Hittegolf en MS

Jody Mooij-Nanne

MS & Hittegolf

Gepubliceerd: 3 augustus 2018

Jody wil ons graag haar verhaal laten lezen wanneer het gaat om de hitte van dit moment in Nederland. Al vaker gezegd. Voor de één zijn deze temperaturen prima en de ander vindt het een ramp. Jody "gaat goed" op deze warmte.

Hittegolf en MS

Heel Nederland is in de greep van een hittegolf. Zo ook ik…. en ik moet zeggen, ik ga er goed op! Natuurlijk heb ik net als iedere Nederlander last van de extreme warmte als in ‘pfjoe wat een hitte’ maar de vakantie is begonnen, we hoeven niets en zelfs ik ben deze week al 2 keer (!) naar het strand geweest.

Dit laat maar weer eens zien hoeveel gezichten MS heeft!

Voor de mensen die mij niet kennen: Ik zal even uitleggen dat ik een hekel heb aan het strand, nou ja eigenlijk niet aan het strand zelf maar aan het feit dat je er in badkleding rondloopt. Ik voel mij hier ronduit ongemakkelijk in en ik kom ook nog een altijd bekende tegen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek als je uit een dorp komt wat aan zee ligt. Deze week, met deze warme, heb ik besloten om mij hier niet meer zo druk om te maken. Ik ben nou eenmaal wie ik ben. Hoe ik er nu uitzie, zo zie ik er al jaren uit. Dus ik heb besloten om deze week gewoon mijn korte broek te dragen (en niet alleen in de achtertuin zoals ik al jaren doe) en gewoon lekker naar het strand te gaan, in badpak! Dit schrijf ik op en volgens mij komt het best krachtig over maar zover ben ik nog niet helemaal hoor. Ik doe het nu wel, maar voel mij af en toe best ongemakkelijk. Ik ga er maar vanuit dat het beter en makkelijker wordt naarmate je het vaker gedaan heb… hahah en nou maar hopen dat het lukt!

Op verschillende MS pagina’s waar ik lid van ben lees ik dat er heel veel MS’ers wel heel veel last hebben van de hitte. Dit laat maar weer eens zien hoeveel gezichten MS heeft! Ik ben blij dat ik daar niet eentje van ben en dat ik deze week, de eerste week van de schoolvakantie goed ben doorgekomen. Ja ik ben moe en merk dat ik afgelopen week geen rust heb gehad. Maar dat zou ik met ander weer ook gevoeld hebben. Helemaal nu ik gewend ben geraakt aan het schoolritme van mijn jongens.

Voor we het weten zijn we weer aan het zeuren over de eeuwige regen in Nederland!

Morgen mag ik weer aan het infuus hangen, de jongens mogen meteen een nachtje bij mijn ouders logeren en dat is best heel fijn zo vlak voor de vakantie!

Dat is wel een uitdaging… met prachtig mooi weer de vouwwagen opzetten. Ach, vorig jaar deden we dat in de regen, ik denk dat dit dan toch prettiger is!

Voor alle MS’ers, sterkte als je last hebt van de hitte. Voor alle anderen: geniet van het weer! Voor we het weten zijn we weer aan het zeuren over de eeuwige regen in Nederland!

Fijne vakantie!

Jody

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Hans jansen schreef:

  Ik geniet als ms patiënt van deze warmte die wordt veroorzaakt door de aarde zelf en niet door de mens.

 • Rolstoel. Wat is jouw mening?

  Platform MS

  De eerste gedachte bij MS is soms nog dat je dan ooit in een rolstoel terecht komt. Ooit. En dat is het vervelende van MS... We weten het niet zeker. Wat vind jij van ... › Lees meer

  Mama met MS

  Sanne Molenaar

  Wat een zomer, wat een verandering, wat een verdriet, enorme paniek maar ook een opluchting.. oké nu ga ik te snel. Het is werkelijk een rollercoaster, de eerste jaren... › Lees meer