Mijn verhaal. De vrouw van…

Vrouw van Floris

MS & Gezin

Leeftijd: 38

Gepubliceerd: 8 februari 2019

Type MS: RRMS

Diagnose sinds: 2013

Een nieuwe site vraagt om een 'nieuw' verhaal. Navraag in onze community leverde ons al enkele goede verhalen op. Maar één verhaal was toch wel onze favoriet. Het verhaal van dé vrouw van Floris...

Mijn verhaal. De vrouw van…

Nou, daar ben ik dan, de MS’er waardoor het allemaal begonnen is. Ik heb nooit de behoefte gehad om te schrijven maar mijn man Floris (inderdaad, de oprichter van Platform MS, red.) wel.

Heel erg aanwezig… Dat silhouet van het nieuwe logo van Platform MS...

Waarom schrijf je nu dan wel, hoor ik je vragen. Nou, daar is nogal wat tijd aan vooraf gegaan maar vooral de nieuwe website heeft de doorslag gegeven.

Vanaf het begin (na mijn schub in 2015) is Floris bezig geweest met verhalen schrijven. Eerst op zijn eigen blog zijheeftms.nl en daarna met Platform MS. Ik geef eerlijk toe dat ik er helemaal niet mee bezig was. Ik zei altijd… hij is er veel mee bezig en weet er veel van en ik… ik heb ‘het’ alleen maar.

Na bijna 3 jaar Platform MS vind ik het toch wel tijd dat ik ook eens een verhaal deel. De verhalen die jullie delen zijn aangrijpend, herkenbaar en confronterend maar soms ook grappig en verhelderend.

Sinds de diagnose in maart 2013 waren wij er bijna van overtuigd dat de artsen het mis hadden. De klachten waarvoor ik bij de dokter kwam (tintelingen in mijn benen) waren allemaal voorbij en ik voelde mij prima. Mijn zwangerschap van januari tot oktober 2014 ging van een leien dakje, na 42 weken zwangerschap en een keizersnede was daar onze kerngezonde dochter. De tijd daarna was zoals het hoorde te gaan. Tot onze vakantie eind juni 2015… Verlamming aan de rechterkant en na een MRI werd het dan ook echt bevestigd… Ik had een schub.

Kortom, het gaat naar omstandigheden prima met me.

Eind augustus was ik er weer bovenop. Vanaf juli 2015 neem ik dagelijks een tabletje om de kans op toekomstige schubs te verkleinen.

Ik mag van geluk spreken dat de eerste schub in 2015 ook tevens mijn laatste was tot nu toe want ik kan zeggen dat ik me gewoon goed voel. Oke, ik ben wel sneller moe dan andere mensen maar daar is mee te leven. Ik sport 2 soms 3 keer per week. Ik werk 3 dagen per week. Kortom, het gaat naar omstandigheden prima met me.

Ik ben apetrots op mijn man dat hij zo’n platform op heeft gezet en daarbij zoveel betekent voor MS-patiënten en hun naasten. Dat ik daar de aanleiding toe ben is natuurlijk dubbel. Ik had het liever niet gehad maar het is niet anders. Dan kan je er maar beter het beste van maken en dat is wat Floris doet.

Maar aangezien ik wel heel erg betrokken ben bij Platform MS ben ik wel aanwezig.

Blijf jullie verhalen delen en jullie gevoelens opschrijven. Het helpt voor jezelf maar het kan ook mensen een andere kijk geven op het leven met MS.

De reden dat ik niet met naam en foto getoond wil worden op Platform MS, is dat ik graag gezien wil worden zoals ik ben. De vrouw van, de moeder van, de (schoon)dochter van, het (schoon)zusje van, de tante van, de vriendin van, de collega van... Maar niet als de MS-patiënt.

Maar aangezien ik wel heel erg betrokken ben bij Platform MS ben ik wel aanwezig. Heel erg aanwezig… Dat silhouet in het nieuwe logo van Platform MS... Dat ben IK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hafs schreef:

  Hi, wat fijn om ook jouw kant van het verhaal te horen! Mag ik vragen welke medicatie jij hebt gebruikt?

 • Eric Sloep schreef:

  Ik vind dit leuk om te lezen. Ik ken Floris via LinkedIn en daarna via dit forum. Het is fijn om verhalen van andere MS patiënten te lezen en hoe zij er mee om gaan. Misschien plaats ik mijn verhaal ook een keer op deze website. Ik heb hem vorig jaar op LinkedIn gedeeld.toen wist ik nog niet van dit forum.

  • Floris (oprichter Platform MS) schreef:

   Hoi Eric,

   Dank je wel voor je reactie. Ik zou heel graag jouw verhaal ook willen delen. Misschien heb je inmiddels ook een update omtrent jouw ziektebeeld?

   Groetjes,

   Floris

 • Sannr schreef:

  Wauw super om een verhaal van je te lezen, kamp gedaan!

 • Ilse Blokker schreef:

  Wat een mooi stuk!
  Goed geschreven xxx

 • Zeg je nee, dan krijg je er twee

  Ilona

  Deze maand is in een soort van waas omgevlogen. Begin deze maand was het weer feest. Jippie blaasontsteking het zal niet. In eerste instantie was het een gewone bacter... › Lees meer

  Erik Heijkoop heeft #detrap beklommen!

  Erik Heijkoop

  Is het zo bijzonder dat iemand de trap (in Rotterdam) of elke willekeurige trap beklimt? Ja, absoluut! Vooral als het beklimmen van een trap niet van zelfsprekend is. ... › Lees meer