Het begin…

Angela Snijder

MS & Diagnose

Gepubliceerd: 4 december 2019

Vanaf vandaag zullen wij elke drie weken een verhaal delen van Angela. Ook wel 'Angie met MS' genaamd. In februari 2014 doken haar eerste symptomen op. In haar verhalen vertelt zij over haar afgelopen 6 jaar met MS en over haar toekomst. Lees je mee?

Het begin…

Mijn nek deed zeer, dacht misschien verkeerd gelegen in bed ofzo dus warmte lampie erop en wat moeilijk om me heen kijken, dan zal het wel weer over gaan 😉. Niet dus... De linkerkant van mijn lichaam van voetzool tot nek/gezicht begon doof aan te voelen dus toch maar even op vrijdag naar de huisarts.

Ik bleek niet gek te zijn

Mijn eigen huisarts is er op vrijdag niet, dus moest ik naar zijn vervanger toe. Ik kreeg de boodschap mee dat ik misschien een opkomend griepje had of dat het misschien wel tussen mijn oren zat. Dus nouja… Ik maar naar huis, ik ben natuurlijk geen #dokter dus het zal wel.

In het weekend ging het steeds meer achteruit. Dus maandag terug naar mijn eigen huisarts... Ik was natuurlijk gaan Googlen. Wat natuurlijk bijna iedereen, denk ik, tegenwoordig doet 🙈. Ik zou een nek hernia hebben volgens Google.

Eenmaal bij de dokter aangekomen heb ik mijn verhaal gedaan. De dokter ging met de neuroloog aan de telefoon overleggen. Ik kon gelijk er naar toe in de middag. Daar wat testjes in het ziekenhuis en over 6 (!) weken kon ik wel terug komen voor een #MRI 😳 (dat is uiteindelijk heel veel vervroegd door mijn tranendrama wat zich daarna volbracht bij de balie).

Er bleek een probleem in mijn bol te zijn

Myelitis Transversa was de 1e #diagnose nadat er een grote vlek in mijn nek opdook op de MRI.

Ik werd voor de 1e keer opgenomen in het ziekenhuis voor mijn eerste driedaagse Prednisolon infuus kuur. Ondertussen werd er een #revalidatie proces ingang gezet. Ik was lichamelijk zwak geworden en had rest verschijnselen overgehouden aan mijn linker arm/hand. Ik kreeg #fysiotherapie en #ergotherapie.

Langzaam ging het #lichamelijk een gangbare kant op, maar mijn hoofd/hersenen lieten mij nog steeds in de steek. Ik kreeg een Neuro Psychologisch onderzoek. Dat was denk ik de zwaarste dag uit mijn leven. Pfff wat was dat vermoeiend… Daaruit bleek dat ik inderdaad een probleem in mijn bol had. Voor een second opinion ging ik naar het VU in Amsterdam met dezelfde MRI scans vanuit mijn ziekenhuis.

Ik wil dit graag doen om wat meer inzicht te geven want geen enkele MS'er is hetzelfde.

Daar is gebleken dat ik inderdaad niet gek was, maar een ontstekingsplek in mijn #hersenen had en daar is mijn diagnose #MS gekomen. Dit heeft ongeveer al met al een jaar geduurd...

Dit is een beknopte versie van mijn 1e jaar en wil iedereen een kijkje geven in het leven met MS. Ik ben nu bijna 6 jaar verder en zal stukje bij beetje het reilen en zeilen vertellen en uitleggen hoe ik de afgelopen 6 jaar een beetje door ben gekomen en wat er allemaal nog gaat komen. Ik ben niet op zoek naar medelijden maar wil dit graag doen om wat meer inzicht te geven want geen enkele MS'er is hetzelfde.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Tamara schreef:

  Het is verschrikkelijk zo wakker te worden, zoekend naar een diagnose en vooral, serieus genomen te worden. Elke keer weer in zo een dokter kamertje en wachten wat ze nu weer gaan vertellen.
  De onmacht en onzekerheid. Ik vind het heel erg knap dat je jou verhaal doet.
  Ik ga het zeker met veel bewonderingen en belangstelling volgend. Power vrouw dat je bent.

 • Bieke schreef:

  Bij mij begon het bij de oogarts.
  De sterkte van m’n contactlenzen moest aangepast worden, dacht ik.
  Een dik half jaar later bleek dat ik al 5 jaar MS heb. ‍♀️

  • Angela schreef:

   Dat is dus het gekke, in het Vu hebben ze geconstateerd dat ik in beide ogen zenuwontsteking heb gehad maar heb daar zelf dus geen notie van gehad.
   Toch gek he hoe het kan gaan met een menselijk lichaam.

 • Saarki schreef:

  Dankjewel voor het delen van je verhaal Angie!
  ❤️

 • Ik, mijn hond en MS (mijn boek)

  Sandy Krijnen

  Dit is de titel van het boek dat ik heb geschreven. Mijn naam is Sandy Krijnen, ik ben 47 jaar en heb sinds 2009 de diagnose MS. De komende tijd vertel ik over het ont... › Lees meer

  Werk, afkeuring, ontslag, vrijwilligerswerk

  Peter

  MS & Werk. Ook Peter reageerde met zijn verhaal. Een verhaal over werk, MS, afkeuring en vrijwilligerswerk. Een verhaal over de eerste klachten, de uiteindelijke d... › Lees meer