WMO aanvraag

Marleen van Diest

MS & WMO

Gepubliceerd: 12 september 2022

Even een berichtje van hoe een WMO aanvraag ook kan gaan. Als je eenmaal hebt besloten (en de moed hebt verzameld) de aanvraag in te dienen wil je ook dat dit zo goed mogelijk verloopt en dat je aanvraag goed onderbouwd is. Ik heb 21 juni een aanvraag gedaan voor een keukentafelgesprek om het uiteindelijk te hebben over een rolstoel met e-motion wielen.

WMO aanvraag

Ik werd 23 juni al direct teruggebeld en het keukentafelgesprek gesprek is via de telefoon gevoerd omdat de medewerker vertelde dat mijn persoonlijk plan en de motivatie die ik mee had gestuurd al heel duidelijk was.

Volg je gevoel en dan komt het goed

We hebben nog wel bijna een uur gesproken en ze bood mij ook wekelijkse hulp in de huishouding aan ondanks dat mijn zoon van 20 nog thuis woont. Dit met de reden dat hij niet overbelast raakt. Deze hulp start 8 juli al! Ook is vandaag groen licht gegeven voor een gehandicaptenparkeerkaart en de gehandicaptenparkeerplaats komt er ook nog.

En ik werd vandaag al gebeld door Medipoint. Ze komen 16 juli bij mij thuis een rolstoel passen. Ze nemen een Quickie Argon mee om te passen en ik krijg er e-motion wielen bij. Het is nog even de vraag of het een inklapbare of vastframe stoel wordt dit i.v.m. passen in mijn auto.

In het ziekenhuis was ik best "bang" gemaakt voor de aanvraag en volgens de therapeuten daar zou het heel moeilijk worden en waren en alleen maar beren en hele hoge heuvels op de weg. Zo zie je maar, volg je gevoel en dan komt het goed 😊💪🏽

Doe jezelf niet beter voor

Denk dat jullie wel snappen hoe blij ik ben! Ook al is het toch een dubbel gevoel... Ohja en de zon schijnt. Hoe heb ik dit nu zo snel voor elkaar gekregen? Ik noemde net al even op dat de consulent direct om was door mijn persoonlijk plan en mijn motivatie. Het is belangrijk dat je goed de tijd neemt om het persoonlijk plan in te vullen en dat je alle vragen duidelijk beantwoord en goed motiveert.

Ga hierbij ook uit van je slechte dagen. Want hoe graag we het ook willen, die slechte dagen zijn er helaas vaak genoeg. Doe jezelf dus niet beter voor en leg uit wat de diagnose MS voor jou betekent en hoe het voelt en wat het emotioneel met je doet. Maar ook zeker tegen welke praktische zaken je aanloopt.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoektocht

Denise Berkers

Ik ben Denise, 39 jaar en alleenstaande moeder van 2 tieners van 12 en 10. Lang heb ik gezocht naar wat het was met mij. Het begon met dat ik al lang obesitas had en u... › Lees meer

Hoe ik denk over MS en Wereld MS dag

Jody

Dat er veel mensen enthousiast worden van ons idee blijkt wel uit het verhaal van Jody. Het vragen van aandacht voor deze slopende ziekte is de reden waarom Jody haar ... › Lees meer