Oproep: Dit is de kwestie! (EO)

Redactie Platform MS

MS & OproepPartner

Gepubliceerd: 12 januari 2024

Mag je je partner verlaten bij ziekte?

Oproep: Dit is de kwestie! (EO)

We ontvangen bericht van Jessica Rijsdijk, redactrice bij de EO. Zij werkt aan het programma "Dit is de kwestie" (NPO 2), waarvoor zij op zoek is naar mensen die mee willen werken aan de volgende kwestie:

 

" Mag je je partner verlaten bij ziekte? Een lastige vraag, waar geen duidelijk zwart-wit antwoord bij past.

In het televisieprogramma Dit is de kwestie (NPO 2) zoeken we een antwoord op die vraag aan de hand van verschillende verhalen. Van mensen die er bewust voor kiezen om voor hun partner te (blijven) zorgen, tot mensen die ervoor kiezen om uit elkaar te gaan. 76 procent van de Nederlanders zou iemand die zijn/haar zieke partner verlaat veroordelen. Heerst er een taboe op het verlaten van je partner? En hoe kunnen we het begrip voor deze lastige keuze vergroten?

Herkent u zichzelf in dit verhaal en zou u uw verhaal willen delen? Dan kom ik graag met u in contact.

Jessica Rijsdijk
Redacteur Dit is de kwestie (EO)
06-43422348
jessica.rijsdijk@eo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eleni Huisman schreef:

  Contact mij maar indien je interesse hebt uiteraard, op zijn 24e mijn partner komt int zkh net n huis gekocht ( 35 jaar geleden) wonen net samen, iedereen adviseerde mij weg te gaan ermee te stoppen dit heb ik gelukkig nooit gedaan, diagnose MS er is nog niet veel over bekend, na 2 schubs gaat t prima nooit meer last van ondervonden, 1990 trouwen wij t gaat goed, 2012 ik word ziek zkh opname binnen n week diagnose MS,
  Na div jaren ups en downs vele schubs die elkaar volgen word ik in 2020 afgekeurd tijdens mijn verblijf in de Heliomare revalidatiekliniek, 2020/2021 onze oudeste dochter wordt ziek, woont net 5 jaar samen, diagnose Ms…..het is een turbulente tijd geweest voor ons als gezin met 3 meiden en zij met haar relatie. Geen van onze partners en ik ook niet hebben getwijfeld…. In goede en slechte tijden zorgen wij voor elkaar. Ik heb mijn mam wel diverse keren gezegd zoek iemand anders ga weg bij mij….hier is hij heel boos om veworden en riep altijd, jij hebt mij ook nooit verlaten toen wij net een paar maanden samen woonden in ons eerste huisje…daarna nooit meer gezegd of erover gehad. Mij. Dochter is inmiddels getrouwd en ondanks haar zware medicatie toch nog zwanger geraakt. Wij gaan een nieuw hoofdstuk in met een nieuw boek en slaan het oude dicht maar vergeten doen wij dit niet….
  Groet Eleni Huisman

 • Versoepelingen

  Jolanda Ruesink

  Nu mijn lijf al tijden gevangen lijkt te zijn in een gillend korset, met spieren die voelen als te strak gespannen elastieken, klinkt dat woord me als muziek in de ore... › Lees meer

  Vol gas!

  Ania Timmer

  "Wat was het een intensieve tijd geweest: vanaf september vorig jaar bij het revalidatiecentrum in behandeling geweest. Pffffff." Fysiotherapie, ergotherap... › Lees meer