In beweging

Jolanda Ruesink

MS & Bewegen

Gepubliceerd: 15 november 2021

Nou, de pijnklachten blijven op en af aanwezig. Ik ben nog niet echt overtuigd van het nut van de Body Stress Release, maar ik blijf het nog een kans geven. Wie weet zet het nog zoden aan de dijk. De mevrouw van de Body Stress Release gaat me ook nog een houdings- en bewegingstherapie geven, dus wie weet levert dat wat op. Ik belast mijn lichaam nogal scheef, dat komt omdat niet alles even goed wordt aangestuurd.

In beweging

Verder heb ik wat moeite met de proprioceptie. Dankzij proprioceptie weet iemand hoe de positie van het lichaam is en waar de benen of de armen zich bevinden en of het lichaam scheef staat, vooroverhellend is, plat ligt of rechtop staat. Dat is best lastig. Het verschil tussen staan en liggen valt me nog wel op haha, maar verder laat het wel eens wat te wensen over. Of dat nog wat te verbeteren valt weet ik niet. Volgens mij oefenen we daar al hard genoeg voor, maar misschien voegt dit nog iets toe. We zullen zien.

Het geeft je bewegingsvrijheid

Verder heb ik er weer een leuk bewegingsuurtje bij. Nog één? Ja nog één. Ik ben namelijk tot mijn grote vreugde weer terug op het oude nest. Ik ga weer lid worden van Archeus, onze atletiekvereniging. Anders dat wel, maar toch. Er is namelijk een initiatief in onze woonplaats dat heet ‘Winterswijk in beweging’. Dit platform wil ondersteuning bieden aan mensen die, om welke reden dan ook, niet of onvoldoende bewegen. Nou is het voor mij niet zo dat ik niet voldoende beweeg, maar er is ook een groep die traint op de atletiekbaan van Archeus. Een gezellige groep die begeleid wordt door betrokken trainers.

De meeste deelnemers trainen op een Alinker of een ander soort van loopfiets. Voor mij biedt het trainen op de baan grote voordelen. Ook als ik het gewone lopen wil trainen. Want op een 400-meterbaan ben je altijd snel terug bij het beginpunt. Bij een gewone wandeling moet je van tevoren inschatten hoe ver het gaat lukken. Dat wil nog wel eens verschillen.

Verder doe ik mee met gezamenlijke oefeningen, stukje kracht en balans. Altijd goed. Ik heb ook mijn eigen Xco-walktrainers. Dat zijn een met grit gevulde buisjes die je tijdens het lopen in de handen houdt. Het maakt het lopen wat zwaarder en hierdoor train je ook je core en je balans. Nou ja, dat kan in ieder geval. In werkelijkheid stelt het niet zoveel voor, maar ik doe mijn best.

Ik ben blij met mijn extra clubje

Afgelopen week heb ik toch een step uitgeprobeerd. Eentje met een zadel. Ik vond het heel leuk. Voelt een beetje eng, maar als het zadel niet te hoog staat gaat het best. Ik moet nog wel oefenen, zodat ik beide benen kan gebruiken, want tot dusverre hield links rust en stepte ik met rechts. Verder geeft zo’n step je wel bewegingsvrijheid, misschien een mooie aanvulling op het fietsen en een alternatief voor als je iets verder wil lopen.

Dus ik ben blij met mijn extra clubje.

Heb jij een soortgelijke ervaring? Stuur jouw ervaring naar [email protected]! En dan delen wij binnenkort ook jouw ervaringsverhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Niet alleen!

Saar Vleugels

MS is een zenuwziekte. Soms denkt men nog altijd dat MS een spierziekte is. Dat is dus niet het geval. Als je MS hebt kan het zijn dat door ontstekingen in je hersenen... › Lees meer

De kracht van verpleging en artsen in mijn kindertijd

Ien

Toen ik het item over de Cyberpoli een tijdje geleden bij Koffietijd op de televisie zag besefte ik me hoe fijn dit zou zijn geweest voor mij en het gezin. Chronisch z... › Lees meer