The will

Ilona

MS & Gezin

Gepubliceerd: 13 april 2020

Dat er iets elektrisch moest komen dat wisten we wel. Aangezien we er met de monteur niet helemaal uit kwamen. Kwam ik dit ding tegen op Facebook. Ik was meteen verliefd. Een stuk minder toen ik het prijskaartje zag 😱. Maar toch zijn we even gaan kijken. Zo stabiel, stuur precies en belangrijk kleine draaicirkel. Ik heb niet veel ervaring met rolstoelen maar draaien ermee is niet makkelijk zeker als het smal is.

The will

Na lang wikken en wegen, vonden we met geluk een manier om deze toch te kunnen bekostigen. Hij kon vrij snel geleverd worden. En 12 augustus was het zover: mijn Whill werd geleverd. Ik was echt als een kind zo blij toen de vrachtwagen voor de deur stond. Alles moet worden uitgeladen en in elkaar gezet worden. Je snapt natuurlijk dat ik heel goed ging opletten hoe dat moest om vervolgens de helft hier te vergeten (MS zit ook in je hersenen dus ook bij je geheugen en concentratie).😅

Ik was als een kind zo blij

Aangezien deze rolstoelen nog zo kort in Nederland zijn, werd er regelmatig even gebeld met de leverancier. Dan ook nog even een app installeren. Al met al duurde het geheel veel langer dan dat ik had gedacht. Het was al bijna tijd om Jesmay van de opvang op te halen. Maar goed, ik kon het natuurlijk niet laten om het even uit de testen.

Ik had bedacht dat het wel zo veilig was om in de tuin te doen. Oké het aan knopje heb ik gevonden maar hoe nu ook alweer verder. Nou dan maar even aan de joystick duren. En hoppa daar vlogen door de tuin heen en bijna tegen het hek (met nadruk op bijna 😅). Dit was duidelijk standje 4 Haha.

Even een soepel rondje draaien en dan nu snel opschieten om je kind op te halen. Ook die stond al te stuiteren. Is de nieuwe rolstoel er al? Wij snel naar huis en Jesmay vond hem ook super. Ze kon zelf een rondje rijden. Wat onze keuken minder vond 😅.

Het was spannend maar het ging super

Jesmay zullen we een rondje fietsen? Ohhh mama kan dat? Ja, maar mama moet eerst even het stoepje af. (Dat had ik geleerd van de andere rolstoel). Mama, mag ik op schoot? Nee, nu even niet, blijf maar even in de tuin. Uit voorzorg had ik de auto al wat meer opzij geparkeerd. Daar gingen we het stoepje af. Zo soepel alsof het een klein hobbeltje was. En Jesmay maar klappen hahaha. Nou kom we gaan fietsen.

En daar gingen we. (Het was al een tijdje niet meer gelukt om met haar te fietsen ze was gewoon te snel en ik veel te langzaam). Dit ging super. Natuurlijk vond ik het spannend en helemaal met een nieuw raar apparaat en een kind op de fiets. Maar we hebben een rondje rond het huis gereden. Jesmay was zo blij. Mama nu kunnen we eindelijk samen fietsen! Nou geloof me dat doet wat met je hoor.

Iets wat je voordat je een kind kreeg had bedacht maar het uiteindelijk door je ziekte niet kan. En nu dus op een andere manier wel. Mama waarom ben je nou verdrietig dit is toch hartstikke Leuk. Ja schatje dat is het ook. Zullen we nog maar een rondje. Jaahhh😍. Toen Rich thuiskwam wou die natuurlijk ook een rondje. Hij vond het vooral leuk dat hij mijn whill op de telefoon kon bedienen. Zo gek als dat ding opeens rijdt. Dat geeft weer ideeën voor een hoop foute grappen. Voor de duidelijkheid. Alleen ik heb de app op mijn telefoon. 😇

Het geeft je meer zelfvertrouwen

Op de website stond o.a. geeft meer zelfvertrouwen. In eerste instantie was ik daar een beetje sceptisch over. En uiteindelijk merk ik nu ik hem al een tijdje gebruik dat het je wel meer zelfvertrouwen geeft. Hij is stevig en stabiel en heeft toch een hippere de vorm dan zo’n gewone rolstoel en helemaal een elektrische rolstoel.

Mij geeft het in ieder geval wel meer zelfvertrouwen en dat maakt het minder erg om er in te gaan zitten. Ik heb absoluut geen spijt van deze dure aanschaf. Het is het zeker waard. En tuurlijk heb je ook wel wat bekijks met het ding: Wat een aparte rolstoel, oh daar heb ik over gelezen en nu doet hij het, wat een kleine draaicirkel. Ik heb er heel veel plezier van en weet zeker dat ik er nog heel veel plezier met mijn gezin van ga hebben.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wereld MS dag – 1 diagnose en 3 gezinsleden met MS

Laura Stevens

Iedereen heeft een uniek verhaal. Laura vertelt ons over haar diagnose op 22e jarige leeftijd. Ook nog eens precies op haar verjaardag. Ondanks dat haar vader en zus o... › Lees meer

Gezond erin, maar hoe eruit?

Nanda Felderhof

NB: onderstaande schreef ik de avond voor ik voor de tweede Lemtrada kuur werd opgenomen. Nog nooit ben ik zo gezond opgenomen geweest in het ziekenhuis. Er was altijd... › Lees meer