Twee plannen

BBQ Bell

MS & Acceptatie

Gepubliceerd: 29 november 2021

Even alvast wat sintinkopen doen bij de Kruidvat en dan Griekse yoghurt kopen bij de Jumbo. Meer niet, voor een niet ziek persoon, de normaalste zaak van de wereld en zo ook voor mij. Ziek of niet. Ik ga dat 'even' doen en daarna bereid ik de bbq voor...

Twee plannen

In de eerste winkel blijf ik achteraf te lang hangen en dubben wat wel en niet te nemen, voor iedereen herkenbaar. Besluit aan de kassa toch weer iets terug te leggen, aangezien het weer een impulsaankoop is en ik nu al kan inschatten dat ik het terug zal moeten brengen omdat het te groot is.

Ik moet dit echt vaker doen, gewoon even zitten

Ik stap de winkel uit... de mensen razen aan me voorbij, de geluiden in de winkel waren me teveel en het schiet naar m'n benen. Dat gevoel vergelijkt een kinderboekje waar MS in wordt uitgelegd met 2 zakken aardappels hangend aan je benen. En het is echt zo. Ik loop in een rustig tempo richting de Jumbo. Ik voel dat ik dat niet ga halen, mijn benen raken te zwaar en ik te overprikkeld. Ow yes, een bankje zie ik vanuit mijn ooghoek. Ik bestrijk het bankje en besluit hier mijn rust nu te pakken.

Graai even in mijn tas en zorg even voor mezelf met een net gekochte eiwitreep. Ik laat het toe, het overkomt me en ik kan er niets aan doen. Pak mijn tijd en voel de zon op mijn gezicht. Wat een mooi moment is dit eigenlijk... toegeven en tegelijkertijd genieten van onze mooie dorpstraat. De sfeerverlichting hangt op, mensen lachen vriendelijk en de zon is er... het voelt zo gemoedelijk. Dit moet ik echt vaker doen, gewoon even zitten, hier even niks doen...

Na een kwartiertje ga ik staan. Mijn benen wat lichter en ik loop toch naar de jumbo. Ik haal de yoghurt en reken af. Loop weg bij de kassa en zie daar mijn favoriete bloemen stralen. Hell yeah! 2 bosjes graag, even mezelf verwennen. Het is nodig nu, ik geniet intens van deze bloem en dat kan ik nu even gebruiken. Loop de deur uit en ga naar huis. Onderweg besef ik me dat ik dit allemaal alweer op wil schrijven. Het wordt een manier van verwerken, net zoals de duizenden foto's die ik maak.

MS heeft ervoor gezorgd dat ik meer bij mijn gevoel kan komen

Mijn geheugen wordt slecht en aan het einde van de dag weet ik vaak niet goed meer hoe deze verliep en hoe ik me voelde. In de avond neem ik de tijd om mijn foto's van de dag terug te kijken en herbeleef ik weer de dag. Het helpt me alles op een rijtje te zetten en vaak dubbel zo dankbaar te zijn... Vandaag voor de zon, die reep en de mooie Gebra's... En of ik nog ga bbqen vanavond? Ik weet dat we ook nog friet en snacks in de vriezer hebben liggen. ;)

Ik besluit dit verhaal diezelfde avond te delen met Floris, de steunpilaar van Platform MS. Sinds ik MS heb voel ik de drang mijn gevoel weg te schrijven, MS heeft ervoor gezorgd dat ik meer bij mijn gevoel kan komen, dit om te zetten in woorden en het zo van me af te laten glijden. Het helpt me met het dragen van onze ziekte, samen staan we sterk... Opgeven is geen optie!

En dan is daar het besluit, ik word Blogger van Platform MS.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Van CBR tot TBR

Astrid

Astrid moet haar rijbewijs laten verlengen. Daarvoor moet ze een rijvaardigheidstest ondergaan bij het CBR. Weer opnieuw op een soort examen. Het voelt spannend, HELP!... › Lees meer

Gezond en plezierig! WHY?

Derk

Hoe een bijeenkomst soms kan leiden tot een blog. Derk - heeft een vriendin met MS -  heeft ervaren hoe tijdens een bijeenkomst over gezond en plezierig leven, je soms... › Lees meer