Eindhoven de gekste!

Eric Witte

MS & Gehandicapt

Gepubliceerd: 4 november 2016

Nog altijd is het heel bijzonder om persoonlijke verhalen te ontvangen van mensen welke onze oproep hebben gelezen. Eric stuurde ons vorige week een mail waarin hij ons op zijn blog attendeerde met daarbij de vraag of wij een blog van hem wilde delen. "Uiteraard", was direct ons antwoord.
Over rijden op een fietspad, lekker eten en het beledigen van gehandicapten...

Eindhoven de gekste!

Afgelopen zaterdag was ik een gezellig avondje uit eten met mijn vrouw en dochter in Eindhoven. De auto achter het station op de invalide parkeerplaats gezet en vandaar uit al rollend de stad in. Overstekend voor het station kom je dan haaks uit op een wat hogere stoeprand die met de rolstoel nogal lastig is te nemen.

Of ik nog niet gehandicapt genoeg was?

Ik koos er daarom voor een stukje over het fietspad tegen het verkeer in te gaan. Dit alles op zoek naar een wat minder hoge stoeprand. Dit was aanleiding voor een iets oudere heer om mij luid roepend bijna onder te fietsten. Hij vroeg zich daar daarbij af of ik nog niet gehandicapt genoeg was? Mijn reactie was dat ik het fijn zou vinden als hij zijn grote mond zou houden.

Hij fietste door, maar dook tot mijn verbazing, een paar minuten later weer op. Duidelijk nagedacht over zijn volgende belediging kwam hij nu met het de opmerking dat zelfs geestelijk gehandicapten niet tegen het verkeer in mogen. Op mijn vraag of hij er dan zelf wel mocht fietsen bleef hij het antwoord schuldig.

De boodschap van dit verhaal is eigenlijk hoe deze man er bijna in was geslaagd mijn humeur voor de avond te verpesten. Echter, het fijne gezelschap en het lekkere eten zorgen ervoor dat het zover niet kwam.

Meer lezen van Eric? Kijk op dan eens op zijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tessa schreef:

  Wat een geweldige reactie… Of hij er dan zelf wel mag fietsen!!
  Fijne mensen wonen er toch op deze aarde.. Blijkbaar is het teveel gevraagd om na te denken voor je iets roept. Maar goed dat je je avond niet hebt laten verpesten!

 • Overstappen naar een ander ziekenhuis

  Nanda Felderhof

  Ik voelde het al langer... ik was niet meer op mijn plek in 'mijn' ziekenhuis. Het voelde niet meer goed, maar de knoop doorhakken deed ik niet. Waarom niet? De eerste... › Lees meer

  Vulkaan

  Annelies van Oost

  Het laatste deel in deze serie over de belevenissen van Annelies. Haar traject bestond uit ups en downs en was onnoemelijk zwaar. Maar haar website heet niet voor niet... › Lees meer