We zien er toch helemaal niet ziek uit?

Rianne

MS & Uiterlijk

Gepubliceerd: 11 september 2019

Wij kennen Rianne nu al een tijdje. En wij zijn stiekem wel een beetje fan van Rianne. Zij gaat op haar eigen(wijze) manier op met haar MS. En laten we eerlijk zijn... Niemand kent de heilige graal als het gaat over het omgaan met een chronische ziekte als MS...

We zien er toch helemaal niet ziek uit?

Jullie kennen mij heel misschien nog van “het meisje dat met 40 graden vorig jaar een zwembadje in haar huis had geparkeerd tot grote vreugde van haar moeder terwijl ze op zichzelf woont”. Dat is een lang intro, ik bedoelde natuurlijk; hoi, Rianne aka Nanne hier.

Vraag vooral eens op een baaldag of als we heel stil zijn hoe het met ons is...

Ik heb afgelopen zaterdag eindelijk Sandra en Michelle mogen ontmoeten, beide MS-maatjes, alleen in een heel ander stadia als waar ik in verkeer.

Mies, voor de kijkers rechts, heeft namelijk haar hele stamcel "rollercoaster" al gehad in Mexico.
San, voor de kijkers links, heeft elke euro hard nodig want ze wil heel graag Mies achterna op een positieve manier, niet misselijk en kaal maar 100 beter eruit als dat ze erin stapt.

Die kleine in het midden? Geen idee, die lapt een beetje alle regels aan haar laars en schrijft uiterst bijdehante stukjes, neemt geen medicatie en prut maar een beetje rond, geloof dat ze ook MS heeft, maar pin me daar niet op vast.

Wie heeft er MS?

Anyway, het leek me dus verdomde grappig om onder de "kenners", lees, een MS-groepje waar ik lid van ben, een kleine peiling te houden.
Wie heeft er MS, en wie loopt bij Ter Gooi Blaricum?
Het antwoord was 2x alle drie. Woops, spoiler.

Mies loopt volgens de peiling 4x bij Ter Gooi, San en ik allebei maar 3x, maar nú komt het.
Mijn lotgenootjes, betweters, "stop een geurkaars in je *piep* en knaag een rauwe paprika weg bij volle maan want dan ben je genezen ( vrij naar Niek, dus klachten over de woordkeuze mogen naar hem, heeft hij weer materiaal voor zijn nieuwe boek, MS heeft ie trouwens OOK, uitslover...)"

Mies, die haar hele traject maar nét heeft gehad en welke ik samen met hulphond Bodhi uit haar rolstoel heb geprut voor de foto, heeft volgens de kijkers maar 3x MS.

San, die elk dubbeltje kan gebruiken voor het pretpark in Mexico ( we slaan even alle chemo's, ellende, je hele lijf resetten en het feit dat ze niet eens meer een normaal leven heeft even over voor deze zin ) heeft 7x MS.

En die kleine? 11x MS volgens de kritische kijker met ervaring.

Dat jullie zien dat stamceltransplantatie toch écht zijn werk doet.

Ik hoop dat jullie dit net zo ironisch vinden als ik, scheef, of oneerlijk zelf.
Dat ik meer make-up op moet doen, San niet zo moet lachen, Mies niet zo knap moet zijn, of, en nu ga ik in standje bloedserieus, dat jullie zien dat stamceltransplantatie toch écht zijn werk doet.

En nee, ik ga nog steeds niet bedelen, ik neem persoonlijk alleen maar blanco cheques aan, of goede dagcrème, is blijkbaar nodig.

Wél wil ik jullie vragen om even naar San met MS of San met MS te gluren of een beetje de tijd voor Mies met MS / Mies met MS willen nemen, zodat jullie zelf eens kunnen lezen wat er allemaal bij het het voor, tijdens en NA traject komt kijken.

Conclusie; zelfs de MS'ers zelf zien het niet, dus vraag ons volgende keer niet of "onze betaalde vakantie" ons bevalt, hoe we het in ons hoofd halen om een boodschapje te doen of, houd je vast, eens naar de kapper of schoonheidsspecialiste te gaan, een dansje te doen met een biertje of überhaupt naar buiten DURVEN.
Vraag vooral eens op een baaldag of als we heel stil zijn hoe het met ons is, we zien er tenslotte toch helemaal niet ziek uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Dorothee schreef:

  Mooi blog! Thanks

 • Karendoll/vangrevengoed schreef:

  Wat is het toch fijn,dat je niet alleen ms hebt,en ja dan zeggen ze je ziet er goed uit heb je niks aan belletje of alles goed met je is veel leuker,helaas heb ik vorig jaar ook mijn man moeten begraven aan kanker,stres vermijden ja hoe dan ,zit er midden in en weg maatje met diverse dingen ga jullie daar niet mee lastig vallen,maar helaas nog een lange weg te gaangroetjes karen ik ga knokken want het kanik verlang weer naar een zonnetje

 • Geen nieuws is goed nieuws

  Anika Linckens

  Na 3 maanden zal ik ook weer eens iets van me laten horen.. Geen nieuws is goed nieuws zeggen ze dan! Precies dat. Ik ben dan ook helemaal niet meer bezig met mijn MS,... › Lees meer

  En toen was ik echt ziek

  Dineke

  Ze is de hele ochtend aan het twijfelen. Zal ik bellen? Zal ik niet bellen? Ze had al weken, zeg gerust maanden last van haar benen. Regelmatig zakte ze even door haar... › Lees meer