Even voorstellen

Wenda

MS & Achteruitgang

Gepubliceerd: 25 april 2022

Eind 2018 ben ik 47 jaar jong. Geboren in 1971 in Limburg, van Brabantse ouders. Ik heb in Heerlen mijn studie Facilitair Management afgerond en heb 11 jaar aan de Zeeuwse kust gewoond. Daarna ben ik vanwege werk naar Brabant verhuisd. Ik heb in mijn 26-jarige carrière altijd gewerkt in het facilitaire vakgebied.

Even voorstellen

Met mijn partner Dirk zoeken we naar een stekje voor ons samen. Tot die tijd hebben we elk ons eigen huishouden en zien we elkaar in de weekenden.. Wanneer het om uitdagingen gaat volg ik graag het motto van Pippi Langkous: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Ik heb ongevraagd een hele grote nieuwe uitdaging op mijn pad gekregen

In 2018 heb ik ongevraagd een hele grote nieuwe uitdaging op mijn pad gekregen. Eentje met enorme impact. Dat is zo ongeveer het startpunt van deze blogs. Het is een soort breuklijn in m’n leven. Ik kan niet anders denken dan: ik heb dit nog nooit meegemaakt, dus ik denk dat ik het wel aan kan. Met hulp, veel geduld, nog meer geduld en lieve mensen om me heen.

Mijn dank gaat uit naar Edwin Advocaat. Hij heeft me gebracht naar het project van de Gele Ballon. Zijn energie en enthousiasme werken aanstekelijk. Het is zo bijzonder mooi om te ervaren dat mensen uit mijn omgeving, ver weg of dichtbij, zich belangeloos inzetten om mij te helpen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Hoe mooi zou het zijn als de Gele Ballon zich als een olievlek over de mensen verspreidt.

Met jullie hulp gaat dat lukken! #doeslief Dankjewel !!

(In 2018 sloeg het noodlot toe en werd ik geconfronteerd met de diagnose MS. Al vrij snel merkte ik dat een maatwerk rolstoel snel nodig zou zijn. "En wat nu?". Een vriend richtte pijlsnel een crowdfundings-project op, genaamd Gele Ballon. Hierbij werd een gele ballon geruild tegen een ander item met meerwaarde dat daarna telkens weer verder werd geruild tegen een ander waardevoller item. Gaandeweg ontstonden geweldige nieuwe initiatieven waarbij ook producten of diensten werden geveild, en werd er ook nog een donatiepagina toegevoegd: al met al een groot succes. Op deze manier kon ik binnen 6 maanden mijn maatwerk rolstoel aanschaffen. Het project is voltooid, maar het is erg jammer als de blogs uit 2019 verloren gaan, daarom publiceer ik ze op deze site, en hoop ik ze nog verder aan te vullen.)

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Nicole Stienen-Groenen schreef:

  Heb een paar blogs al gelezen en ben blij dat je besloten hebt ze nogmaals te publiceren. Ik vond het veel meerwaarde hebben om dingen te lezen die ikzelf ook ervaar en een (voor mij) nieuwe blik van iemand die het snapt. Ook staan er dingen bij die het soms gemakkelijker maken om zaken uit te leggen en je naaste in mijn geval ook voor de kinderen die 2 en 3 waren toen het bij mij duidelijk werd dat er iets niet klopte.. Nooit gedacht dat het iets zou zijn met zijn grote invloed op mijn leven en de mensen om me heen. Dus ga zeker alles lezen! Dankjewel

 • Jolanda Mooren schreef:

  Hoi Wenda,
  Wat leuk, eigenlijk ook niet jouw hier tegen te komen.
  We hebben jaren geleden nog samengewerkt in het sjg Weert, jij werkt daar op het bedrijfsbureau en ik op de financiële administratie.

  Hoe gaat het met jouw, ondanks de ms?

  Ik heb sinds 2014 PPMS.

  Heel veel groetjes uit Weert
  Jolanda Mooren

 • Over hoe mensen je kunnen helpen of heel erg tegenwerken

  Trudie

  In mijn dromen ben ik nooit ziek; ik ski van bergtoppen, ren over stranden, vlieg over steden (utopie), ben de weg kwijt in huis (angstdroom) of verdrink in water (nac... › Lees meer

  Vriendinnen aan het woord

  Marieke van der Laan

  Op het moment dat Marieke al een lange tijd last had van tintelingen in haar vingers, zochten we er nog niks raars achter. Zelfs na de MRI, zochten we er nog niks acht... › Lees meer