Lemtrada; het tweede deel

Nanda Felderhof

MS & Medicatie

Gepubliceerd: 9 augustus 2021

Na wat uitstel is het dan zover: 3,4 en 5 augustus krijg ik mijn tweede Lemtrada kuur. Geheel volgens planning overigens. De volledige behandeling bestaat uit het eerste jaar een kuur van 5 dagen en het tweede jaar een kuur van 3 dagen. En daarna (als het goed is....) jaren niets!!!

Lemtrada; het tweede deel

Ik wist dus dat dit nog zou komen. Geen probleem,  gaan we doen. We hebben er bewust voor gekozen het in de zomervakantie te plannen. Manlief en zoonlief zijn dan thuis, het is vaak toch te warm om iets te doen en er zwerven minder virussen rond gezien mijn dan lage weerstand. Over dit laatste kan ik natuurlijk een boek schrijven, want tja, corona... maar laat ik daar niet in verzanden.

Ik noem het een investering in de toekomst

Inmiddels zijn de meeste voorbereidingen getroffen. Hartfilmpje is gemaakt (en goed bevonden), mantoux is geprikt (nee, ik heb geen TBC), bloed onderzoek is gedaan (op een te laag ijzergehalte na was alles prima) en de opname is geregeld.

Voor het eerst in 4 jaar moet ik het niet alleen thuis goed regelen maar ook op mijn werk. Hoelang zal ik afwezig zijn? Wie pakt mijn taken op? Wat kan er wachten en wat juist niet? Gelukkig heb ik fantastische collega's en hebben we een fijn team dus alles lijkt geregeld. Ik kan met een gerust hart alles loslaten en dit ondergaan.

Veel mensen in mijn omgeving vragen of ik er tegenop zie of of ik het spannend vind. Eerlijk? Nee, eigenlijk niet. Inmiddels heb ik zoveel gehad. Infusen, medicijnen, opnames, noem maar op. Het is gewoon iets dat moet gebeuren. Noem het een investering in de toekomst. Als ik door even een paar weken uit de running te zijn, ervoor kan zorgen dat ik me de komende jaren voel zoals het afgelopen jaar, dan is me dat heel veel waard.

Laat het maar gebeuren, dan is het weer gedaan

Hoe fantastisch zou het zijn om jaren vooruit te kunnen zonder schub (terugval) of ziekenhuisopname? Als ik het zo type lijkt het zo ongelooflijk. Toch is het de bedoeling, het doel. En dat is waar ik het voor doe. Dat ik dan nog 5 jaar lang iedere maand mijn bloed en urine moet laten controleren is dan slechts een kleine moeite.

Kortom, ik ben er klaar voor! Laat het maar gebeuren, dan is het weer gedaan. Ik wil weer door....

Wordt vervolgd....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het ergste wat er ooit tegen mij gezegd is

Rita Rethmeier

Rita schrijft ons over het ergste wat er ooit tegen haar gezegd is. Ze vindt het fijn om het even van haar af te schrijven. Ze heeft zelf 3 jaar MS ervaring, maar ze d... › Lees meer

Wat moet ik doen?

Suzan

Op 7 oktober stuurt Suzan een berichtje via Messenger. Ze heeft een vraag met betrekking tot MS. "Vragen staat vrij," stuur ik. De volgende ochtend lees ik haar berich... › Lees meer