de winkels. Druk aan de eettafel. Heel veel prikkels geven heel veel onrust in mijn hoofd.

Regelmaat: met de feestdagen ben ik mijn regelmaat kwijt. Regelmaat wat betreft de indeling van de dag, regelmaat wat betreft eten en slapen. Allemaal dingen die voor mij heel belangrijk zijn.

Uit mijn ritme: door een gebrek aan regelmaat ben ik uit mijn ritme. Ik ben een gewoontedier, misschien zelfs een tikkeltje saai. Maar op deze manier leven voelt voor mij gewoon goed.

Kerstvakantie: de kinderen zijn twee weken thuis. In alle schoolvakanties ligt ons dagelijkse ritme op z'n kop. En zo kom ik weer terug op het missen van de regelmaat en uit mijn ritme zijn.

Dit alles zorgt ervoor, dat ik niet erg uitkijk naar deze maand. Ik leef mijn leven behoorlijk gestructureerd. Ik werk op vaste dagen, heb rustmomenten en bijtankdagen. Het is niet dat ik nooit iets onverwachts wíl doen, maar over het algemeen moet ik daar vaak achteraf voor boeten.

Hoe ik de maand december doorkom? Gelukkig zijn onze kinderen al wat groter en is Sinterklaas geen hectische periode meer. Onze familie is niet zo groot. We plannen op elke kerstdag een gezellig samenzijn met een hapje eten. Dan hebben we de kerst achter de rug. No big deal.

Een nieuw jaar voelt als een schone lei. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Voorheen vierden we Oud&Nieuw met onze vriendengroep, elk jaar bij iemand thuis. Tegenwoordig blijven onze kinderen het allerliefst thuis. Gewoon met z'n viertjes, mijn moeder en onze honden. Over een paar jaar gaan de kinderen waarschijnlijk zelf op stap. Dus genieten we hier nog maar even van. We maken er een gezellig avondje van met lekkere hapjes op tafel, wat gezelschapsspelletjes en 's nachts een beetje vuurwerk.

Een nieuw jaar voelt als een schone lei. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Nieuwe uitdagingen en plannen op de kalender. Laat ik daar nu wel heel veel zin in hebben! Dus laat dat nieuwe jaar maar komen, december overleef ik wel...

www.mijnmsenikke.com

Natascha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bas is partner van…

Bas

Vandaag het verhaal van Bas. Hij is partner van Martine welke MS heeft. Voor Platform MS is het altijd heel bijzonder om te lezen hoe andere 'partners van' omgaan met ... › Lees meer

De mythe van midlife mountain

Maartje Linzell

Op Twitter leest Maartje Linzell onze oproep omtrent nieuwe verhalen. Ze heeft ons gemaild met een link naar haar eigen blog. We mogen een verhaal publiceren over haar... › Lees meer